Genesis - Live over Europe 2007 (2007)

Label: Virgin

1. Duke's Intro (Behind the Lines / Duke's End) (3:48)
  2. Turn It on Again (4:26)
  3. No Son of Mine (6:57)
  4. Land of Confusion (5:11)
  5. In the Cage / Cinema Show / Duke's Travel's (13:30)
  6. Afterglow (4:27)
  7. Hold on My Heart (5:58)
  8. Home by the Sea (Second Home by the Sea) (11:58)
  9. Follow You, Follow Me (4:19)
  10. Firth of Fifth (Excerpt) (4:39)
  11. I Know What I Like (In Your Wardrobe) (6:46)
  12. Mama (6:57)
  13. Ripples (7:57)
  14. Throwing It All Away (6:01)
  15. Domino (11:34)
  16. Conversations with 2 Stools (Drum Duet) (6:48)
  17. Los Endos (6:24)
  18. Tonight Tonight Tonight (Excerpt) (3:49)
  19. Invisible Touch (5:35)
  20. I Can't Dance (6:11)
  21. Carpet Crawlers (8:32)
avatar van vigil
Zoals de titel misschien al doet vermoeden is deze cd samengesteld uit meerdere concerten. Er staan zelfs twee nummers op die opgenomen zijn in de galmbak te A'dam.

Ben wel benieuwd overigens maar het is nog even wachten...

tja het was echter geen galmbak die avond .....

avatar van HiLL
Aha het bekende Drum Duet is ook weer van de partij.

avatar van ChrisX
HiLL schreef:
Aha het bekende Drum Duet is ook weer van de partij.

Maar hij is behoorlijk anders dan tijdens de vorige tournees.

avatar van Bluebird
Allemaal ouwe koek en ook jammer, geen enkel nummer van het beslist niet slechte *Calling All Stations*....... had juist DIE wel eens in een Collins uitvoering willen horen...

Bluebird schreef:

Ik neem aan dat je dat nou ook weer niet echt verrassend zal vinden...

vigil schreef:

Ik neem aan dat je dat nou ook weer niet echt verrassend zal vinden...

Nee, niet echt natuurlijk. Maar Ray Wilson had er omgekeerd in ieder geval geen moeite mee om ook het oudere Genesis materiaal te doen. En het blijft toch een niet te verwaarlozen album dat zo behoorlijk wordt buitengesloten. Doodzonde. Wat een egotripper die Phil.

Bluebird schreef:

Ik denk dat je dit wat genuanceerder moet zien. Het is niet zo vreemd dat Wilson materiaal van Collins en Gabriel zingt. Ten eerste heeft het trio Wilson/Banks/Rutherford maar een plaat uitgebracht en moest er dus wel ander materiaal gespeeld worden. Ten tweede kwam het publiek natuurlijk vooral voor de "gouwe ouwe".

Maar om ome Phil ook hier de schuld van te gaan geven gat natuurlijk te ver...

vigil schreef:

Maar om ome Phil ook hier de schuld van te gaan geven gat natuurlijk te ver...

Ben ik allemaal met je eens maar misschien zou een echte expert als jij me kunnen vertellen waarom ome Phil *Calling All Stations* omzeilt als het om recent Genesis werk gaat? Zo erg ligt die plaat niet buiten zijn zangbereik zou ik zeggen... Maar voor de rest bevalt de tracklist me prima hoor, dus die cd komt er wel.

Bluebird schreef:

Tja hij heeft natuurlijk geen gevoel bij die plaat aangezien hij er niks mee te maken heeft gehad zowel als drummer of als zanger. Overigens vindt hij Calling wel een goede plaat hoor, dus dat is het probleem niet. De andere heren (Banks / Rutherford) hebben ook wel wat negatieve gevoelens rond CAS. De Amerikaanse tour die is gecanceld ivm de zeer tegenvallende kaartverkoop en de tegenvallende verkoop van de plaat opzich (al is 2 miljoen natuurlijk voor de meeste bands nog een droom aantal...). Dus het zou net zo makkelijk kunnen dat Banks en / of Rutherford (die uiteindelijk de stekker er uit heeft getrokken) deze optie gelijk al negeerde.

Tijdens het concert in de Arena viel al erg te merken dat de Gabriel periode al onbekend was bij het publiek laat staan dat een nummer van CAS (dividing line of het titelnummer hadden zeker niet misstaan) aangeslagen zou zijn.

avatar van Bluebird
Nou vooruit, daar kan ik het mee doen. Bedankt voor de toelichting. Overigens staat Firth Of Fifth hier niet in de lijst terwijl die volgens alle bronnen wel (na Follow You Follow Me) op de eveneens 21 track cd zou moeten staan. Het zou misschien het begin van I Know What I Like kunnen zijn? Home By The Sea is hier in 2 tracks verdeeld zie ik.

