The Notwist - News from Planet Zombie (2026)

Duitsland

4. Red Sun (4:07)
  5. The Turning (5:03)
  6. Snow (3:31)
  7. Silver Lines (3:17)
  8. Who We Used to Be (3:40)
  9. How the Story Ends (3:56)
  10. Projectors (4:09)
  11. Like This River (4:24)

avatar van kruder
geplaatst:
Man man, wat hou ik toch van deze band ❤️ Het schiet weer lekker alle kanten op, heerlijk

avatar van Cor
Cor
geplaatst:
Man man, wat weinig posts. Ga er maar vanuit dat velen deze plaat gemist hebben, maar dan heb je ook wat gemist. De mix van elektronica en Krautrock doet nog steeds zijn oorstrelende werk. De broertjes Acher en hun muzikale kompanen trekken mooie muzikale sporen in hun eigen rocklandschap en dat levert prachtige vruchten op in de vorm van ritmische wendingen, subtiele toevoegingen van fijne instrumentatie en heerlijke melodieën. Deze erfgenamen van Berlijn-Bowie en Kraftwerk zijn niet scheutig in hun output, maar hebben wel steeds weer iets te vertellen.

avatar van pstomp
geplaatst:
Weer een erg fijn album! De band blijft relevant en boeien,

avatar van Monsieur'
geplaatst:
Wauw, Teeth greep me direct. Vervolgens komt dan X-Ray en knapt de bubbel...

avatar van sj0n88
geplaatst:
Heel lang geleden deed de Notwist-track 'Kong' haar intrede in een paar van mijn Spotifylijstjes. Heel fijn nummer, maar nooit de moeite genomen om een heel album van deze band te beluisteren. Toen Vertigo Days goed werd ontvangen, zette ik die plaat zonder al te veel verwachtingen op. Uiteindelijk werd het een van mijn favoriete platen van 2021. Ook bij dit nieuwe album kreeg ik het voor elkaar om het zonder hoge verwachtingen te beluisteren. Wederom bewijst de band dat ik er met mijn verwachtingspatroon flink naast zit. Ook dit is weer een ontzettend mooi album geworden. Toppers zijn vooralsnog Teeth, X-ray, The Turning (!!) en Silver Lines. Maar eerlijk gezegd smaakt de gehele sfeer van het album mij wel goed.

Gisteren spontaan een Ticketswapticket voor het uitverkochte Tolhuistuinoptreden van dinsdag gescoord, want dit moet ik echt een live gaan zien.

avatar van tafkat
sj0n88 schreef:
...

En wat vond je er van? Ook al was het voor mij de 3de keer, ik ben toch iedere keer opnieuw onder de indruk van hoe goed deze band live is.

avatar van sj0n88
tafkat schreef:

Ja, dit was echt waanzinnig goed! Zo'n rijk geluid met al die instrumenten. Live zie je goed hoe vernuftig en goed de nummers in elkaar zitten, inclusief allemaal mooie details. Ik ben bij dezen officieel fan.