Olivia Rodrigo - You Seem Pretty Sad for a Girl So in Love (2026)

Label: Geffen

1. Drop Dead (3:44)
  2. Stupid Song (3:29)
  3. Honeybee (3:43)
  4. Maggots for Brains (4:00)
  5. U + Me = <3 (4:07)
  6. My Way (3:00)
  7. Purple (4:00)
  8. The Cure (4:57)
  9. Begged (3:37)
  10. What’s Wrong with Me (3:44)

met Robert Smith

11. Less (3:13)
  12. Expectations (3:41)
  13. Cigarette Smoke (5:40)
avatar van Yield
geplaatst:
vinylbeleving schreef:
Luister ik nu naar het niet album van Olivia Rodrigo of Chappell Roan? Ik vind het een goed album, maar het lijkt wel erg op elkaar vooral de productie en manier van opbouw van de nummers klinkt bijna identiek. Beetje verwarrend allemaal.

Precies wat ik dacht. Onbegrijpelijk dat haar team dit niet heeft gehoord (of misschien wel).
Verschil is wel dat Olivia's stem vaak tegen het valse aanschuurt. Echt zuiver klinkt het niet.
Live vergeef je dat haar direct wegens haar enthousiasme en de wervelende show, maar hier wringt het bij mij toch wel. Maar eerst het album laten bezinken.

avatar van VDB79
geplaatst:
Heb maar eens een poging gewaagd, wie weet wordt je nog eens positief verrast nietwaar?
Maar dit is toch gewoon 13 in een dozijn kauwgomballen pop? Ik hoor er niks bijzonders, vernieuwend of authentiek in.

Dan luister ik een stuk liever naar de EP van Macy Todd die onlangs uitkwam.

avatar van Lighthouse
Misschien wel de beste popplaat van het jaar, so far. En dan te weten dat Raye, Charli XCX, Underscores, Robyn en verrassend genoeg Madonna ook geen lachertjes uitbrachten.

Verrassend lage MuMe score dan weer, voor een album dat ongetwijfeld veel jaarlijstes gaat aanvoeren.

avatar van MIAB

Less (3:13) → 4,0
Expectations (3:41) → 4,0
Cigarette Smoke (5:40) → 3,5

avatar van jasper1991
Ik vind bijna al haar hits leuk, en dit album valt me ook niks tegen. Ze heeft een prettige frisheid en spontaniteit met oprecht aanstekelijke songs. Drop Dead blijft mijn favoriet.