Tedeschi Trucks Band - Future Soul (2026)

Blues / Rock
Label: Fantasy

1. Crazy Cryin' (3:31)
  2. I Got You (4:20)
  3. Who Am I (4:56)
  4. Hero (4:12)
  5. What in the World (3:00)
  6. Future Soul (3:19)
  7. Under the Knife (3:33)
  8. Be Kind (3:22)
  9. Devil Be Gone (4:35)
  10. Shout Out (4:16)
  11. Ride On (3:17)
avatar van papat
Aan de hoes te zien hebben ze AI ontdekt

geplaatst:
De hoes is idd spuug lelijk; die koop ik vast niet op vinyl. Kijk wel uit naar het album; dan maar via een streaming dienst.

geplaatst:
Eerste indruk stelt niet teleur. Zou me ook verbazen als het anders was met zo'n klasse band met als basis het tandem Tedeschi Trucks.
Het is een fijn en afwisselend album met een mispeer als hoes. Wat daar de bedoeling van was geen idee.
Voorlopig een eerste indruk 4.0.

avatar van Kramer
geplaatst:
Hun hoezen waren toch altijd al spuuglelijk?

Kramer schreef:
Hun hoezen waren toch altijd al spuuglelijk?

Het I am the moon vierluik vond ik niet lelijk......

avatar van Broem
geplaatst:
Ik vind de hoes sterk hierop lijken Gillan - Future Shock (1981) - MusicMeter.nl Maar in 1981 betekende AI vast iets anders dan nu Albumtitel lijkt ook op elkaar. Nou ja zeg…

Zwaagje schreef:
Eerste indruk stelt niet teleur.

Bij mij wel eigenlijk. Vond al het voorgaande een stuk beter.
Allemaal tracks van drie/vier minuten....... Beetje 13 in een dozijn.
Susan zingt op dit album "just be kind to me" dus ik zal nog even wachten met de sterren. Eerst eens wat vaker beluisteren.

Chet schreef:

Bij mij wel eigenlijk. Vond al het voorgaande een stuk beter.
Allemaal tracks van drie/vier minuten....... Beetje 13 in een dozijn.

Zo zie je maar weer wat muziek doet met een mens (of niet). Het is maar net hoe je er naar luistert en ik beweer ook niet dat het vernieuwend is, maar 13 in een dozijn vind ik het zeker niet. Ik vond het I am the moon project geweldig en had daarom geen hoge verwachtingen van een nieuw album, maar ik vind dit album gedreven genoeg en "gewoon" een lekker (in het gehoor liggend) album. Het hoeft niet altijd ingewikkeld om van de muziek te genieten.

geplaatst:
Helemaal mee eens hoor. Het hoeft zeker niet "ingewikkeld".
Maar inderdaad als je het vergelijkt met het prachtige I am the moon project vind ik dit het net niet.
Kan nog komen hoor....... misschien.

geplaatst:
Het valt mij niet mee. er zat altijd wel wat gedrevenheid in hun muziek en uitvoeringen en albums, dit is allemaal niet slecht - maar al eens beter door TTB gedaan. Beetje te veel comfort-zone.

avatar van papat
geplaatst:
Pfff wat een tegenvaller is dit. Helaas niet alleen de hoes. Klinkt allemaal een stuk gelikter en commerciëler. Dus ok, wel congruent met de hoes.

Ik zette net ter vergelijking nog eens wat oud werk op, en merkte dat dat me direct weer greep. Luister bijvoorbeeld eens naar "Midnight in Harlem" van hun eerste album. Dat raakt me echt direct. Daar staan deze nieuwe nummers echt heel erg ver van af.

avatar van blaauwtje
geplaatst:
Minder groots en pretentieus dan The Moon serie. Kleine songs met kop en staart.

Wat over blijft is de vakmanschap van een 12 koppige band , zonder dat dit vol en rommelig klinkt, iets wat we van Ttb gewend zijn , meer publieksvriendelijke songs, en natuurlijk de zang van Tedeschi( Mattison zingt maar 1 van de 11 songs, componeerde wel mee op 6 songs) en het gitaarspel van Trucks.
Ik houd van beide kanten van deze uitermate talentvolle band.

Het klinkt allemaal wat gelikter en radiovriendelijker dan dat we gewend zijn , maar stijgt nog ver boven de middelmaat uit. Wat mij betreft misstaat deze release niet in hun oeuvre. Dat geld niet voor de hoes, maar daar is al meer over gezegd, vreselijk, gelukkig laat de naald zich daar niet door leiden!!

Laat maar weer eens overkomen voor een show, Rotterdam 2022 is al weer te lang geleden!

blaauwtje schreef:

Is het alweer vier jaar geleden…? Was wel een zeer fraai concert!

avatar van HoldUp
papat schreef:
Aan de hoes te zien hebben ze AI ontdekt

Het is kennelijk geen AI, ik moest zelf ook even heel hard kijken. De hoes is gemaakt door Marc Sasso.

Maar het is wel lelijk..

avatar van Kos
Kos
Gewoon weer vakmanschap, met dit maal een stukje meer Soul en zelfs funky bij vlagen.
Who Am I is de winner hier.