Ghostface - The Pretty Toney Album (2004)

Label: Def Jam

met Sheek Louch en Styles P

6. Bathtub (Skit) (1:35)
  7. Save Me Dear (3:02)
  8. It's Over (4:10)
  9. Keisha's House (Skit) (1:04)
  10. Tush (3:24)

met Missy Elliott

11. Last Night (Skit) (2:31)
  12. Holla (3:19)
  13. Ghostface (2:38)
  14. Be This Way (4:10)
  15. The Letter (Skit) (1:21)
  16. Tooken Back (5:03)

met Jackie-O

17. Run (3:19)

met Jadakiss

18. Love (3:38)

met Musiq en K. Foxx

avatar van Kos
Kos
Wel gedurfd, zo zonder z'n Wu-maatjes

Ghostface is niet echt m'n favoriete Wu-rapper, dus ik hoop dat de productie goed zit.

avatar van Jordy
Het Def Jam debuut van Ghostface (zonder Killah voortaan)... Erg fijn album, zeker weer een stap voorwaarts na het tegenvallende Bulletproof Wallets. Totaal geen Wu-Tang productie (volgens mij) en gastoptredens, maar in tegenstelling tot z'n collega's is dat bij Ghost geen probleem. Heerlijke beats vol oude soul en r&b, en zelfs "de commerciële single" met Missy is erg leuk. 't Is allemaal een beetje te vergelijken met "Can't Go To Sleep"... 't is dus wel Ghostface "nieuwe stijl", een beetje de half jankerige, meezingende Ghost (een groot deel van het album). En dat zal niet de smaak van iedereen zijn.

4 sterren voorlopig.

Deze viel me erg mee, de beats zijn allemaal erg goed en Ghostface presteert ook niet slecht. Vooral Holla en Run zijn naar mijn mening wel de beste nummers. Het valt op dat er niet echt fillers op staan, elk nummer is de moeite waard (in tegenstelling tot Bulletproof Wallets).

Haha wel leuke kettingen trouwens, op het hoesje

Hoe kom ik in vredesnaam aan t hoesje, kan t nerges vinde!!

avatar van Jordy
Krijg je er gewoon gratis bij hoor, het hoesje.

Jordy schreef:

Totaal geen Wu-Tang productie (volgens mij)

Ik had het mis, ik zie toch de namen van Rza en Tru Master in het boekje...

2 tracks van RZA toch?

Ja, Kunta Fly Shit en Run

avatar van Jordy
Net als bij z'n vorige album waren er weer aardig wat tracks die niet door de sample clearance heen kwamen, dit keer heeft Ghost echter besloten om ze via Internet alsnog aan z'n fans aan te bieden

hier kun je ze vinden, paar erg fijne tracks (bv. het door Cilvaringz geproduceerde Gorilla Hood). Denk dat ik nog maar even een "custom" versie van dit album moet gaan maken...

avatar van BoordAppel
Hey, da's heel netjes van Ghostface. Bedankt voor de link! Even registreren en downloaden maar!

avatar van BoordAppel
Als Ghostface de volgende keer die vervelende skits van zn album laat wordt het misschien wel nog beter. Fijn album verder. Er zijn weinig MC's die zoveel gevoel in hun lyrics kunnen leggen, vooral op Holla duidelijk te horen. Ook een van de beste nummers van het album IMHO.

Ghostface killah the pretty toney album *** 1/2

Ghostface is een ietwat shreeuwerige rapper die me niet steeds kan bekoren. De idd wat ouderwetse soul op dit album wist ik wel erg te smaken . Best genietbaar album , maar niet perfect. Run is een hoogtepunt , Tush is een beetje de commerciële song van het album met miss elliot en slaat toch erg aan.

Wie is die gozer die de laatste verse van Run spit eigenlijk
hij klinkt echt leuk haha

Music
Jezus wie weet welke samples deze man allemaal heeft gebruikt en ik dacht dat kanye zo mooi was

Vooral deze songs:

Intro
Save Me Dear
Be This Way

HAAH NIEMAND?!?!

Music schreef:
Wie is die gozer die de laatste verse van Run spit eigenlijk
hij klinkt echt leuk haha

Scroll even naar de tracklist hierboven..

Relax
Zozo, ik vind dit een beetje Kanye West style en sinds dat mijn favo producer is waardeer ik het album ook iets meer.
Tekst is natuurlijk anders maar de beats zijn in dezelfde richting (mischien zonder dat hij het weet).
Het is opvallend een zeer vrolijk album en #8 is niet gejat van Who Shot Ya van Notorious B.I.G. ofzo hoor, nee het is alleen 2 % anders .
De Skits zijn dit keer iets om niet door te drukken zeer leuke.
Er word nogal veel op geexperimenteerd zo te horen, maar het blijft een mooi album, 4.0 omdat het zo vrolijk is

Schelpvandezee
Monsta Kody schreef:

Scroll even naar de tracklist hierboven..

