Snow - 12 Inches of Snow (1993)

Canada
Label: East West

1. Runway (4:27)
  2. Champion Sound (4:00)
  3. Lonely Monday Morning (4:44)
  4. Drunken Styles (4:04)

met DJ Prince

5. Girl I've Been Hurt (4:12)
  6. Hey Pretty Love (4:24)
  7. Informer (4:28)

met MC Shan

8. Creative Child (3:17)
  9. Lady with the Red Dress (3:25)
  10. Uhh in You (3:46)
  11. Can't Get Enough (3:51)
  12. Ease Up (4:51)
  13. 50 Ways (3:40)

met MC Shan

14. Lonely Monday Morning [Remix] (4:21)
avatar van Lennonlover
"informer" was tof maar voor de rest....

avatar van Sjoerd_
niet tof? Ik ken ook alleen maar informer, is de rest van dit album een beetje hetzelfde want ik vond informer wel dope. het hele album is toch geproduceerd door MC Shan

avatar van tnf
tnf
Voor de poster hiervoor: 'Girl I've been hurt' vind ik zo verkeerd nog niet. Het is wel een stuk langzamer dan 'Informer'.

Verder ken ik de cd niet.

Haha

avatar van Kos
Kos

avatar van Sjoerd_
Maar hoe is de rest van het album nou

avatar van monique
informer heb ik altijd al een verschrikkelijk nummer gevonden,de rest van dit album ken ik gelukkig niet

avatar van musicfriek
monique schreef:

En dan een 0,5 uitdelen??? Alleen stemmen als je het HELE album kent aub.....

avatar van monique
voor informer geef ik al een 0,5

avatar van kaztor
A liki bombom down!!

Ik heb me altijd afgevraagt wat er met 'snow' bedoelt werd....

avatar van Yak
Yak
monique schreef:
voor informer geef ik al een 0,5

En zo werkt het hier dus niet. Stem verwijderd.

|Joël|

DonDijk
Mijn broer had deze ooit eens op casettebandje gekocht toen Informer een hit was..ik als 13-jarig pikkie voorspelde toen: ''Let op Jeroen, Lonely Monday Morning wordt ook een hit''. En een tijdje daarna stond ie inderdaad in de top-40..Wat een gave toch he...beetje jammer alleen dat we nóg een tijdje daarna gingen kijken hoe lang de lint was van het bandje en vervolgens geprobeerd om hem in duizend stukjes te knippen. Geef hier geen cijfer voor, want behalve genoemde 2 nummers weet ik er hélemaal niks meer van.

Davez
Informer vond ik destijds een vreselijk nummer. Nu vind ik het ontzettend goed. De rest ken ik niet en heb geen behoefte daar verandering in te brengen.

avatar van DJFreez
Ik vind het wel een lekker album. Geen artistiek hoogstandje, maar redelijk toegankelijke ragga/hiphop combi. "Lonely Monday Morning" en "Girl I've Been Hurt" zijn goede voorbeelden die in het verlengde van "Informer" liggen. Geen classic, maar bar slecht is het ook niet. Hij had alleen een imagoprobleem volgens mij, net als Vanilla Ice.

0,5
wat een saai, nep, wanproduct is dit zeg.
1 hit en denkt meteen Mr. de Blitz uit te kunnen gaan hangen.
Jezus wat een zooitje, weg gooien deze schijf bah bah!

Snow, artiestenaam van Darrin O'Brien (Toronto, 30 oktober 1969) is een Canadese rapper en reggae/dancehall-muzikant. Snow is vooral bekend van zijn grootste hit Informer.

Snow, wat een afkorting is van Super Notorious Outrageous Whiteboy werd ontdekt door David Kenneth Eng en Steve Salem, kreeg een contract bij het sublabel van Elektra, Motorjam. In 1993 verscheen het album 12 Inches of Snow. Het album, geproduceerd door MC Shan was opgenomen net voordat Snow werd veroordeeld voor een jaar cel, wegens mishandeling. Van het album verscheen aan het eind van de winter van 1993 de hit single Informer. De single werd een echte wereldhit. In Amerika stond Snow 7 weken op nummer 1 in de Billboard hot 100. In Nederland stond de plaat 14 weken genoteerd in de Nederlandse Top 40 met als hoogte positie nummer 2. In de jaarlijst van 1993 staat hij op een 11e plek met 421 punten.

Door zijn gebruikte snelle manier van rappen, met veel straattaal was de single nauwelijks te volgen in de raps.

Als je van reaggea hiphop houdt dan is dit album wel zeker voor jou...
als je meer van vrolijke reaggea houdt wat mensen vrolijk noemen dan zoek je verkeerd.
Ik zou zeggen luister naar het teksen als je niet kan volgen dan zoek je het op het is echt een aanrader voor mensen die wel weten en niet die ontwetende zoals van Informer was een hit maar voor de rest niks dan moet je ook beter luisteren naar het teks je denkt het is een liedje het is reagge hiphop.
weggooien deze schijf gooi je zelf weg

Ik geef dit album een 5

In zijn tijd was SNOW - EMINEM

Informer, you no say daddy me snow me I’ll go blame,
Detective mon said daddy me snow me stab someone down the lane,
Informer, you no say daddy me snow me I’ll go blame,
Detective mon said daddy me snow me stab someone down the lane,

Verrader je weet dat ik niet snitch bicth ..KLik klak BAAAAAAANG
de kut popo zei dat ik iemand had gestoken in de straat ik zeg KLIK KLAK BAAAAAAAANG :d:d:d:d:

Op Informer, Girl I've been Hurt en Runway zijn er geen echte hits te vinden op dit album. Dit album is niet bepaald een klassieker, maar het album nodigt wel uit tot het luisteren naar meerdere nummers van Snow. De combinatie reggae/rap is een leuke combinatie, maar niet van hoogstaandniveau. Door de orginaliteit en doordat de nummers lekker liggen in het gehoor geef ik het album een 3,5.

avatar van pascal83
nerodante85 schreef:
Verrader je weet dat ik niet snitch bicth ..KLik klak BAAAAAAANG

avatar van kaztor
Toch best ironisch...

Sneeuw is een vergankelijk fenomeen, en dat was deze witte eendagsvlieg's carrïere dus ook.

Beetje vergelijkbaar met onze ijs-coole dude Vanilla Ice, dus...

avatar van Sjaan
Niet slecht maar ook niet schikkend goed..Zaten best lekkere beats op dit schijfje.

Deze gaat morgen weer de hele dag op repeat.

avatar van Sjaan
Haha idd

avatar van Venceremos
herman schreef:
Deze gaat morgen weer de hele dag op repeat.

In huize Gordon misschien...