Gnarls Barkley - Atlanta (2026)

Soul / Hip-Hop
Label: TenThousand Projects

1. Tomorrow Died Today (3:52)
  2. I Amnesia (3:57)
  3. Pictures (3:56)
  4. Line Dance (2:59)
  5. Turn Your Heart Back On (3:07)
  6. Let Me Be (3:09)
  7. Cyberbully (Yayo) (4:00)
  8. Perfect Time (3:09)
  9. Sweet Evil (4:51)
  10. Boy Genius (3:03)
  11. The Be Be King (2:22)
  12. Sorry (3:52)
  13. Accept It (2:37)
avatar van Silky & Smooth
geplaatst:
Nou ik trap hem gewoon af met een 4.5!

Ik zie bij Gnarls Barkley altijd een beeld voor mij van een flamboyante Cee-Lo die uitbundig op de voorgrond treedt en een Danger Mouse die met de knietjes omhoog en een MPC op schoot stiekem helemaal zit los te gaan in de achtergond. En dat is bij dit album niet anders. Het cartooneske duo levert gewoon weer een heerlijk album waar geen sticker opgeplakt kan worden. Je wordt als luisteraar alle kanten opgeslingerd; van melancholische soul tot funky pop en van zwoele R&B tot rauwe Dirty South (al mis ik de link tussen Three 6 Mafia en Atlanta even). Danger Mouse laat ook weer horen dat hij er een meester in is om swingende out-of-sync loopjes te maken die toch op z'n plaats vallen. Zoals gezegd, allemaal een stukje subtieler, maar deze DM miste ik toch een beetje op 'Cheat Codes'. En ook Cee-Lo blijf fantastisch. De heerlijke karakteristieke stem en rake teksten (die voor mij persoonlijk toevallig even op de juiste plek vallen). Soms voelt de muziek als een parodie en/of een cover van een andere artiest, maar altijd kwalitatief dik in orde en lekker eigenzinnig.

Vooralsnog iedere dag op repeat met als grote favoriet Turn Your Heart Back On.