Dick Maas - Flodder (1986)

Score
Label: WEA

1. Klerelijers (Titelmuziek) (3:55)
  2. Geile Wijven (2:31)
  3. Een Nat Pak (0:27)
  4. Uit de Droom (1:12)
  5. Een Goed Gesprek (1:38)
  6. Ver van Huis (2:33)
  7. Een Feestje (2:48)
  8. Tonait (2:29)
  9. Op Heterdaad (1:21)
  10. Uit de Kleren (3:32)
  11. Lage Kijkcijfers (2:50)
  12. Ruw Volk (2:26)
  13. Bedankt en de Groeten (2:38)
avatar van Bruce Almighty
Matige muziek, de film vond ik in ieder geval leuker de titelmuziek van Flodder vind ik wel leuk en sommige andere nummers vond ik ook wel leuk om te horen!

* * *

johnnie schreef:
Weet iemand hoe dat muziek heet wat je hoort als ze in dat koffiehuis zijn?????

Dat tango-muziekje bedoel je, met die valse trekharmonica erin? Die staat niet op de LP.

voltazy schreef:

ROLF

avatar van The Voice
Ik heb deze LP. Het zijn geen fragmenten uit de film, in die zin dat er geen gesproken stukken op de LP staan. Dick Maas heeft deze muziek helemaal zelf gemaakt (zo staat tenminse op de hoes).

En op de vraag bij welke fragmenten de diverse tracks zitten, dat ga ik binnenkort even uitzoeken, voor 80% kan ik het zo opnoemen.

avatar van The Voice
Op de vraag, waar zit welke muziek in de film- hier het antwoord

Klerelijers (Titelmuziek) (3:55) - Aan het begin (da's logisch)
Geile Wijven (2:31) - Als ze rondrijden en de tennismeisjes tegenkomen
Een Nat Pak (0:27) - Als opa met rolstoel richting vijver scheurt
Uit de Droom (1:12) - Als Kees naar de tennismeisjes gluurt
Een Goed Gesprek (1:38) - Achtervolging met tennisballen
Ver van Huis (2:33) - Als Johnny wordt aangehouden door 2 agenten
Een Feestje (2:48) - Tijdens het inwijdingsfeestje
Tonait (2:29) - Dansmuziek tijdens het feestje
Op Heterdaad (1:21) - Als Henkie een huis binnensluipt om daar piano te gaan spelen
Uit de Kleren (3:32) - Tijdens de striptease-act op het feestje
Lage Kijkcijfers (2:50) - Als de auto met Johnny/Jolanda op de vuilnisbelt staat
Ruw Volk (2:26) - zit volgens mij niet in de film, herken het iig niet
Bedankt en de Groeten - Als Sjakie de ansichtkaart van de Flodders vermorzeld/aftiteling

avatar van SpaceyKing99
Leuke muziek. Flodder heeft bekende nummers. De laaste track heeft wel iets weg van Rockmuziek, vind die ook wel de beste.
3.0*

avatar van SpaceyKing99
Ruw Volk (2:26) - zit volgens mij niet in de film, herken het iig niet

Dat nummer is dacht ik, het nummer als die man van Yolanda die tank uitkomt, en dan in lachen uitvalt.

avatar van Lars Muziek.
Ik vind deze soundtrack echt denderend geweldig vooral het gitaar geluid en de drum, het keyboard geluid maakt het compleet.
Ik denk dat deze muziek in die jaren vaak werd gemaakt en geluisterd.

Ik vond Dick Maas ook erg goed met de muziek in Moordwijven vooral de intro was mooi.

Jammer dat de cd niet te koop is, anders had ik deze heel vaak geluisterd.