Slum Village - Fantastic, Vol. 2 (2000)

Alternatieve titel: Fantastic, Volume II

Label: Koch

1. Intro (1:26)
  2. Conant Gardens (3:03)
  3. I Don't Know (2:27)
  4. Jealousy (4:05)
  5. Climax (Girl Shit) (3:08)
  6. Hold Tighhht (3:15)

met Q-Tip

7. Tell Me (4:38)

met D'Angelo

8. What's It All About (3:36)

met Busta Rhymes

9. Forth and Back (4:26)

met Kurupt

10. Untitled (Fantastic) (3:49)
  11. Fall-N-Love (3:47)
  12. Get Dis Money (3:31)
  13. Raise It Up (4:28)
  14. Cb4 (3:28)
  15. Once upon a Time (4:11)

met Pete Rock

16. Players (2:27)
  17. Eyes Up (4:23)
  18. 2 U 4 U (3:09)
  19. Go Ladies (4:39)
Erg fijne productie van Jay Dee, de MC's hebben ook een sterke flow en zijn goed op elkaar ingespeeld. Tekstueel stelt het niet zo heel veel voor, maar het gaat hier ook vooral om de vibe.

avatar van Jordy
Saaie, inspiratieloze muziek. Deed me aan The Love Movement denken... tegenvaller.

avatar van Dielie
VET album, beste Slum Village, vette soul-volleproducties,

..sexy muziek, "laidback" voor in een donkerbruine rietzetel ondertussen kijkend naar zwoele, sierlijke, exotische dames dansend met kokosnoten en heet plagerig spelend met meloenen en ander exotisch vers fruit of één of andere verboden vrucht ter hand nemend en ondertussen het lichaam laten trillen en bewegen op de gloeihete vibes, midden in een cirkel van nog mooier ogend uitheems vrouwelijk schoon op parelwitte stranden meeknikkend met de gifgroene bladeren van de meedansende palmbomen met een vurig roodkleurige cocktail in de licht transpirerende handen..

..en onze frigobox

Jordy schreef:

Sorry hoor maar hoe kan je deze beats nou inspiratieloos noemen

avatar van T.O.
Ik ken alleen Climax en Fall-N-Love en die smaken zeker naar meer

Pauper
Fall in Love is geniaal.

avatar van FunkyMonk
T.O. schreef:
Ik ken alleen Climax en Fall-N-Love en die smaken zeker naar meer

Zijn meteen ook de hoogtepunten hier. Paar leuke nummertjes maar het album in zn geheel viel bij mij ook tegen.

avatar van Timo710
Fall-N-Love is echt prachtig, mooi album dit!

|Joël|
Fall-N-Love is inderdaad heel mooi, luister het album nu.

J. Dilla Donuts
Persoonlijk vind ik het bij Slum Village altijd moeilijk te bepalen of het goed is of niet, maar als ik in een reactie onder mij zie staan dat het album inspiratieloos en saai is dan krijg ik het gevoel dat iemand het album niet goed geluisterd heeft of SV gewoon niet begrijpt. SV op z'n best, altijd nieuwe sounds en zeker de moeite waard om wat meer te luisteren, je zult merken waarom SV inspiratie geeft en zeker niet als saai bestempeld mag worden.
Conant Garden laat al meteen horen wat je kunt verwachten, een Dilla die in z'n beste MC jaren zit en beats serveerd waar je nog lang van zult genieten. R.I.P. J. Detroit

Do you think SV is Fantastic?

avatar van Timo710
Climax, Fall-N-Love allemaal enorm dope tracks, en ook gelijk de rede waarom J Dilla zo'n grootse legende is, waarvan de beats nog jaren en jaren gebruikt gaan worden.

Deze plaat is dopeness. Chille relaxte nummers!

Daarom ook dat mooie plekje in m'n top 10!

avatar van Timo710
Ik heb deze nu gekocht, en merk steeds weer op hoe brilliant dit is, bijvoorbeeld hoe J dilla stukjes ongebruikte beats aan het eind van tracks liet horen. (J Dilla had echt honderden beats liggen die nog niet aangeraakt waren, de man gaf dan ook beat tapes weg aan artiesten, en iedere artiest kreeg een eigen, waarna J Dilla vaak zei dat die beats weer niet goed genoeg waren, waardoor de artiesten nog meer beats kregen.... ).

