menu

Long Distance Calling - Satellite Bay (2007)

mijn stem
3,84 (19)
19 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Viva Hate

  1. Jungfernflug (10:36)
  2. Fire in the Mountain (7:28)
  3. Aurora (8:42)
  4. Horizon (5:53)
  5. The Very Last Day (10:22)
  6. Built Without Hands (8:12)
  7. Swallow the Water (7:26)
totale tijdsduur: 58:39
zoeken in:
avatar van Cygnus
4,0
Deze band staat volgende week vrijdag in het voorprogramma van iLiKETRAiNS in Keulen, dus heb ik maar even gecheckt of het iets is. En het antwoord is: ja! Deze Duitsers omschrijven zichzelf als een jamsessie van Tool, Dredg, Godspeed You! Black Emperor en Isis. Ik noem het gewoon onderhoudende maar niet vernieuwende post-rock, die nog het meest aan Explosions in the Sky doet denken. Wat de band laat horen klinkt erg goed, maar laat geen nieuw licht op het postrock-genre schijnen.

avatar van trebremmit
3,5
24 april komt het nieuwe album uit. Ik hoop dat hij weer net zo goed wordt als deze, heerlijke instrumentale post-rock, harder als de gemiddelde post-rock band.

avatar van snarf349
Lekker achterhaalde Postrock (heb daar geen enkele moeite mee), de nieuwe "Avoid the light" is al net zo goed.


Moet nog wel toegevoegd worden.

avatar van james_cameron
4,0
Fijne sfeervolle instrumentale rock, hier en daar aangevuld met wat stemsamples en in één song echte zangpartijen (Built Without Hands). De songs zijn aan de lange kant maar vervelen niet door de fraaie opbouw en de vakkundige dynamiek. Soms ingetogen, soms vrij heavy. Alle songs zijn de moeite waard, wat mij betreft. Opvolger Avoid The Light is minstens even goed; een nieuw album staat voor 2011 gepland.

avatar van Eveningguard
Klinkt dit een beetje als GY!BE?

leander?
Nee, het rockt meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:48 uur

geplaatst: vandaag om 19:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.