De Pre Historie 1962 Vol. 2 (1993)

Alternatieve titel: Oldies Collection

Belgiƫ
Label: EVA

1. Fats Domino - Jambalaya (On the Bayou) (2:23)
  2. John Lee Hooker - Boom Boom (2:34)
  3. Billy Vaughn - A Swingin' Safari (2:19)
  4. Nat King Cole - Ramblin' Rose (2:49)
  5. Perry Como - Caterina (2:09)
  6. Paul Anka - A Steel Guitar and a Glass of Wine (2:11)
  7. Booker T en The MG's - Green Onions (2:54)
  8. The Ikettes - I'm Blue (2:32)
  9. Bruce Channel - Hey! Baby (2:27)
  10. Chris Montez - Let's Dance (2:27)
  11. Little Eva - The Loco-Motion (2:24)
  12. Joey Dee - Shout (2:34)
  13. Pat Boone - Speedy Gonzales (2:34)
  14. The Rivingtons - Papa-Oom-Mow-Mow (2:22)
  15. Cliff Richard - Do You Wanna Dance? (2:15)
  16. James Darren - Her Royal Majesty (2:16)
  17. The Shirelles - Soldier Boy (2:42)
  18. Tommy Roe - Sheila (2:05)
  19. Connie Francis - Don't Break the Heart That Loves You (3:04)
  20. Brian Hyland - Sealed with a Kiss (2:41)
  21. Richard Anthony - J'entends Siffler le Train (3:23)
  22. Roy Orbison - Leah (2:43)
  23. Gene Pitney - Only Love Can Break a Heart (2:52)
  24. Jimmy Clanton - Venus in Blue Jeans (2:22)
  25. Brenda Lee - All Alone Am I (2:45)
  26. Brian Hyland - Ginny Come Lately (2:50)
  27. The Routers - Let's Go (2:18)
avatar van papsie
't Is moeilijk om 6 favoriete tracks aan te duiden, 't zijn 27 favorieten. Ik kan er niet genoeg van krijgen, al die oldies verzameld op 1 CD.

avatar van LucM
De popmuziek was in die tijd nog onschuldig maar leverde toch wel een aantal mooie songs op. Tracks 6, 7, 9, 10, 11, 15, 20 en 21 (om er enkele te noemen) zijn zelfs onverwoestbare evergreens, #13 en #14 vind ik grappig en #25 is een echte tranentrekker.

avatar van musician
Ik krijg dan altijd de neiging nog snel iets te mee te branden wat er in mijn ogen nog ontbreekt uit 1962.

Want het is een goede compilatie, dat staat buiten kijf, maar ook met erg veel bekend werk dat bovendien (qua rechten) vrijelijk beschikbaar is voor verzamelaars als deze.

Daarom ontbreken bijvoorbeeld helaas Love me do van de Beatles en Come on van de Rolling stones.

Desalniettemin pest je me niet met deze compilatie, ik heb mijn hele leven al een grote zwakte gehad voor Sealed with a kiss.

avatar van LucM
Love Me Do was slechts een bescheiden hit van the Beatles, bovendien staan er geen Beatles-songs in die Pre Historie-reeks om auteursrechtelijke reden. Idem voor Come On (werd trouwens in 1963 uitgebracht).

Zelf heb ik ook een zwak voor heel wat oldies uit de beginfase van de popmuziek (1956-1963) omdat ze charmant, natuurlijk en gezellig klinken zonder overdreven of misplaatste pretenties.

avatar van musician
Mee eens. Het is inderdaad geweldig je een paar uurtjes te laten omringen door muziek uit deze periode.