Precies dat soort kleine dingetjes, maken dit zó uniek!

Luister dit album, geef het de tijd om op je in te werken. Brilliant.

avatar van Reijersen
Na volume 1 vond ik dit toch wat tegenvallen. Het pakt me minder en bijvoorbeeld CB4 had best weggelaten mogen worden. Maar evengoed is het nog beter als veel hiphop die ik hoor. Luister wel oke weg, maar Slum kan beter.

3,5 ster.

|Joël|
Heerlijk album dat ik altijd op kan zetten. Enige nadeel vind ik het aantal nummers, 19 is teveel, ik denk dat deze het beter had gedaan met 12 nummers. Desalniettemin 4,0* welverdiende sterretjes!
Mijn favorieten: Climax (Girl Shit), What's It All About en Fall-N-Love.

avatar van Timo710
Gisteren nacht weer in mijn CD speler gestop toen ik niet kon slapen, zeker chill, Het nummer Untitled (Fantastic) is mijn favoriet, Baatin gaf ook in een interview aan dat dit zijn favoriete nummer van het album was, het zou gewoon zomaar op een avondje in Dilla's basement in elkaar gezet zijn, toen er een hele lekkere zweer was. Eigenlijk vind ik nu ieder nummer heel erg dope, terwijl ik dat vroeger niet had. Hij is dus nog meer gegroeid .

Klassiekertje .

avatar van Jeroen (JJ)
Gewoon het beste album van Slum Village, natuurlijk omdat Dilla de productie in handen heeft, eerst wennen en daarna niet meer weg te slaan uit je collectie klassieke hip-hop, hele album is goed met een aantal echte uitschieters. Hopen op snel een nieuw album van deze mannen, BM producties en misschien ergens een achtergebleven Dilla beat, kan nie wachten op nieuw album. Dikke 5 en check gewoon meer Dilla

avatar van Timo710
Ze zijn bezig met een heel nieuw album op Dilla beats .

avatar van nega
ik vind dit een erg goed/sterk album. Heel erg rustig, maar met een hele lekkere vibe. Qua raps vind ik ze even goed als op Vol.1. Maar qua beats vind ik ze ook even goed. Maar nu doen ze geen pijn aan me oren.

edit: Vol1. had ik op een andere bitrate, vandaar dat de beats iets te hard waren

avatar van ThingMan
Dit is het beste album van SV. Echt een topper. Het nummer Raise It Up zag ik voor het eerst op tv, heb daarna blind het album gekocht om dat nummer op cd te hebben. Daar heb ik geen spijt van gekregen.

avatar van hiphopisntdead
huh?
zit Illa J nu ook bij Slum Village?
Erg chill album btw

hiphopisntdead schreef:
huh?
zit Illa J nu ook bij Slum Village?
Erg chill album btw
Hij werkt in ieder geval mee aan het volgende album en zal daarop meermalig te horen zijn.

avatar van hiphopisntdead
Timo710 schreef:

Okee, hoop dat t doop word dan.
Thanks!

avatar van Eardrum
J is dood...

avatar van Niek
Eardrum schreef:
J is dood...
Dilla ja, ze hebben het over Illa J, het broertje van.

avatar van Eardrum
Oh shit, mijn fout! zat er ff niet bij met me koppie

avatar van Osiris Apis
Op het nieuwe album van Finale staat ook een nummer dat geïnspireerd is door Fall-N-Love.

Finale - Paid Homage (R.I.P. J Dilla). De productie is van Flying Lotus. Erg geslaagde versie wat mij betreft.

avatar van MJ_DA_MAN
Jordy schreef:
Hier kan ik me wel grotendeels in vinden; saaie raps tegenover tamelijk slechte lyrics tesamen met af en toe wel leuke producties maar ook vaak saaie. Hierdoor voel ik geen vibe en kan ik dit geen voldoende geven:

avatar van dilladawg
die beat van Get dis money is zo nice.
J DILLA!!!

vndaag de dubbel lp geschafd, men eerste kennismaking met de groep. climax + fall-n-love zijn heerlijk. rlxte sfeer heeft de plaat. sowieso dat deze komende tijd zal worden gespind

groente12
Damn Go LAdies is een zo chill nummer die beat is meesterlijk