Snoop Dogg - 10 Til' Midnight (2026)

Label: Death Row

1. Step (3:34)

met Swizz Beatz

2. Lied 2 U (2:47)
  3. Slid Off (2:20)
  4. Daddy Rich (0:13)
  5. Stop Counting My Poccets (2:03)
  6. OG to BG (2:29)
  7. Dogg Wattup Doe (2:37)

met Peezy

8. Leave That Dogg Alone (2:17)
  9. Pop My Shit (2:31)

met Trinidad James

10. 17 Rules (2:38)
  11. Bread Under the Bed (3:50)
  12. No Ticcet Needed (3:22)

met Kanobby

13. Long Beachin' (1:43)

met Shawn Louisiana

14. QTSAMYAH (2:53)

met October London

avatar van Yestsida
Prima!

Het laatste decennium zijn albums van Snoop Dogg voornamelijk gemaakt op automatische piloot. Ze luisteren steeds wel lekker weg, al blijven ze amper bij. Eind 2024 leek hij nog eens echt moeite te doen met Missionary wat volledig geproduceerd was door Dr. Dre en zelfs uitgegeven werd door (Death Row/)Aftermath/Interscope. Wederom was die LP niet verkeerd, maar absoluut niet het niveau wat je van die twee levende legendes mag verwachten.

10 Til' Midnight is alweer het tweede album sinds zijn reünie met Dre. Het valt meteen op dat Snoop niet, zoals meestal, voor een tracklist van 20 nummers gekozen heeft en een speelduur van (meer dan) een uur. Dit is een korter en meer gefocust project geworden. Dit album is de soundtrack van een kortfilm. Waar de kortfilm totaal niet de moeite is heeft het Uncle Snoop wel een houvast gegeven om harder te denken over wat voor soort muziek hij wil maken.

Step is van de hand van Swizz Beatz, Lied 2 U komt van Pharrell. Dit zijn heerlijke feel-good nummers waar Snoop goed mee uit de voeten kan. Voornamelijk Snoop en Pharrell laten wederom horen een zeer ondergewaardeerd duo te zijn.
De overige nummers kennen meer de authentieke West Coast-stijl. Stop Counting My Poccets, OG to BG, Pop My Shit en QTSAMYAH steken net wat boven het bulk uit. Speciale vermelding voor de banger Bread Under the Bed, dat is momenteel toch wel mijn favoriete nummer op dit project.

Dit album kent nu al meer speelbeurten dan veel zijn albums die in het laatste decennium uitgekomen zijn. Toch wel sterk werk van Tha Dogg!

Dikke 3,5*