Bluebird schreef:

zou goed kunnen, lijkt mij niet dat die geskipt is

avatar van ChrisX
Bluebird schreef:
Home By The Sea is hier in 2 tracks verdeeld zie ik.

Dat nummer is altijd al in 2 delen gesplitst nl. Home By The Sea and Second Home By The Sea.

ChrisX schreef:

Daweetik, maar bij Live Over Europe staat ie voor zover ik heb gezien als 1 track op de cd. Firth Of Fifth wordt ook als aparte track aangegeven met een / naar I Know What I Like. Dat zal hier dan wel het hele nummer zijn. Zit wel snor geloof ik. FOF moet er sowieso op staan. Het zou er hier misschien nog even bijgezet kunnen worden.

avatar van divart
Op zoek naar de juiste tracklist en tracktijden kwam ik het volgende tegen. Geheel gratis en voor niets met de nieuwe Googlevertaler Eng-NL voor ons gemaakt:

CD 1
Duke's Intro (Live In Manchester)
- Duke's End
- Behind The Lines
Turn It On Again (Live In Amsterdam)
Geen zoon van Mine (Live in Amsterdam)
Land Of Confusion (Live in Helsinki)
In The Cage (Live In Manchester)
- In de kooi
- The Cinema Show
- Duke's Travels
Afterglow (Live In Manchester)
Hold On My Heart (Live in Hannover)
Home By The Sea (Live in Dusseldorf & Rome)
Follow You Follow Me (Live in Paris)
Firth Of Fifth (Fragment) (Live In Manchester)
Know What I Like (In Your Wardrobe) (Live In Manchester)

CD 2 CD 2
Mama (Live In Frankfurt)
Golfjes (Live In Praag)
Throwing It All Away (Live in Paris)
Domino (Live In Rome)
Conversations With 2 Krukjes (Live In Munich)
Los Endos (Live at Twickenham)
Tonight, Tonight, Tonight (Fragment) (Live In Rome)
Invisible Touch (Live in Rome)
I Can't Dance (Live In Munich)
Carpet Crawlers (Live In Manchester)

Conversations With 2 Krukjes is toch wel het grappigst (neem aan dat één van die krukjes dan in ieder geval Tony Banks is)
Home by the sea wordt hier als één nummer neergezet, maar is wel in twee verschillende plaatsen opgenomen.

avatar van Bluebird
Conversations With 2 Stools betreft het Collins/Thompson drumduet. No doubt. En bedankt voor de service Alleen jammer dat de tracktijden nog ontbreken.

Bluebird schreef:

Bij gebrek aan betrouwbare tracklist heb ik niets veranderd, komt over een paar dagen wel. Dus ook de tracktijden.
Dat Conversations With 2 Stools het drumduet betreft snap ik, maar de ongevraagde vertaling Conversations With 2 krukjes klinkt een stuk beter.

divart schreef:

In dat geval zou je beter van 3 krukjes kunnen spreken,

In dat geval zou je beter van 3 krukjes kunnen spreken,

Denk toch eerder dat het Ome Phil is die zijn twee bandleden toespreekt. (Tony Banks had in ieder geval in de Arena toch heel wat weg van een houten krukje)
Tracklist en tijden zijn aangepast trouwens.

avatar van Bluebird
Zojuist cd 1 beluisterd, voor de rest heb ik geen tijd meer. Het klinkt degelijk, oud en vertrouwd en ik heb zeker slechtere concerten van de heren gehoord. In The Cage is weer voortreffelijk, hoewel het de versie op TSL niet overtreft, dat ging er net iets feller aan toe.

Het heeft dan ook alles met de iets bedaagdere zang van de heer Collins te maken die weer ongeveer klinkt als in de seventies. Ik vind het vooral bij de oudere nummers een vooruitgang. Vroeger verpestte hij die naar mijn mening te vaak met al te energieke vocalen.

Firth Of Fifth wordt weer heel mooi neergezet door Daryl Stuermer maar een Hackett zal hij niet kunnen evenaren. Deze eerste cd heeft me nog zeker niet teleurgesteld en ben vol verwachting over deel 2 waarover later meer. Ben ook erg benieuwd naar de DVD die in februari verschijnt, al was het alleen maar om de spectaculaire lichtshow.

avatar van Running On Empty
Als ik sommige berichtjes lees vraag ik mij af of jullie Genesis de afgelopen tour wel hebben gezien. De echte fans zijn uiteraard wel geweest (in de Arena of Brussel neem ik aan).

Ik heb 9 Encore CD's van de afgelopen tour (6 shows gezien waaronder de eerste in Helsinki en de laatste 2 in Los Angeles) maar deze dubbelaar doet ze in geluidskwaliteit verbleken. Misschien dat de In The Cage medley op Three Sides Live iets feller is, in zijn geheel is dit de beste Genesis live CD sinds Seconds Out.

