Van Morrison - Somebody Tried to Sell Me a Bridge (2026)

geen stemmen

19. I'm Ready
  20. Rock Me Baby
  • vanaf vrijdag 23 januari te koop
avatar van Theoden King
Halleluja, alweer een nieuwe Van Morrison. Het lijkt er op dat hij zich hier (weer) toelegt op het interpreteren van bestaande bluesnummers.

Ik ben alvast heel benieuwd!

avatar van potjandosie
verwacht ook een album met nummers in de genres blues, r&b, jazz en oude soul in het verlengde van zijn albums zoals o.a. "Roll with the Punches" en "Accentuate the Positive". die sound ligt mij persoonlijk iets minder. ben meer liefhebber van zijn "Celtic soul", maar we wachten het af.

wellicht off-topic maar bekeek zojuist OOR's eindlijst en uiteraard ontbrak zijn geweldige album "Remembering Now" van dit jaar. niks "nieuws" onder de zon dus maar het valt mij ieder jaar op dat de muziek van oudgedienden zoals Van Morrison niet als muziek van zeg maar "nu" wordt beschouwd. gebeurde eerder ook met sterke albums van bij voorbeeld Bonnie Raitt "Just Like That" (2022) of iets verder terug "The Prodigal Son" (2018) van Ry Cooder. de ervaring leert dat je van veel van die "nieuwe" muziek pak em beet 5 jaar later niks meer hoor en het achteraf vaak eendagsvliegen blijken te zijn. blijft een merkwaardig fenomeen dat muzikanten zoals Van Morrison die al bijna 60 jaar hun staat van dienst bewijzen en al die jaren geweldige albums (een enkele keer een mindere) hebben gemaakt, kennelijk bij deze pop journalisten/recensenten niet meer meetellen omdat ze geen "muziek van nu" maken. hoe dan ook "Remembering Now" beschouw ik als 1 van de beste albums van 2025.

Helemaal met bovenstaande eens.
60 jaar actief meer als 45 studioalbum en dan nog vaak niet genoemd in al die (al dan niet populaire) eindejaarslijsten.
Ik verheug me nu alweer op zijn nieuwe album dat eind januari in de schappen ligt

avatar van GrafGantz
[email protected] schreef:

Je verheugt je zo dat je nu al de maximale score geeft zonder het album überhaupt gehoord te hebben? Fascinerend. Of nee, compleet achterlijk bedoel ik natuurlijk, excuses.

avatar van Tonio
Nou, niet direct zo hard zijn voor [email protected]. Hij (of zij) zit net sinds gisteren op dit mooie forum. En dan is het stemmen op een nog te verschijnen album, meer een beginnersfoutje (net zoals een mailadres kiezen als username). Te prijzen is zijn/haar enthousiasme, en al helemaal omdat het over Van Morrison gaat.

Ik geef - net zoals potjandosie de voorkeur aan de albums die wat meer de kant van celtic soul uitgaan. Maar desondanks kan ik zo af en toe ook erg genieten van de platen van Van, waarop hij getuigt van zijn enthousiasme voor de muziek uit zijn jeugd, zoals skiffle, rock/n roll, blues, soul en een scheutje jazz.

Van dit nieuwe album verwacht ik niet zoveel. Maar blijf toch nog nieuwsgierig.