De derde Verse is Comp!
maar het is een Tv-versie op het album
staat alleen Jadakiss erop..waarom ? weet ik niet

Marcel²
Monsta Kody schreef:
de beats zijn allemaal erg goed

Zeker weten, ook een erg goed album. Holla is ook een erg mooi nummer. Ja, ook dit album van hem is 4* waard.

Jep lekker album, met een paar erg sterke tracks. Biscuits, Beat the Clock, Holla en vooral Run (een van de beste tracks van 2004) zijn geweldige tracks. Jammer van nummers als tooken back en ghostface maar over het algemeen een goed album. 4*

avatar van levenvergeten
Kent iemand die cover van The Opposites van Run(in NL vertaald). Door die track kwam ik in contact met dit album.

wel jammer dat die versie met Comp er niet opstaat. Ik vind 'm er erg goed op rappen

Pauper
levenvergeten schreef:

Ja dat is van de "Straatremixes", das dat woord waar ik liever niet mee in contact kom, heb er nog steeds nachtmerries van. Dus misschien wil niemand meer hebben over D-Men of wat er nog van over is, want dat is namelijk zwaar ongeinspireerd kut!

Nu over dit album, best wel paar verrassende tracks maar het album in ze geheel is niet meer dan 2,5 sterren waard. Zwakke collabo's en sommige nummers van je zowat van in slaap, mijn favorieten; Biscuits en Save Me Dear, twee opzwepende beats met vocaal weinig inhoud, maar toch dope..

Oja en een nummer, althans de beat, kwam ik ook tegen op het album van 50 Cent... faut

dit is wat mij betreft het meesterwerk van the Ghost. heerlijk funky album waar Marvin Gaye achtige soul perfect samenkomt met rauwe lyrics en die heerlijk zware typische stem van Ghost. De meer funky nummers zijn mijn favorieten op dit album. Biscuits is heel erg fijn (ook live trouwens!), save me dear, holla en be this way zijn stuk voor stuk toppers. van de meer rauwere nummers vind ik vooral run erg sterk. Dit versie is met jadakiss, maar volgens mij heeft GZA eerder al een versie van dit nummer opgenomen. Ik hield altijd al van Wu-Tang, omdat daar alle rollen zo mooi samen komen, maar na de split hebben ze bijna allemaal succesvol voor een eigen herkenbare sound gezorgd. Ghost is heel erg constant, eigenlijk vind ik al zijn albums gewoon goed, al hoewel deze en supreme clientele er wel boven uit steken.´als iemand ooit de kans krijgt om hem live te zien: doen!

en nog iets: STOP the god damn skits...is er nog iemand die daar waarde aan hecht? skits are skips.

avatar van Niek
Mr. Smalls. schreef:

Tsja, skits begonnen om een punt te maken. Later waren ze alleen grappig bedoelt. En nu lijkt het een must bij sommige rappers. Vind ze op sommige cd's zeker een meerwaarde hebben, maar het gros is gewoon kut. Dan idd liever helemaal niet.

avatar van Niek
Ik had het niet verwacht maar ik vind dit album erg weinig aan. De helft wordt zo'n beetje gezongen en ik mis de 'echte' Ghostface. Als hij een keer wat anders wil proberen vind ik dat prima maar hier laat hij gewoon waar zo goed in is; keihard over een beat heen gaan. Dit album kent wat mij betreft veel meer dieptepunten dan hoogtepunten. Het begint met een nummer als Biscuits en die is best leuk, maar het hele album wordt gevult met dat soort nummers en dan ook nog eens slechter dan Biscuits. Maar ik ga het album nog zeker 3 of 4 keer luisteren dus misschien zit er nog rek in, maar ik sluit ook niet uit dat het cijfer nog meer daalt. Voorlopig 3*, de laagste voor Ghostface (moet er wel bij zeggen dat ik de moeite nog niet heb genomen voor Bulletproof Wallets).

Niek schreef:

Ja ben ik met je eens wat je daar zegt, vooral dat eerste, keihard over een beat heengaan, met vaak zijn energieke felle stem en ik vind die skits (tegenwoordig) maar irritant, Vooral als er zoveel opstaan en dan ook soms nog eens 2 achter elkaar, beetje om een cd op te vullen.
Ik ga van de week maar eens die laatste cd van Ghost maar eens checken, ben erg benieuwd.
Ik hoop echt weer dat er weer eens een plaat uitkomt van hem beetje in die style van Ironman of Supreme Clientele