The Human League - Greatest Hits (1995)

Pop / Electronic
Label: Virgin

1. Don't You Want Me (3:57)
  2. Love Action (I Believe in Love) (3:50)
  3. Mirror Man (3:50)
  4. Tell Me When (4:43)
  5. Stay with Me Tonight (3:59)
  6. Open Your Heart (3:55)
  7. (Keep Feeling) Fascination (3:44)
  8. The Sound of the Crowd (3:55)
  9. Being Boiled (3:38)
  10. The Lebanon (3:43)
  11. Love Is All That Matters (4:04)
  12. Louise (4:55)
  13. Life on Your Own (4:04)
  14. Giorgio Moroder en Philip Oakey - Together in Electric Dreams (3:52)
  15. Human (3:47)
  16. Don't You Want Me [Snap! 7" Remix] (3:58)
avatar van vigil
Mooie verzamelplaat van een leuke typisch jaren 80 groep. De band probeerde nog van alles in de 90's en ver daarna maar enkel met Octopus wist men het niveau van daarvoor te halen. Tell Me When is misschien wel mijn meest gedraaide nummer van 1995 (het kan heel goed Country House van Blur geweest zijn).

Maar goed dit album geeft alle (hit)singles in een behoorlijk goede geluidkwaliteit weer incl de hit van zanger Phil met Giorgio Moroder. Stay with Me Tonight was de nieuwe single die het toch redelijke succes van Octopus moest doortrekken en tevens deze verzamel cd aan de man moest brengen. Dat lukte niet, een 40ste plek meer zat er niet in. Dan heb ik het over de single, het album deed het wel beter met een 28ste plek in Engeland.

Mijn favorieten zijn (zonder een hekel te hebben aan de andere nummers, al is Love Is All That Matters wel erg plat): The Sound of the Crowd , Open Your Heart, (Keep Feeling) Fascination, Human en het eerder genoemde Tell Me When.