Grip Inc. - Solidify (1999)

Label: Metal Blade

6. Human? (4:51)
  7. Vindicate (4:18)
  8. Stresscase (2:58)
  9. Challenge (3:13)
  10. Verräter (Betrayer) (4:10)
  11. Bug Juice (5:15)
ook een erg lekker album! 4*

avatar van ravenstein
Een goed album, maar nergens halen ze het hoge niveau van voorganger Nemesis.
Beste nummer: Griefless.

avatar van notsub
Lekker tussendoortje, deze CD van Grip Inc. Veel nieuws is er niet te bespeuren, maar het gebodene stelt zeker niet teleur. Degelijke thrash metal met hier en daar een melodieus uitstapje vormen de inhoud van deze CD, die een logisch vervolg is op zijn voorganger.

avatar van james_cameron
Derde en minste album van deze amerikaanse metalband. De fut lijkt er een beetje uit te zijn, getuige het middelmatige songmateriaal. Echte knallers ontbreken en naar het einde toe wordt alles steeds vlakker en minder geïnspireerd. Sporadisch vlamt de boel nog wel, maar het vuur wil maar niet branden.

avatar van Eddie
Wat een tijdloze plaat is dit eigenlijk. In 1999 was ik helemaal weg van deze plaat. Ook nu staat hij nog als een huis. De eerste twee platen hebben wel wat spannendere songs, maar zijn bij mij nooit echt blijven hangen. Dit is de enige grip plaat die ik nog wel eens opzet.

avatar van milesdavisjr
Power of Inner Strength en Nemesis, de 2 voorgaande platen waren twee aangename verassingen. Lekker vuig, bij vlagen zwaar 'groovend' en het fenomenale drumwerk van Lombardo als blikvanger. Gus Chambers bleek met zijn schuurpapieren strot een prima aanvulling te zijn. De derde in rij; Solidify vind ik een pak minder. Meer hardcore en minder variatie. Het swingende Lockdown en het met Spaanse gitaar gedreven instrumentale Bug Juice kunnen mij het meeste bekoren. De overige songs kennen vaak dezelfde opbouw, midtempo, aanzwellend om vervolgens Chambers alle gelegenheid te geven om de teksten in de microfoon te schreeuwen. Aangezien de nummers ook wat minder afwisseling bevatten in vergelijking met de eerste twee worpen vind ik het een moeizame zit. Wel vermeldenswaardig; het fantastische drumgeroffel van Lombardo. Een voldoende haalt het nog wel maar echt opveren doe ik niet bij deze plaat.

avatar van Von Helsing
Heerlijk en pure jaren '90 metal van Grip Inc. met in de hoofdrol Dave Lombardo. Wat een beest van een drummer, met of zonder Slayer. Nummers zijn Industrial en hier en daar komt Fear Factory om de hoek kijken. Staan geen zwakke nummers op.