Soft Machine - Thirteen (2026)

geen stemmen

Label: Dyad

1. Lemon Poem Song (3:27)
  2. Open Road (7:30)
  3. Seven Hours (5:12)
  4. Waltz for Robert (4:19)
  5. The Longest Night (13:08)
  6. Disappear (3:55)
  7. Green Books (5:46)
  8. Beledo Balado (4:32)
  9. Pens to the Foal Mode (2:42)
  10. Time Station (2:46)
  11. Which Bridge Did You Cross (2:49)
  12. Turmoil (5:30)
  13. Daevid’s Special Cuppa (3:10)
  • vanaf 13 maart te koop
avatar van BoyOnHeavenHill
Eerste nummer Open road nu vrijgegeven. Klinkt meer dan veelbelovend voor zowel fusion- als prog-liefhebbers.
Lineup:
John Etheridge / Guitar
Theo Travis / Tenor sax, Mellotron
Fred Baker / Bass
Asaf Sirkis / Drums
plus een gastoptreden van Daevid Allen!

avatar van Poles Apart
BoyOnHeavenHill schreef:

plus een gastoptreden van Daevid Allen!

Postuum dan toch, neem ik aan? Een oude opname teruggevonden? Anders zou dat echt verbazingwekkend zijn.

Open Road zeker niet slecht inderdaad.

avatar van BoyOnHeavenHill
Ai, pijnlijk, ik had even gemist dat hij (al jaren geleden) overleden was. Op de Progwereld-site lees ik: "De Canterbury proglegendes [van Soft Machine]hebben een gitaarpartij van de overleden oprichter Daevid Allen in het nummer Daevid’s Special Cuppa verwerkt. Dat stuk is jaren eerder opgenomen en het nummer is er omheen gebouwd." Dus zonder séance tot stand gekomen inderdaad.