Abel & Sef - IJsland 2 (2026)

Label: Burning Fik

1. Hete Take (2:53)
  2. Tijdsgeest (3:19)
  3. Don't Believe de Krant (3:39)
  4. Osama Bin Laden (3:08)
  5. Rollen Met die Kop (2:44)
  6. Boeke (2:37)
  7. Uitverkoop (2:41)
  8. Vivienne (2:31)
  9. Het Ergste Moet Nog Komen (3:27)
  10. Hemel & Aarde (2:55)
  11. 我爱你 (2:11)
  12. Oppbots (2:47)
  13. Likken A/D Laars (2:54)
  14. Kaasblok (2:19)
  15. Geen Gezicht (3:14)
  16. Een Stabiel Conflict (5:10)
avatar van alexander-r
Ik weet wat ik draai vandaag. Kaartjes voor Paradiso zijn ook binnen. Zin in!

Run the Jewels 2,

avatar van alexander-r
Dit is gewoon keihard, 5 sterren. Dit is de enige review die je nodig hebt. De rest van de stemmers mogen hun stem verwijderen bvd

Edit: door een niet nader te noemen reden kan ik geen stem uitbrengen

alexander-r schreef:
Run the Jewels 2,

Je enthousiasme is heel fijn ♥️

Maar dit vind ik te ver gaan. Zonder een zeiker te zijn, maar iemand moet het zeggen.

.......El producto is echt wel een ander niveau

avatar van lowieke
Verder klinkt dit, wat mij betreft, op het eerste gehoor als een goede uitbreiding op de eerste.

Behalve die gabber hoempapa. Dat is persoonlijk, maar ga ik nooit trekken.

avatar van Chrisseh
Dit is bizar hard. Het vorige album helemaal grijs gedraaid, en had torenhoge verwachtingen die op sommige momenten worden overtroffen.

De paar kleine snippets die ze op social media hadden gedeeld resoneerden niet echt, maar zo in zn geheel werkt het.

avatar van lowieke
Tering ik zie de hoes nu pas goed... ♥️♥️

lowieke schreef:

Je enthousiasme is heel fijn ♥️

.......El producto is echt wel een ander niveau

Na Corinthians van billy woods ben ik het met je eens, qua productie staat hij op eenzame hoogte.

Maar er zijn best wat parallellen te trekken: Tweede self titled album, het tweede album laat het eerste als een kennismaking voelen etc. Ik mis alleen Zach de la Rocha (Spinvis?) op deze plaat.

Die gabber hoempapa ga je wel voelen, geef het anderhalve dag

avatar van lowieke
Als je mij wilt overtuigen van gabber hoempa dan kan ik nu stilzwijgend vertrekken.

Maar ik snap je esthetische parallellen. Maar we willen het toch over muziek hebben denk ik.

Ja... Die is tof. Maar klapt er niet in als de vorige.

Dan zou je nog een parallel kunnen trekken over ideologie. Maar ja moet ik daar over uitweiden? Rtj doet dat intrinsiek en poëtisch.
Hier, en de vorige, dekken ze de lading wel..... Maar je merkt uiteraard wel dat het artistiek niet in de buurt komt van Zack. Maar al helemaal niet bij el-p ( /company flow/cannibal)..

Wat mij betreft maakt dat niet uit. Ik sta vol achter mijn mening dat IJsland de beste plaat sinds eigen wereld is (uiteraard in Nederland).

Maar we mogen/moeten kritisch blijven. Zelfs als muzikanten met hun albumhoes willen schreeuwen dat ze de GEIT zijn.

Ps: wat ze met deze hoes echt volledig zijn. De hoes overtreft de rtj hoezen

avatar van lowieke
Rollen met die kop is echt ouderwetse sef slecht. Wat een onzin liedje. Het is net iets minder kut dan sef reclames ‍♀️

lowieke schreef:

Als ik die niet hoor met carnaval mogen ze dat feest stoppen van mij

Tuurlijk moeten we kritisch blijven maar gun men soms wat euforie. Beste NL plaat is sowieso van Abels hand, maar dan er is hoop. Maar op dit moment is het IJsland 2, soort van kernexplosie maar dan heel sick

avatar van Shelter
Die eerste IJsland was een enorme verrassing voor mij, echt een heel dope album. Ik ga deze even luisteren en kom later terug met de bevindingen

avatar van -SprayIt-
De hoes is door Scheltens & Abbenes, fotografie duo die ik in mijn vorige baan vertegenwoordigde. Hebben ook met Pharrell gewerkt recent, maken heel tof werk.
Eerste luisterbeurt is positief, ik snap de vergelijking met RTJ wel, al vind ik dat aanzienlijk vetter. Het stemgeluid van Sef bevalt me nog steeds niet helemaal en vind het iets teveel van hetzelfde. Desalniettemin heel dik.

avatar van Bert Wasbeer
Ha, het duurde even maar 2026 is muzikaal eindelijk begonnen.

avatar van Shelter
Voor nu vind ik deze een stuk minder dan IJsland 1, het is minder pakkend en wat rommeliger. Ook kwa teksten vind ik het beduidend minder.

avatar van alexander-r
Zit je dan met je koptelefoon op kantoor offertes te typen: OSAMA BIN LAAAAAADEN

avatar van DJWESS
Februari 26 en het album van het jaar is binnen.

avatar van Zwammer
Dit is toch wel een mooie maffe luisterervaring. Klinkt als een grote puberale mixtape. Maar dan wel met een diepere politieke boodschap. De kale productie is vrij effectief, met tracks die een beetje hit or miss zijn. Over Osama, Boeke (strakke productie), 我爱你 en Oppbots ben ik vooralsnog goed te spreken. Het eerste couplet van Kaasblok komt redelijk overeen met een verjaardagsborrel bij mij in de familie

avatar van Zwammer
Halfje erbij, naar 4*. Ik zet dit graag op. Interviews/stukjes in OOR en Mania helpen ook om e.e.a. goed te begrijpen.

avatar van AstroStart
Het album is een feest voor het oor. Tijdsgeest en Boeke zijn echt geweldig

avatar van alexander-r
Lang geleden dat ik zoveel zin had in een optreden. Ben benieuwd hoe het gaat zijn vanavond!