4 Non Blondes - Bigger, Better, Faster, More! (1992)

Label: Interscope

1. Train (3:42)
  2. Superfly (4:37)
  3. What's Up? (4:55)
  4. Pleasantly Blue (2:28)
  5. Morphine and Chocolate (4:44)
  6. Spaceman (3:40)
  7. Old Mr. Heffer (2:16)
  8. Calling All the People (3:17)
  9. Dear Mr. President (4:43)
  10. Drifting (3:31)
  11. No Place Like Home (3:08)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tjaa... niet écht een klassieker, als je het zo dertien jaar later terughoort. What's up, de monsterhit... en voor een hit nog best een verdiende. Het album is een aardige rock/blues/folk-hybride. Linda Perry's stem blijft bij vlagen wat op de zenuwen werken. Na iets meer dan 40 minuten is-ie weer afgelopen en dan heb je het ook wel weer gehoord...

Toch goede nummers: Train, Superfly, Old Mr Heffer en nog wel een hoop meer ook eigenlijk... 3½*

avatar van Nicolage Rico
"What's up" was in die tijd een geweldig nummer. Ik vind het eigenlijk best vreemd dat dit nummer bijna nooit te horen is op de radio.

avatar van Eddie
Nicolage Rico schreef:

Is maar net welke zender je draaid, op radio twee hoor ik hem wel met enige regelmaat.

avatar van Nicolage Rico
Eddie schreef:

Oke, dat zou best kunnen. Ik zap regelmatig naar verschillende radiozenders, maar dat loop ik dit nummer telkens mis. Ook geen ramp natuurlijk!

Ik zal een jaar of 9 geweest zijn toen de videoclip What's Up op tv kwam. Dit vond ik destijds een geweldig nummer. Nu is dat iets minder, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet meer van kan genieten.

Dit nummer is dan ook veruit het beste en enige echt goeie nummer op het album.
De rest vind ik maar niks...

2 *

avatar van lebowski
Morphine and Chocolate is ook een erg sterk nummer. Ik heb trouwens een andere cover. Weet iemand hoe dat zit?

lebowski schreef:

Het exemplaar dat ik had uit de bibliotheek heeft ook die cover.
Diegene die hier staat zal waarschijnlijk een andere versie van het album zijn.

avatar van c-moon
De dames zongen echt ongeloofelijk slecht en vals, maar geen kat die zich eraan stoorde

Los van dat gegeven was "What"s Up" wel gewoon een lekkere single..

Over het album kan ik me helaas niet echt uitspreken...

hey! das de hoes van het laatste album van the darkness!

avatar van c-moon

Tja.. die heren jatten dus niet alleen hun sound van anderen, maar nu ook al albumhoezen

avatar van Flipman
De mijne had een andere cover, met de band zelf erop.

Ik heb dit album aangeschaft na "In Flight" van Linda Perry voor 'n prikkie op de markt te hebben aangeschaft.Ik moet zeggen dat haar solo-carrière toch beter is, zie je niet vaak; die van Brian May vind ik bijvoorbeeld een beetje inhoudsloos.

avatar van platedraaier
lebowski schreef:

De cover die jij hebt is de originele. Ik kan hem vanaf deze computer even niet veranderen.........

avatar van Castagnette
Ik vind het helemaal geen verkeerd album. Zag een tijdje terug de 2 meter sessie van de band en gelijk weer geinteresseerd. De muziek staat of valt wel met Linda Perry, maar voor de rest is het best een prettig album.

Harald
"What's Up?" is gewoon een lekker singeltje. De rest is aardig. . Maar geen cd voor de veeleisende luistenar

Joy
niet te vergelijken met dit ,maar 'In Flight' van Linda Perry (zangeres 4 non blondes) maakt duidelijk dat 4 non blondes eigenlijk ook alleen maar Linda Perry is

kheb een zwak voor haar krachtige stemgeluid

avatar van Germ
Germ (crew)
Schrijft zangeres Linda Perry tegenwoordig niet nummers voor popsterren als Britney Spears en Christina Aquilera?

