Niet helemaal mee eens wat hierboven wordt verkondigd. Eerst en vooral vind ik die variatie binnen de nummers net spanning toevoegen. Als in 'Los Olvidados' tegen het einde dat stilvallende muziekje even in zijn zevende versnelling schiet bijvoorbeeld. Heerlijk toch!
Shepp klinkt echt mooi door als solist. Zijn rauwe lyriek (hoe krijgt hij die klank toch uit dat instrument!?) zorgt voor een goed contrast met zijn medemuzikanten en sluit er anderzijds ook weer perfect bij aan. Zo'n tegenstrijdig ingrediënt dat je bij je gerecht doet om het die ultieme smaak te geven.
'The Girl from Ipanema' klinkt een tikje verwrongen, maar dat is nu eenmaal Shepp's stijl. Wie een opgeblonken vertaling van deze bossanova hit verwacht is hier (no offense) gewoon aan het verkeerde adres. Qua dissonantie vind ik dit overigens heus meevallen (Dolphy al eens gehoord?). Anyway, dit is een behoorlijk toegankelijk album maar bevat toch dat typische Archie Shepp aspect waardoor dit een erg dankbare plaat is om in een cd kast te hebben staan: voor onervaren luisteraars of gewoon als er volk over de vloer komt.
Vooral in het eerste nummer 'Hambone' wordt het duidelijk dat Shepp, de Mingus-achtige synchrone blaaspartijen wat naar zijn hand probeert te zetten. En daar slaagt hij erg goed in, want ze omlijsten zijn eigen karakteristieke geluid volkomen. Overigens: Joe Chambers. Wat mept die hier mooie stukken uit zijn trommels!