Aretha - Lady Soul (1968)

Soul
Label: Atlantic

1. Chain of Fools (2:47)
  2. Money Won't Change You (2:08)
  3. People Get Ready (3:44)
  4. Niki Hoeky (2:31)
  5. (You Make Me Feel Like) a Natural Woman (2:45)
  6. Since You've Been Gone (Sweet Sweet Baby) (2:25)
  7. Good to Me as I Am to You (3:58)
  8. Come Back Baby (2:27)
  9. Groovin' (2:57)
  10. Ain't No Way (4:17)
  11. Chain of Fools * (4:22)
  12. (You Make Me Feel Like) a Natural Woman * (2:49)
  13. Since You've Been Gone (Sweet Sweet Baby) * (2:28)
  14. Ain't No Way * (4:12)
avatar van Reijersen
Samen met het in vorig souljaar besproken topalbum van Aretha toch wel de beste in haar oeuvre. Lady Soul laat je nog meer passie, nog meer ijzersterke songs en nog meer overtuiging horen. Aretha op haar best is soulmuziek op haar beste. Toppertje is Ain´t No Way of de hit Natural Woman.
1. Chain of Fools – altijd als ik dit nummer hoor vraag ik mij af of er uberhaupt meer aanstekelijk soulnummers zijn gemaakt
2. Money Won’t Change You – vrolijk nummertje met een fijne groove en goede blazers
3. People Get Ready – bekende hit van the Impressions. Aretha brengt hem met een dosis meer gospel
4. Niki Hoeky – heerlijke groove in dit nummer. De spanningsboog blijft mooi lang gespannen.
5. [You Make Me Feel Like] A Natural Woman – ah-hoe. Wat een sterke song blijft dit toch. Straalt gewoon één en al kracht uit.,
6. Since You’ve Been Gone – lekker swingend nummer om vrolijk van te worden. Goede blazers, goede stem en goede piano.
7. Good to Me As I Am to You – Aretha etaleert hier schijnbaar moeiteloos haar vocale capaciteiten. Damn!
8. Come Back Baby – minder opvallend, maar nog steeds ijzersterk gearrangeerd nummer
9. Groovin’ – lekker nummer die trager is dan de titel doet vermoeden
10. Ain’t No Way – één van mijn favoriete Aretha songs aller tijden. Luister maar gewoon eens en dan leer je waarom.

(bron: Opus de Soul)

avatar van Film Pegasus
Aretha Franklin brengt een soul-album uit dat op het eerste zicht geen sociale stem laat luiden (uiteraard wel als je naar de teksten luistert) maar vooral leuke songs. En dan nog eens een album met vooral covers. Anno '68 schreven veel grote namen vooral hun eigen songs. Maar als je Lady Soul luistert, klinken de nummers allemaal als pure Franklin-nummers. Ze zet de songs perfect naar haar hand (stem) en gaat voluit. Hier hoor je duidelijk waar soul haar naam vandaan haalt. Jerry Wexler maakt er als producer een warm album van. Heerlijk om naar te luisteren.