Toto - Africa (2003)

21. A Secret Love
  22. Takin' It Back
  23. Only You
  24. You Are the Flower
zoveelste verzamelalbum van Toto dit keer zonder Hold the Line, Stop Loving You en Pamela.

TOTO schreef:

Gelukkig TOTO, anders gaan ze ook zoveel op elkaar lijken, al die verzamelalbums! En laten we eerlijk zijn: Hold the Line, Stop Loving You en Pamela hebben we nu wel eens gehoord ...

alhoewel Hold The Line, Pamela en Stop Loving You nooit en te nimmer vervelen, ben ik het er mee eens dat ie niet altijd op die verzamelalbums moeten.
aangezien Toto zo ongelofelijk veel goede andere nummers gemaakt hebben, die op die albums gegooit kunnen worden.

ieder verzamelalbum van Toto is goed, en is mijn ogen één van de weinige bands waarvan je een album achterelkaar kunt draaien, klinken de meeste bands steeds hetzelfde, klinkt Toto altijd anders, vanwege de grote diversiteit in de muziek.
de vschillende zangers, Bobby Kimball, Fergie Frederiksen, Jean-Michel Byron, Joseph Williams, Jenny-Douglas Mcrea, John James, Steve Porcaro, David Paich en Steve Lukather.
en ze maken meerdere genres, hard rock, soft rock, r&b, jazz, reggae, filmmuziek en Blues.
het zijn gewoon rasmuzikanten, als je alleen al ziet op hoeveel albums Steve Lukather en Jeff Porcaro gewerkt hebben, op meer dan 2000 !

JonnieBrasco
Ben jij van het TOTO-promotieteam?

avatar van brooklyn
Nee, bandlid...

JonnieBrasco
die kans is groot met zoveel ex-bandleden

een beetje misschien wel ja.

het gebrek aan promotie is nou precies waar Toto last van heeft. alle albums van hun na 1990 werden totaal niet gepromoot door hun muzieklabels (Sony, EMI) waardoor de radio zenders nooit een nieuw nummer van hun uitzenden, en vele mensen gedacht hebben dat Toto helemaal niet meer bestond.
Want wie kent er nou een nummer van b.v Mindfields, 1999 ?

nu heeft Toto eindelijk Sony en EMI eruit gegooit, en zijn ze af van het gezeik.
nu komt er om de 4 jaar een nieuw album uit, en houden ze zich meer bezig met concerten geven over de hele wereld, waar ze veel meer geld mee verdienen dan albums maken (aangezien toch iedereen die download)
en hoe raar het ook klinkt voor de meeste Musicmeter-mensen, Toto is nog steeds ongelofelijk populair, de concerten zijn altijd uitverkocht, zoals b.v dit jaar in Hardenberg binnnen 5 min. alle drie de concerten uitverkocht.
terwijl er eigenlijk maar 1 op het programma stond.
alhoewel ik er op deze site niks van merk, is Toto het populairst in Nederland en Azie.
en niet alleen onder oude zakken.

TOTO schreef:

Ik heb in mijn leven nog maar 2 keer een cd weggegeven omdat ik em nooit meer draaide, en laat een van die 2 past to present van Toto zijn. De nummers gaan wel degelijk snel vervelen en op de radio hoor ik ze al zoooo vaak, dat de CD simpelweg overbodig zijn.

[b]

Alleen het woord al "Rasmuzikanten" doet mij guichelheil en fluitenkruid in de schaamstreek groeien. Persoonlijk vind ik het maar vermoeiend al die genres, het gegeven dat ze op zoveel platen hebben gespeeld en steeds weer anders klinken interpreteer ik als het ontbreken van een eigen smoelwerk, en dat vind ik veel belangrijker dan technisch perfect kunnen spelen, leve Rob Pollard, Adam Green, Johnny Dowd en vele anderen

avatar van Zachary Glass
Rodenrijck schreef

leve Rob Pollard

avatar van Rodenrijck

de man die elke dag net zoveel biertjes drinkt als liedjes schrijft. Mooie Roger Daltrey act weer laatst in paradiso. Hou die microfoon nu eens normaal vast Rob!

Rodenrijck schreef:

dat interpreteer ik als: dat ze zoooo ongelofelijk goed zijn, dat ze meerdere genres aankunnen.
en ze worden niet door al die artiesten gevraagd en gewaardeerd omdat ze er zo goed uit zien.
nee, omdat ze gewoon steengoed zijn.
ze hebben volgens velen in de business en daarbuiten de beste gitarist, keyboards player en drummer in de band zitten.

nee, omdat ze gewoon steengoed zijn.

Beste beste beste...... Muziek is toch geen sport? het gaat om een subjectieve beleving. En misschien zijn ze als sessiemuzikanten gewoon heel erg goedkoop, bijvoorbeeld.....

avatar van Onderhond

Lijkt me dat je zonder een goeie componist nergens bent, al heb je de beste muzikanten. Maar blijkbaar gaat men daar al eens sneller aan voorbij als het op muziek aankomt.

TOTO schreef:

dat ze zoooo ongelofelijk goed zijn, dat ze meerdere genres aankunnen.
nee, omdat ze gewoon steengoed zijn.

Wat een ontzettende onzin. Ze zijn goed, maar er zijn altijd betere...
En nog zoiets.. er bestaat geen beste. Zoals ik zei, er is altijd een betere. Ik zal bij iedereen, door jou genoemd, een technisch betere speler noemen...

