Charli XCX - Wuthering Heights (2026)

Label: Atlantic

1. House (3:15)

met John Cale

2. Wall of Sound (2:24)
  3. Dying for You (3:02)
  4. Always Everywhere (3:03)
  5. Chains of Love (2:50)
  6. Out of Myself (2:19)
  7. Open Up (1:26)
  8. Seeing Things (2:30)
  9. Altars (2:56)
  10. Eyes of the World (3:43)

met Sky Ferreira

11. My Reminder (3:33)
  12. Funny Mouth (3:33)
De film ga ik waarschijnlijk niet bekijken, maar ik was wel ontzettend benieuwd naar deze nieuwe plaat van Charli. Mij stelt ze in elk geval weer niet teleur met deze melodische score met (inderdaad) cinematische soundscapes. Na pas een keer te hebben geluisterd weet ik direct dat deze net als BRAT weer een hele tijd terug zal komen in mijn lijstjes.

De afgelopen week ben ik toevallig begonnen met het doorzoeken van 'dreampop / shoegaze' lijstjes op Spotify en Deezer. Subgenres waar ik ook nog nooit van had gehoord .... deze nieuwe van XCX past wel helemaal in mijn vibe van de week, namelijk: een beetje hipster, ietwat donker en omringd door veel synths en sound designers die zich uitleven. Precies waar ik zin in had

✌️☮️peace