Het zal komen doordat ik verder totaal niet thuis ben in de jazzrock, maar dit album had wat mij betreft zo van Frank Zappa af kunnen komen. Typische jazzrock zoals hij het maakt, met een hoofdrol voor de gitaar en op dit album van Jean-Luc Ponty ook een flinke rol voor de viool (aangezien hij zelf violist is, is dat natuurlijk niet zo vreemd). Ik bedoel dan dat het qua sound op elkaar lijkt, want wat betreft het niveau doet Ponty wat mij betreft wel wat voor Zappa onder.
Dat neemt niet weg dat hier een aantal prima stukken muziek voorbij komen. Jean-Luc Ponty weet een fijn sfeertje te creëren, maar ook vrij pakkende melodieën. Ik vind het album wat toegankelijker dan de jazzrock die ik tot nu toe van Frank Zappa kende, ik laat het woord ‘pakkend’ niet voor niets vallen. Want waar de muziek van Frank Zappa (sorry dat ik hem er steeds bij haal, maar dat is mijn enige referentiekader vrees ik) vaak flink wat luisterbeurten nodig had om door te dringen, klonk dit gelijk al aardig. Aardig, maar ook niet geweldig. En dat is het, redelijk wat luisterbeurten later, ook niet geworden.
Er is geen specifiek element in de muziek aan te wijzen waar dat aan ligt. Jazzrock zal sowieso mijn favoriete genre niet zo snel worden en als je dan ook nog niet zo bij wijlen geniaal uit de hoek kunt komen als deheer Zappa, dan zal ik hier niet zo snel een hoog cijfer uitdelen. En dus vind ik de muziek alleraardigst, ik heb er zelfs vrijwel niets op aan te merken en het album gaat zelfs niet vervelen, en met name een erg fijn sfeertje creëren, maar het doet me verder niets. Ik heb er geen ‘click’ mee. Het kabbelt heerlijk voort, maar daar blijft het ook bij. De voldoende staat er dan ook dik, maar het is helaas niet heel veel meer dan dat.