Little Nemo - Sounds in the Attic (1989)

Frankrijk
Label: Lively Art

1. New Flood (4:14)
  2. Hillside Manor (4:11)
  3. Marine (3:33)
  4. Sandcastle (4:01)
  5. Johnny Got His Gun (1:43)
  6. A une Passante (2:34)
  7. The Joker (3:53)
  8. Fickleness (3:43)
  9. Fear in Colour (4:17)
  10. Tales of the Wind (6:23)
  11. Blue Years * (4:23)
  12. A Handful of Sand * (4:52)
  13. My Eternal Friend * (5:00)
  14. A Day Out of Time * (3:59)
  15. Precious Days * (7:06)
avatar van freddze
Echo & the Bunnymen en Sad Lovers & Giants zijn bands die me spontaan te binnen schieten als ik deze muziek aan het beluisteren ben.

Zwaar ondergewaardeerde eighties post-punk band, opgericht in de buurt van Parijs. Maar, geen nood voor wie geen boodschap zou hebben aan franstalige post-punk... Uitgez. track 3 ('Marine') en track 6 ('À une Passante' wat nu toevallig wel mijn favoriet van de plaat is geworden, met dat accordeon en dat orgel!) wordt op deze plaat uitsluitend Engels gezongen.

Van de schitterende openingstrack 'New Flood' (m'n derde favoriet op de plaat ~ na 'Sandcastle') heb ik de officiële video en de audioclip kunnen plaatsen.
Van 'Sandcastle' vond ik enkel de audioclip...

Smaakt toch naar meer, geef toe

avatar van STaRS
Sounds in the Attic vind ik iets minder dan hun EP Private Life. Op dit album vind ik dat ze het moeilijker hebben om een constant hoog niveau te halen en in het middenstuk heb ik het even moeilijk om mijn aandacht erbij te houden. Toch staan ook hier weer enkele goede nummers op. Vooral Hillside Manor vind ik een zeer knap wave nummer, en ook New Flood, Fear in Colour en Sandcastle verdien zeker een vermelding.