Gitaar - Steve Vai, Joe Satriani. Qua techniek op gitaar kan lukather hier echt nog wel een lesje of 2 van leren (Lukather is erg goed, maar niet zo groot als deze 2)
Drums - Vinnie Colaiuta (door Portnoy en Bozzio genoemd als beste levende drummer, ik denk niet dat je veel meer waardering kunt krijgen)
Toetsen - Rick Wakeman (toetsenist van Yes), Jordan Rudess (ging op zijn 9e naar het conservatorium) en dan nog een BERG jazz toetsenisten zoals Herbie Hancock.

Er bestaat geen beste, als je zoekt is er altijd een betere.... Plus het feit dat vooral in stijl veel verschil zit!

TOTO schreef:

heb je enig idee hoe groot dat zaaltje is? kan een keer 1000-1500 man in...

Bruce Springsteen verkoopt 3X het gelredome in een paar minuten uit.

Niet dat dat iets zegt...frans bauer trekt 10X achter elkaar de ahoy vol...

avatar van Onderhond
Er bestaat geen beste, als je zoekt is er altijd een betere

Enig logisch verstand zegt dat er altijd (technisch) gezien één (of meerdere) besten zijn. Geen is niet mogelijk. Het aantal mensen mag dan groot zijn, het is niet onuitputtelijk.

Onderhond schreef:

Ja als je dat zo letterlijk neemt wel ja... maargoed, daar zit dan wel een onderzoekje aan vast van een paar jaren . Plus het feit dat er nieuwe mensen volwassen worden en dan misschien wel het beste worden in het bespelen van een instrument.

Tel daar nog eens bij op dat er mischien meer mensen rondlopen met een oneindige hoeveelheid talent, maar die simpelweg nooit een instrument hebben aangeraakt. Daarnaast zijn er wellicht amateurs die mee kunnen dingen naar de prijs, maar niet bekend willen/kunnen/zullen zijn.

Als we het zouden afbakenen tot alleen de beste professionele muzikant van deze tijd, dan nog zou het een onbegonnen zaak zijn denk ik

daarbij is een heel groot gedeelte van 'beste muzikant' gebaseerd op smaak.

Allemaal onzekerheden die een dergelijk onderzoek , naast zinloos, onmogelijk maken

Wat wel met alle zekerheid gezegd kan worden is dat mocht de beste muzikant worden gevonden...hij niet bij toto speelt

Lakini schreef:

maar wat voor een nummers van Lukather ken je dan, alleen maar de hits ?
op Hold the Line na, zijn de overige hits niet de nummers waar Lukather's gitaarspel echt naar voren komt, daarvoor zul je toch echt de minder bekende albums moeten gaan luisteren, zoals Hydra, isolation, Turn Back, Mindfields en Live in Amsterdam.

Hobbes schreef:

heb je enig idee hoe groot dat zaaltje is? kan een keer 1000-1500 man in...

Bruce Springsteen verkoopt 3X het gelredome in een paar minuten uit.

Niet dat dat iets zegt...frans bauer trekt 10X achter elkaar de ahoy vol...

Toto's concerten in Europa en Azie zijn altijd uitverkocht, of dat nu in de Heiniken Music Hall is (zoals vorig jaar) of Ahoy of wat kleinere zalen zoals dit jaar, altijd uitverkocht.

avatar van Kos
Kos
TOTO schreef:

Maar wat voor een nummers van Lukather ken je dan, alleen maar de hits ?
Ik denk dat een betere vraag is: welke nummers ken jij van andere genoemde gitaristen?

TOTO schreef:

Ik heb Hold the Line nog eens bewust geluisterd, van de gitaarsolo wordt ik niet echt opgewonden. Een gitaarsolo moet een boodschap hebben. Die mis ik hier een beetje. Het is maar wat gejengel waarbij wat overdreven geslide en aan de tremelo gehangen wordt om het wat te laten klinken. Daarnaast is de solo er ook nog eens slecht ingemixed (veel te zacht en dof). Nee, met alle respect hoor (ik kan niet zo spelen), maar ik kan het niet begrijpen als je vindt dat Lukather meer dan een gemiddelde gitarist is.

avatar van BoordAppel
JonnieBrasco schreef:

Een gitaarsolo moet een boodschap hebben.

Hoe doe je dat?

BoordAppel schreef:

Hoe doe je dat?

Ik bedoel meer dat een goeie solo een gevoel of stemming moet uiten ... die de luisteraar vervolgens met behulp van zijn fantasie omzet in een bepaalde boodschap die aansluit bij de rest van het nummer. Tijdens die Hold the Line solo heb ik niet echt het idee dat die gitaar vertelt dat ik de line moet holden. Ik bedoel: een goede gitarist gaat in het nummer op ...

Kos schreef:

Precies.. dat wat Kos zei...

Als je een wist dat Steve Lukather, de Gitaar stukken van Eric Clapton moet op poetsen om het beter te laten klinken.

Toto99 schreef:

Het nummer "Sunshine of Your Love" op het album "Through The Looking Glass" noem ik geen oppoetsen ... sorry hoor. Dat is gewoon het aanranden van een mooi nummer van Eric Clapton.

Ik bedoel het nummer Foreverman van clapton

Toto99 schreef:

Ik bedoel het nummer Foreverman van clapton

Jaja, daar zitten zoveel gitaren in. Dat kan Eric ook niet in zijn eentje spelen natuurlijk. Maar om dan meteen van 'oppoetsen' door Lukather te spreken, dat gaat me veel te ver.
De waarheid is dat Eric Clapton geen "oppoetsers" nodig heeft (zeker niet van Toto), is ie veel te arrogant voor.

de waarheid is hard