Status Quo - Live at Hammersmith '79 (2026)

Alternatieve titel: 26th June 1979

Label: Demon

1. Caroline (5:50)
  2. Roll Over Lay Down (6:01)
  3. Backwater (5:39)
  4. Rockers Rollin’ (5:23)
  5. Is There a Better Way (4:00)
  6. Hold You Back *
  7. Little Lady (3:40)
  8. Rockin' All Over the World (3:32)
  9. Oh What a Night (4:32)
  10. Dirty Water (5:50)
  11. 4500 Times *
  12. Big Fat Mama (5:12)
  13. Don't Waste My Time (4:05)
  14. Roadhouse Blues (13:11)
  15. Rain (4:33)
  16. Down Down (3:42)
  17. Drum Solo (2:37)
  18. Bye Bye Johnny (6:24)
avatar van vielip
geplaatst:
Dat laatste klopt niet. Althans, volgens setlist.fm
Ze hebben in '79 vijf avonden Hammersmith gedaan en elke avond exact dezelfde set.

avatar van Barfly
geplaatst:
Ik denk niet dat setlist.fm een 100% score qua betrouwbaarheid haalt.
Andersom was Quo niet zo avontuurlijk dat ze om de haverklap tijdens een tour de setlist aan gingen passen.
Volgens mij was de setlist min of meer vaststaand tijdens elke tour.

avatar van vielip
Klopt in beide gevallen

Inmiddels heb ik "Live at Hammersmith '79" een paar keer beluisterd.....een dijk van een live-album. Geweldig. Mijn vraag is waarom het toen niet uitgebracht werd? Stilletjes hoop ik dat ooit nog eens de complete concert van de "Roll over lay down" EP en "Tokyo Quo" uitkomen. Is ook bekend of er meerdere live-registraties in het vooruitzicht zijn?
Ik ben benieuwd..

avatar van Faalhaas
André1963 schreef:
Mijn vraag is waarom het toen niet uitgebracht werd?

Waarschijnlijk omdat in 1977 al de kraker Status Quo - Live! was uitgebracht?

avatar van RonaldjK
Ik begon met een kort antwoord en al koeklend werd dat steeds langer, sorry. Een antwoord op de vragen van André1963 en de reactie van Faalhaas. Wat de laatste bedoelt is (denk ik) dat Tokyo Quo eerder verscheen als onderdeel van de Deluxe 2cd van Live! uit 2014, zie hier.

Bij de Live! EP/maxi single (1975) is het ingewikkelder. Die bestaat uit drie nummers. De achterzijde vermeldt dat ze werden opgenomen in de Kursaal, Southend, 1-3-75 en Trentham Gardens, Stoke-on-Trent, 2-3-75.
Maar Gerdundula is hoorbaar een studio-opname en dus niet live, zoals de hoes belooft.

Ik heb 'm plus Roadhouse Blues (die laatste ook te vinden op verzamelbox Rockers Rollin' Quo In Time 1972 - 2000) als bonussen bij deze 2005-cd-uitgave van On the Level.
Lang leve internet, tegenwoordig vind je zó de setlist van zowel de Kursaal als die van Stoke-on-Trent. Daar werd Gerdundula weliswaar wel gespeeld, maar in mijn beleving is de opname op de maxisingle dus studio.
Eveneens gespeeld werden I Saw the Light en Claudie. En ja, dit zou leuk zijn voor een volgend livealbum dat decennia later verschijnt! Kan ik opnieuw gaan twijfelen of het de aankoop waard is.

En ja, waarom werd Live at Hammersmith '79 niet destijds uitgebracht? Mogelijk omdat het te kort na Live! was en de overlap te groot? En vielip meldde 27 april dat er een technisch dingetje met de opnames is, al valt dat kennelijk niet iedereen op. Ik wacht geduldig op mijn exemplaar (staat in backorder) en zal t.z.t. kritisch luisteren - ben benieuwd of het mij opvalt. Het zou in ieder geval een reden kunnen zijn dat de boel in 1979-1980 niet werd uitgebracht. Bovendien bracht 1980 maar liefst twee studioplaten van onze Quo, aan nieuw werk hadden ze geen gebrek. Nóg een liveplaat zou overkill zijn geweest.

avatar van Faalhaas
RonaldjK schreef:

Nee, dit bedoelde ik:
RonaldjK schreef:

En ja, waarom werd Live at Hammersmith '79 niet destijds uitgebracht? Mogelijk omdat het te kort na Live! was en de overlap te groot? (...) Nóg een liveplaat zou overkill zijn geweest.

avatar van rudiger
Laten we nou maar blij zijn dat deze is uitgebracht en in de winkels ligt ( overal in bestelling ) . Ik draai deze om de dag en vanmiddag was het weer genieten met een hoofdletter . Deze schitterende live cd brengt je weer helemaal terug naar de tijd dat ik 18 was . Nog net geen auto maar met de zundapp naar de disco`s en kroegen alwaar we stonden te headbangen met haren tot ver over de schouders , de haren stoppen nu na 1,5 mm in de lucht . Deze Quo bezetting is ook meteen de allerbeste bezetting die er is geweest , alles wat later kwam kon niet in de schaduw staan van deze 4 . Na de eerste schijf warm te zijn gespeeld gaat op de tweede schijf alle remmen los en wat een dynamiek en spelplezier spat er vanaf zeg . Eerste nummer 4500 Times krijgt van mij een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw . Alles wat gewaardeerd wordt beneden een 4 kan je niet serieus nemen . Dan heb je deze niet in huis en ook niet beluisterd . Parfitt is geen Hendrix of SRV maar het geluid is zo herkenbaar en rockt als de neten , stilzitten gaat gewoon niet bij deze opname . Live 77 gaat naar de achtergrond , het is nu Hammertime .
Ik geef deze dikke en dikke 5 sterren en de beste koop dit jaar en daar gaan de Stones geen verandering in brengen . TOP en iedereen moet deze in de kast hebben staan .
Mag maar 4 nummers selecteren maar eigenlijk horen er dat 18 te zijn .