Fischer-Z - Word Paradise (2026)

Alternatieve titel: The United Artists Records & Liberty Recordings

22. Going Deaf for a Living
  23. Pick Up / Slip Up
  24. Crank
  25. Haters
  26. Four Minutes in Durham (With You)
  27. Limbo
  45. Luton to Lisbon
  46. Multinationals Bite
  47. Right Hand Men
geplaatst:
Er is een nieuwe box-set uit van de 3 eerste Fischer-Z albums, ditmaal inclusief moeilijk verkrijgbare b-kantjes en aparte single-versies. Hopelijk komt deze op termijn online beschikbaar.

bonusmateriaal: Word Salad
13. Angry Brigade
14. High Wire Walker
15. First Impressions (German 7” Single)
16. Bigger Slice Now
17. Kitten Curry

bonus: Going Deaf For A Living
28. Room Service (single)
29. Hiding
30. Crazy Girl (single)
31. So Long (single)
32. Limbo (single)
33. The Rat Man

bonus: Red Skies Over Paradise
47: Right Hand Men

geplaatst:
Dat zou een keer tijd worden, die b-kantjes zijn erg gaaf.

avatar van dazzler
geplaatst:
Box vandaag ontvangen. Verzorgde uitgave met mooi boekje.
Ik ben geen audiofiel maar op het eerste gehoor klinkt alles fijn.

De German 7" version van Pretty Paracetamol (aka First Impressions) is een ramp.

De 7" versies van Room Service en vooral Limbo voegen extra lagen toe in het arrangement.
Die van So Long is gewoon een ingekorte versie van de albumtrack.

Er is geen single versie van Crazy Girl zoals hierboven in de tracklijst is weergegeven.

En de b-kantjes mogen er zeker zijn. Eindelijk.

Track-list kwam van het label zelf Cherry Red

...maar op Discogs staat het inderdaad zonder Crazy Girl (single versie).

Discogs laat wel zien dat er een kortere versie van "Crazy Girl" is, maar blijkbaar M.I.A.

dazzler schreef:

Een ramp is het inderdaad. Het klinkt nergens naar. Toch bijzonder hoe een paar kleine veranderingen zo'n verschil kunnen maken. Ik neem aan dat deze versie er eerst was en de verbeterde versie (die echt ronduit geniaal blijft) kwam op de LP?

avatar van dazzler
Faalhaas schreef:

Zo wordt het in het boekje uitgelegd maar ik dacht dat het omgekeerd was.
Men wilde die verwijzing naar medicijnen (drugs) uit de tekst halen voor de single release.

Zie ook de hoes van Wristcutter's Lullaby dat plots Cutter's Lullaby heet.
Maar in de song zelf werd dit keer gelukkig niet gesneden.

dazzler schreef:

Zo wordt het in het boekje uitgelegd maar ik dacht dat het omgekeerd was.

Daar las ik net ook wat over ja. Met als reden dat paracetamol las middel niet overal bekend zou zijn. Ik denk idd dat het zo gegaan is. John Watts moest het aanpassen en was waarschijnlijk niet erg gemotiveerd om het te doen, daarom klinkt het nergens naar. Dat laatste is pure speculatie van mijn kant hoor.

dazzler schreef:

Zie ook de hoes van Wristcutter's Lullaby dat plots Cutter's Lullaby heet.
Maar in de song zelf werd dit keer gelukkig niet gesneden.

Achja altijd weer de platenindustrie die alleen maar aan de pegels denkt he..

avatar van E-Clect-Eddy
Helaas geen release op Spotify of APPLE music, maar ik zie wel dat de obscure b-sides op 2 EP's staan op John Watts' Bandcamp pagina's !!

PS.
over bewerkte nummers en titels:
Vergeet niet dat in die dagen de BBC (TV én Radio) zeer kritisch keken naar nummers die te veel roering kunnen geven. Die gingen dan in de BAN. Dat was niet alleen in het nadeel van het platenlabel maar natuurlijk ook nadelig voor de band. Niet altijd. Sommige nummers zouden ondanks of juist daardoor meer aandacht krijgen. Frankie says "RELAX"

E-Clect-Eddy schreef:

Die is ook leuk ja, maar niet alle b-kantjes uit deze tijd staan daar op.

avatar van RonaldjK
Was gisteren bij het concert in Utrèg: genieten. Dit was de setlist, met als verrassing Angel of Gardenia van Thirteen Stories High van John Watts solo, bijna dertig jaar oud. De bezetting was alweer heel anders dan de vorige keer dat ik hem live zag, twee jaar geleden. Nu bijvoorbeeld met Chloe Leigh als toetseniste en gitariste in Fischer-Z, bovendien als singer-songwriter indrukwekkend in het voorprogramma.

Heb bij de merchandise deze verzamelaar gekocht plus het in eigen beheer uitgegeven Live in Hamburg, (nog) niet op deze site. Fijn concertje weer!