Joy
niet tegenwoordig, ze schrijft al jaren nummers voor allerlei bekende artiesten

avatar van Madjack71
Dit album eens goed beluisterd en is m.i toch wel wat laag gewaardeerd hier.
Er staan een flink aantal goede nummers op en de zang staat als een huis. Je houd er van of je vind het too much.
4 non Blondes is idd vooral Linda Perry, tekst/muziek en zang komen m.n van haar af.

BBFM? begint met een sterke opener in Train, goed opgevolgt door Superfly en de hit van 1992, What's Up.
Pleasantly Blue heeft een stevig sausje over zich, kort en krachtig. Het daarop volgende Morphine & Chocolate, heeft behalve een leuke titel een bevreemdende werking op mij. Vooral de acrobatiek met haar stem, heeft wat van Nina Hagen.
Spaceman is de wat mindere broeder tussen de sterke voorgangers.

Old Mr. Heffer, zou zo van de Stray Cats af kunnen komen. En zo zijn we toch al een aardig eindje het album op geslopen stiekum. Met Drifting komt er nog een sterk nummer voorbij, met de krachtige zang van Linda. Met No place like home, ben je 11 nummers verder, zonder eigenlijk een moment verveeld te hebben, dan heb je het in mijn ogen goed gedaan.
Al bij al dik in orde dit album, zeker ook als je ziet dat het alweer 16 jaar oud is.
Dit is gewoon een degelijk gevarieerd album. Dat m.i een dikke voldoende verdient.

Pieter Paal
Nicolage Rico schreef:

Bij Radio Veronica is het ook het enigste nummer dat ze van hun draaien en het komt steeds maar weer voorbij, steeds maar weer en weer en weer en weer ...

avatar van Kos
Kos
What's Up is samen met Zombie, Two Princess, Alanis Morissette en Runaway Train het meest gruwelijke top 40 product ooit.

Ben dolblij dat het een 1-hit wonder is gebleven.

Empyrium
Kos schreef:

Ben dolblij dat het een 1-hit wonder is gebleven.

Tel daar ook dat rot nummer van Ugly Kid Joe maar bij op.

avatar van Snakeskin
"what's up" is met voorsprong het beste liedje. Sterker no"g: het is "What's up" en voor de rest eigenlijk niets.

avatar van Sven Vermant
What's up was een lekker nummer maar de rest van het album is niet bepaald hoogstaand.

Destijds de CD aangeschaft maar dat is geen goede aankoop gebleken.

1,5* en dan voornamelijk voor What's up? zonder dat nummer had ik maximaal een 1* gegeven.

avatar van Killeraapje
Geweldige cd waar ik geen zwak nummer op kan vinden. In mijn ogen is dit een zeer ondergewaardeerde band. Hier en daar spat het vuur er echt vanaf en vooral Perry maakt hier toch wel een fenomenale indruk. Niets dan lof

avatar van renzoroy
pleasantly blue en what's up vind ik de beste nummers van dit schitterende album van linda perry en de rest van de 4 non blondes.
jammer dat ze zo kort bij elkaar gebleven zijn
klassiek album die wel in elke platenkast van poprockfans te vinden moet zijn

avatar van reptile71
c-moon schreef:

Nietes, die mevrouw Perry heeft een dijk van een stem en What's Up is geweldig gezongen. Ik blijf dat nog altijd een heerlijk nummer vinden. De rest kan ik me niet herinneren. (ooit in een ver verleden het album eens gehoord)

avatar van Jumpjet
Mevrouw Perry kan best een aardig liedje schrijven. Gelukkig is ze tot de ontdekking gekomen dat ze haar composities het best door anderen kan laten uitvoeren.
What's Up is zo nu en dan nog te horen bij Arbeidsvitaminen. En dus kan deze CD, waar verder weinig memorabele momenten op te horen zijn, definitief de kast in.

rodneyVL
Nooit geweten Anthony Kiedis bij de blondes speelde (zie foto cd, links!)

avatar van BeatHoven
Hier heb ik niet veel aan, niet aan de muziek, en al zeker niet aan het valse stemgeluid...