Digable Planets - Reachin' (A New Refutation of Time and Space) (1993)

Label: Elektra

1. It's Good to Be Here (5:06)
  2. Pacifics (4:31)
  3. Where I'm From (4:35)
  4. What Cool Breezes Do (3:22)
  5. Time & Space (A New Refutation Of) (3:33)
  6. Rebirth of Slick (Cool Like Dat) (4:21)
  7. Last of the Spiddyocks (4:28)
  8. Jimmi Diggin' Cats (3:42)
  9. La Femme Fetal (4:36)
  10. Escapism (Gettin' Free) (3:24)
  11. Appointment at the Fat Clinic (2:58)
  12. Nickel Bags (3:19)
  13. Swoon Units (4:00)
  14. Examination of What (4:43)
Dit album was mij aangeraden, maar ik vind het toch een beetje tegenvallen. Alleen Pacifics vind ik erg goed, de rest is allemaal een beetje standaard vind ik. Misschien moet ik deze nog een paar keer beluisteren.

Kos
Rebirth of Slick heb ik altijd een geniale track gevonden. Van die combinatie van hip-hop en jazz kan Guru nog wat leren.

avatar van T.O.
Our funk zooms like we hit the Mary Jane

Geweldig die teksten en flows, niet gek dat Butterfly, één van de drie mc's, later nog meedeed op het album van gelijkgestemden Camp Lo.

avatar van P Jay
Monsta Kody schreef:
ik vind het toch een beetje tegenvallen

Meen je dat nu? Heb je al eens in de vooravond in de winter als het lichtjes aan het sneeuwen is ofzo deze plaat in je discman gestopt? Een echte aanrader...

Feel good flows ten top en jazzier dan dit gaat praktisch niet.
Favorieten: It' so good 2 be here, Pacifics, Where I'm From & Rebirth of Slick

De eerste 3 songs zijn écht dope...pure poëzie

avatar van Dielie
Digable Planets zijn gewoon één van de betere rapgroepen uit de jaren negentig en dat waren er toch wel een paar, prachtige tijd toen voor de hiphop, de sfeer, producties, maja da heeft iedereen wel al door denk ik dan toch;

avatar van FunkyMonk
Erg chill album. Ideaal om even te relaxen; de tracks vormen een mooi geheel van jazz en hip-hop. Vooral Lady Bug heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Hun raps zijn niet te ingewikkeld noch te diepzinnig, maar dat hoeft ook niet. Cool like that is uiteraard het juweeltje hier; maar ook andere tracks klinken dope. (Naast de eerste 3 tracks ook Nickel Bags, Escapism & Swoon Units zeker checken!) Weinig zwakke momenten. 4,5*

Een van de beste HipHop albums ooit gemaakt, naar mijn mening, beste nummers vind ik where i'm from, rebirth of slick, time & space en Examination of What (die baby theorie, geweldig!)
jammer vind ik die redelijk lange skit na It's good to be here, maar dat geeft het geheel dan wel weer een jazzy sfeertje.

avatar van FunkyMonk
Elke track heeft wel wat. Fuck Jazzmatazz; dit is veel beter!

avatar van Shelter
zeker een van de betere hiphop albums... jammer dat Blow Comb zo fucking slecht is.

avatar van ewalk
Jammer genoeg miskend door de masses terwijl de idee brilliant was. Goede flows, relaxte beats, jazzy en heerlijk mellow. Profound lyrics geen bullshitt etc. Goede vibe! kortom echte lekkere goee hiphop! 4.5.ster

Social_Mask
Weer heerlijke beats. Ik weet nog niet of ik deze of Blowout Comb beter vind. Allebei hebben heerlijke Jazzy beats. Ik geef ook hier 4* voor. De rappers/rappster vind ik wel goed, maar ook niet meer dan dat, wel een lekkere flow. Heb ook niet echte favorieten, maar het begin is best sterk.

Maarten||
Dit album ken ik nog niet *schaam*

Maarten||
Klinkt erg leuk, doet me veel denken aan A Tribe Called Quest. De beat van Examination of What klinkt vrij veel naar de Brigde van Biz Markie met Road Block. Oordeel komt later.

avatar van Chrisseh
Ik vind Butterfly echt geniaal. Zijn stem staat me erg aan op een of andere manier. Klinkt tot nu toe erg goed.

avatar van Korhymes
Ohh, wat is dit een heeerlijk chill albumpje. Die mix met jazz is echt heel goed gelukt, het klinkt allemaal fijntjes. Butterfly heeft echt een dope stem en ik wordt altijd helemaal rustig als ik naar dit album luister. M'n favo hierop is Rebirth Of Slick, die bass line erop is echt vet.
Ik hou het voorlopig op een 4, ik moet hem nog een paar keer goed luisteren en echt goed op de tekst letten. Ik verwacht dat dit wel uiteindelijk een 4,5 wordt

Aha, nog een liefhebber

Kos schreef:

Ja...?

E.Norton
Niets.. Guru is ook een heel ander stijl he !!

It's Good In Here is een geweldig track, het valt op dat hij nie top de Verzamel LP staat

avatar van Chrisseh
Kos had 't waarschijnlijk over Guru's Jazzmataz-reeks, waarbij hij hip-hop met jazz probeerd te mixen, niet over Guru op zich.

Inderdaad.

E.Norton
Oh mijn fout.. ik dacht al Guru en Digable Planets?!

avatar van Reijersen
Net als hun album 'Blowout Comb' is dit een sterke plaat. Beetje van hetzelfde niveau. Erg origineel en sterk in de gehele linie.

4 sterren.

avatar van MJ_DA_MAN
Momenteel 3,5*, maar daarbij wel een dikke aantekening dat dit album absoluut groeimogelijkheden heeft! Een paar luisterbeurten verder zal blijken of het album ook daadwerkelijk gegroeid is voor mij.

Bij de weg: Where I'm From , classic.

avatar van FunkyMonk
ELK nummer op dit album is gewoon erg goed. Als ik er bij nadenk toch 1 van mijn meest gedraaide CD's. De producties zijn gewoon..om van te smullen. Lady Bug en Butterfly klinken ook zó smooth...

avatar van P Jay
Ik vind ook Doodelbug iets minder dan de andere 2 MC's.

P-DawG
Last of the Spiddyocks Wat een briljant nummer. Het hele album vind ik meer dan goed. Er staat geen enkel slecht nummer en de jazzy productie kan ik helemaal goed waarderen

avatar van ewalk
De relaxte stijl doet ook denken aan "The Nonce"

avatar van j.b.b.l
Wat een opener!Its good to be here is een van de nummers die er voor mij uitspringen.De andere nummers die er voor mij uitspringen zijn Rebirth of slick en Where im from.Met zo een opener kreeg ik hoge verwachtingen die niet helemaal zijn waargemaakt.Ik dacht aan geweldig,maar het werd aardig.De sfeer op dit album is wel heel relax en de rappers komen ook fantastich.Ze flowen precies op de jazzy beats waardoor het lekker wegluisterd voor mij.Een 3,5

avatar van nega
geniaal album. jammer dat Last of the Spiddyocks en Appointment at the Fat Clinic "bijna" niet opgenoemd worden.