Paul Simon - The Quiet Celebration Concert (2026)

Label: Sony

1. Introduction (1:17)
  2. Seven Psalms Live: The Lord / Love Is Like a Braid / My Professional Opinion / Your Forgiveness / Trail of Volcanoes / The Sacred Harp / Wait (35:24)
  3. Graceland (5:27)
  4. Slip Sidin' Away (5:13)
  5. Homeward Bound (4:03)
  6. The Late Great Johnny Ace (6:13)
  7. St. Judy's Comet (3:20)
  8. Under African Skies (4:59)
  9. René and Georgette Magritte with Their Dog After the War (5:44)
  10. Rewrite (4:41)
  11. Spirit Voices (5:31)
  12. The Cool, Cool River (7:32)
  13. Me and Julio Down by the Schoolyard (3:21)
  14. Father and Daughter (4:15)
  15. 50 Ways to Leave Your Lover (4:56)
  16. The Boxer (6:20)
  17. The Sound of Silence (5:00)
avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
De Stones bijna 65 jaar in het vak en de ex van princess Leia en eega van Edie Brickell nog eens 5 jaar daar bovenop.

Ik neem aan dat "Quiet Celebration" slaat op een (semi-)akoestisch gebeurden ? Vooral het eerste deel van het album tot "Graceland" zal misschien moeilijk worden om door te komen ?

avatar van E-Clect-Eddy
Oei... Paul (bijna 85) die behoorlijk oud en broos klinkt in de aankondiging van het nummer "Under African Skies" samen met zijn vrouw Edie Brickell gezongen.

Als ik dit zou horen op de radio zou ik denken dat iemand het gecoverd heeft, want Paul's stem is nauwelijks herkenbaar. Alsof hij aan het einde van een concert zichzelf schor gezongen heeft. Vermoedelijk zijn laatste live album.

avatar van Chet
April jl speelde hij in de Afas en ik dacht toen ook: daar ga ik geen (dure) kaarten meer voor kopen . Dit is vergane glorie. Toen ik later de recensies las, had ik spijt.

Ben best wel benieuwd naar deze registratie.

avatar van papat
De twee nummers die nu geluisterd kunnen worden voorspellen niet veel goeds. Zwakke stem. Wel wat leuke nummers die hij live niet vaak speelt, maar toch ook wel de bekende krakers, die ik al in tig versies heb inmiddels. Zoals 50 ways.. Waarschijnlijk vooral leuk als je er bij bent geweest.

avatar van papat
Ik ha een heel nieuw bericht getikt, maar verdwenen... nog een keer: Ik moet terugkomen op mijn eerdere scepsis. Het is een heel fraai concert. De stem is vooral broos bij de aankondigingen, zag klinkt veel beter. Eigenlijk wel mooi, dat effect van ouderdom. Leuke keuze aan nummers. Heel mooi concert, je zou je carriere er maar mee afsluiten.. dan ben je wel een hele grote meneer.

avatar van Chet
Valt absoluut niet tegen dit. Stel perfecte musici en Paul Simon beter bij stem dan ik had verwacht.

Het eerste deel (de psalmen) vind ik niets, maar dat had ik ook al bij het album Seven Psalms.

Ga the quiet celebration concert vanaf track 3 echter zeker vaker beluisteren.