Dahi - Black Boy (Alternative) (2026)

R&B

4. Running (4:12)

met Childish Gambino

5. Love Me (3:26)

met Obongjayar

6. They Don't Know Me (4:12)

met Mez

7. The Night (3:36)

met Kurtis Wells

8. Rest of Your Life (3:52)
  9. Stand for Something (4:47)

met Jesse Boykins III, Baby Rose en Ant Clemons

10. Square Up (3:02)

met Foushée

11. Drowning (4:05)

met Elmiene en Ravyn Lenae

avatar van sj0n88
Deze beste man heeft een aardig rijtje gastartiesten weten te strikken voor zijn debuutalbum. Running klinkt alvast lekker.

avatar van Hedgehogger
sj0n88 schreef:

Deze beste man is dan ook al een tijdje een grote speler in het wereldje, heeft een hoop geproduceerd voor de grootste hiphop artiesten van het moment.

avatar van Yestsida
Dit is hem niet.

(DJ) Dahi is één van de interessantere producers in Hip Hop de laatste jaren. Denk aan zijn werk dat hij afgelopen jaren voor rappers als 21 Savage, Big K.R.I.T., Big Sean, Drake, Kendrick Lamar en ga zo maar eventjes verder gedaan heeft. Hij zorgt vaak toch voor hoogtepunten op albums van woordenbuigers met zijn puike producties. Toen het nieuws naar buiten kwam dat hij zelf een debuutalbum zou afleveren had ik er best wel zin in! Black Boy (Alternative) blijkt jammer genoeg geen album voor mij te zijn.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dit is geen Hip Hop. Eén van mijn favoriete Hip Hop-producers heeft er voor gekozen om geen rapalbum te maken. Black Boy (Alternative) is een soort alternatief R&B-project geworden. Dit is toch wel een teleurstellende beslissing, vind ik.
Vince Staples heeft een strofe op Who Are You. Kendrick Lamar doet dat ding op Pray for Me wat hij wel vaker gedaan heeft; iets tussen zang en rappen. Ten slotte doet Mez ook iets dat op rappen lijkt op They Don't Know Me. Dat zijn de enige rap-gerelateerde momenten op deze LP.

Find Me begint redelijk goed, Dahi en Moses Sumney weten een rustgevende sfeer neer te zetten. Vanaf de 1:15ste minuut ongeveer begint de productie heel wat drukker te worden en horen we een stem met een stemvervormer (Mez denk ik). Voor mij verpest dat het nummer. How to Pray is een kant dat we vaker van Kendrick horen, naar mijn mening juist een zwakkere zijde. They Don't Know Me bevat steeds dezelfde "bars" van Mez waardoor het érg snel verveelt. Rest of Your Life is een vreemd nummer, wat mij betreft het zwakste nummer op dit album.

Running, Love Me, The Night en Drowning zijn de betere tracks van Black Boy (Alternative).

Tegenvaller!

Magere 3*