DMG - Rigormortiz (1993)

Label: Rap-a-Lot

1. Intro (1:37)

met Bushwick Bill

2. You Don't Hear Me Doe (4:02)

met Scarface

3. Prelude to a Murdah (4:10)
  4. One in tha Chamba (3:09)
  5. Pure Dope, No Cut (3:49)
  6. Kiss Yourself Good Bye Bye (3:16)
  7. I Ain't Bullshittin' (3:25)
  8. Prison Riot (2:47)
  9. Pay the Cost (3:31)
  10. Psycho (2:53)
  11. I Don't Fuck You (4:29)
  12. Rest in Peace (4:01)
  13. Send 'Em Smooth (3:41)
  14. Behind the Wall (3:27)
  15. Buck 'Em Down (4:24)

met 2-Low, The Geto Boys, 5th Ward Boyz en 3-2

16. Outro (0:47)
avatar van psychonaatje
Erg vermakelijk album, duidelijk uit de Geto Boys-stal. Het zit wat mij betreft net allemaal onder het niveau van de Geto Boys, maar het scheelt niet veel. De teksten zijn af en toe lekker duister en de beats zijn heerlijk funky. Aanradertje voor mensen die van die stijl houden. Wel grappig om te horen dat op Prelude to a Murdah precies dezelfde sample uit Pasttime Paradise van Stevie Wonder op precies dezelfde manier wordt gebruikt als in Gangsta's Paradise van Coolio, maar dan twee jaar eerder en zonder de zanglijn en de helft van de tekst van het refrein mee te jatten.

avatar van principal2000
Heb dit album ooit op bandje gehad en ben tot op heden naarstig op zoek naar de cd-versie (voor een schappelijke prijs). Dit moeilijk te krijgen album is zeker wel goed, ondanks het feit dat ik nooit meer iets van DMG heb gehoord. Zoals psychonaatje zegt is het een rapper geheel in de stijl van de Geto Boys. Dat doet hij heel goed.

avatar van principal2000
Lang leve YouTube. Dit album vind ik stiekem toch wel echt goed. De nummers hebben hun glans niet verloren. Nadeel t.o.v. de vergelijkbare Geto Boys, is dat je het hier met 1 MC moet doen, maar DMG redt zich prima.

Dit album van het destijds zeer constante Rap-A-Lot label borduurt verder op de stijl die aanvoerders Geto Boys oppakte met het album Till death do us part.
Dat pakt op momenten zeer goed uit, You dont hear me do doet niet onder en had zo op een Geto Boys album kunnen staan. Het beste nummer is wat mij betreft Rest in Peace met Big Mike, die op. Straight Gangstarism van bovengenoemd album ook al een glansrol had ( dus een negatief wonder dat zijn solo album dat een jaar later uitkwam erg zwak was).
Dit bijna onvindbare album, niet op Spotify ook, sluit moeiteloos aan bij de Geto Boys en overstijgt zelfs de solo albums van Willy D en Bushwick Bill.