De volledige setlist is aanwezig en geeft een perfecte balans tussen oud en recenter werk (de setlist was tijdens de tournee elke avond exact hetzelfde alleen konden tijdens de eerste show in LA de toegiften niet worden gespeeld). De introducties zijn eruit geknipt op deze set, en zo ook de tamboerijn solo van I Know What I Like. Deze zullen wel aanwezig zijn op de live DVD die in Februari uitkomt van het Rome concert. Ik neem echter aan dat de meesten van jullie ook de Dusseldorf DVD al binnen hebben.

Tijdens de persconferenties in Londen en New York hebben de heren duidelijk aangegeven zoveel materiaal te hebben om te kiezen dat een keuze uit Calling All Stations volstrekt overbodig zou zijn en daar ben ik het volledig mee eens. Leuke plaat hoor, maar geen Genesis plaat. Het concert met Ray Wilson in Ahoy was ook werkelijk een drama.

Deze live CD geeft aan dat de heren echt hun best hebben gedaan er iets heel moois van te maken. Net als tijdens de concerten kippevel bij Ripples en Carpet Crawlers, het Duke intro en het overige oude werk, maar ook bij Mama en Home By The Sea. Deze geweldige dubbelaar gaat hier nog heel vaak gedraaid worden.

avatar van Bluebird
CD 2 is zeker niet minder dan de eerste; hoogtepunten zijn hierop zijn Ripples, Domino, het mooi opgebouwde drumduet dat naadloos overgaat in het magistrale Los Endos en tot slot het schitterende Carpet Crawlers. Om dit album op gelijke hoogte te plaatsen met Seconds Out vind ik wat overdreven maar 4 sterren vind ik het zeker waard. Een knappe prestatie van deze symfoveteranen die nog niets aan virtuositeit hebben ingeboet en hun naam weer volledig in ere hebben hersteld.

Bluebird schreef:

Dat lees je misschien maar bedoelde ik zeker niet. Seconds Out is bij verre (ook qua sound) de beste Genesis Live Plaat waarop grootmeester Hackett ook nog meedoet. Deze nieuwe live 2CD overklast echter wel Three Sides Live uit 1982 en de gedrochtelijke live compilaties van The Shorts en The Longs uit 1992.

Running On Empty schreef:

Ja hoor ik ben zeker wel geweest. Alleen niet zo'n grote / goede / fantastische / overweldigende fan als jou blijkbaar.

vigil schreef:

Mmmm dat klinkt een beetje sarcastisch...

Ik bedoelde alleen maar dat gezeur over die krukjes. Kennelijk hebben enkele mensen geen idee over hoe die drumsolo begon maar dat zal mijn indruk dan wel zijn. Verder geen probleem hoor. Het concert in de Arena was een van meest sfeervolle.

Running On Empty schreef:

Dat ben ik dan ook helemaal met je eens. Op In The Cage van TSL na dan, die loopt als de gesmeerde bliksem. De live compilaties uit 92 heb ik zelfs helemaal overgeslagen.

Bluebird schreef:

Yep, enige hoogtepunt van Three Sides Live inderdaad. Op de speciale versie is de live kant 4 nog wel aardig maar eigenlijk is het een beetje samengeraapt.

Live Over Europe geeft teminste de setlist van de volledige show. Ik zit eigenlijk ook dringend te wachten op een eventuele live box van Genesis die zou kunnen volgen na de box 1971-1975.

avatar van Bluebird
Toch is op deze LOE2007 de In The Cage medley ook zeker niet slecht te noemen. Als ik TSL niet als referentiekader had zou ik van genot uit mn dak gaan denk ik. Waarschijnlijk omdat Slipperymen is vervangen door Duke's Travels (van een van mn favo albums) met grandioos gitaarwerk. Dat de al te uitbundige Collinsvocalen op LOE ontbreken doet het werk veel goed. Het krijgt er beslist meer inhoud door.

avatar van Running On Empty
Ik vind de tracks van Duke op deze nieuwe live plaat ook geweldig. Het is vrijwel zeker dat Collins de vocalen tijdens Duke's Travels niet heeft gedaan omdat zijn stem het gewoon niet meer aankan. De toonhoogte van enkele nummers was tijdens de afgelopen tour ook een key lager dan voorgaande tournees maar nog steeds schtitterend. Van mij had hij die vocalen van Duke's End mogen zingen want op alle bootlegs uit de 1980 tour klinken ze geweldig maar Collins wordt ook een dagje ouder. Geweldige versie van Carpet Crawlers op deze live plaat ook.

avatar van Bluebird
Is Duke's End niet het slotgedeelte dat losbarst na het langzame draaiorgeldeuntje? Daar zitten volgens mij geen vocalen in hoor. In Duke's Travels wel, dat is het thema van Guide Vocal voorafgaande aan Duchess toch?