Avishai Cohen - As Is...Live at the Blue Note (2006)

Israƫl

6. Remembering (6:02)
  7. Caravan (14:47)
avatar van sq
sq
Ik vind dit echt een topalbum. Naast het spel van de man zelf vind ik met name de piano op deze erg mooi. Ik kan echt genieten van het ´spelen rond een nootje heen´ zoals dat een aantal keren op dit album gebeurt (zoals bij ´Elli´). Ik heb het niet nagezocht maar deze piano doet mij zeer Europees aan; eerder met klassieke dan met bluesinvloeden.

we tigers schreef:
Net als eerder bij het album van Eric Vloeimans ben ik verrast door de kwaliteit van de opname.

Dit is ook iets wat ik van harte onderstreep. En het lijkt wel alsof deze topbeleving van livemuziek voorbehouden lijkt aan de jazz, ik kan me eigenlijk zo even geen popalbum bedenken waarbij dit ook zo is, of het zou het traditionele akoustische uitstapje moeten zijn.

Verder is en nog weinig gezegd over ´Caravan´. Ik vind ook dat erg goed gedaan juist als je het hopeloze thema in aanmerking neemt. Kan iemand me nog even helpen met waar dat zo bekend van is. Ik denk aan iets van circusmuziek, maar kom dan niet verder. Iedereen kent het maar ik weet niet hoe het heet. Schandelijk eigenlijk.

Dat Avishai Cohen mijn 'snoepje van deze week' is moge duidelijk zijn. Als waren een recordpoging 'hoe veel cd's van eenzelfde artiest kun je in een zo kort mogelijke periode aan' staat deze bassist de afgelopen dagen veelvuldig te draaien.
Na alle reguliere albums gedraaid te hebben werd het tijd voor de live-albums. Natuurlijk herken je dan de nummers al en ben je benieuwd hoe het live klinkt..... nou, dat is dik in orde en daar was ik ook niet bang voor gezien de reacties en daarbij behorende beoordelingen.
Grappig om te zien dat ik meer dan een jaar geleden blijkbaar iets gemist heb in de vorm van het jazz-album van de week topic want anders had ik dus al wat langer kunnen genieten van deze bassist. Alles op z'n tijd zullen we dan maar zeggen en de tijd die ik er nu mee doorbreng is meer dan de moeite waard zo ook As Is...Live at the Blue Note.