Pallas - The Wedge (1986)

Label: EMI

1. Dance Through the Fire (4:47)
  2. Throwing Stones at the Wind (5:16)
  3. Win Or Lose (4:33)
  4. The Executioner (5:36)
  5. Imagination (4:36)
  6. Rat Racing (8:10)
  7. Just a Memory (5:29)
  8. Stranger (Bonus Track from Knightmoves Ep) * (3:50)
  9. Sanctuary (Bonus Track from Knightmoves Ep) * (9:34)
  10. Nightmare (Bonus Track from Knightmoves Ep) * (6:54)
avatar van bikkel2
Pallas heeft het in de symfoscene nooit helemaal kunnen waarmaken . In ''84'' maakten zij met behulp van Eddie Offord (Yes , E.L.P ) het superbombastische The Sentinel . Een veelbelovend debuut met alles erop en eraan .
The Wedge met nieuwe zanger Allan Reed is met name melodieuzer en in vergelijking met de vorige wellicht ook wat mainstreamer . Meer rock , en doorzichtiger materiaal .
De plaat komt na 3 niet onaardige songs , maar ook verre van memorabel , eigenlijk pas op gang met The Executioner . Hier hoor je het felle en typisch eigen geluid weer enigzins terug .
Imagination is duidelijk weer minder . Met Rat Racing en de fraaie ballad Just A Memory stijgt Pallas weer naar grote hoogten .
Van de bonussen is Sanctuary eigenlijk het interessants . Een spannend goed opgebouwd nummer met de nodige prog .
Te weinig achteraf . Ik denk dat Pallas een mix wilde maken van pop/rock gerichte nummers en de wat langer uitgesponnen nummers .
De groep verslikt zich in de mainstream kant . Deze songs zijn gewoon niet sterk genoeg , terwijl de spannende langere nummers duidelijk dit album dragen .

avatar van Jumpjet
Eind jaren '80 kwam ik via Marillion in contact met symfo / prog van onder andere Pendragon en iQ. Pallas paste ook prima in dat rijtje.
Het cassettebandje met op de ene kant The Wedge en op de andere kant Kowtow van Pendragon heb ik destijds tot in de gloria geluisterd. Het prijsnummer van The Wedge is The Executioner, maar ook het sferische Just a Memory is mooi.

avatar van Grommetje
ik vind'm geweldig!

Gelikte prog met een hoog melodieus gehalte. De wisselwerking tussen de stemmen van bassist en zanger is fenomenaal en ook het gitaarwerk is smaakvol.