Double - Blue (1985)

Zwitserland
Label: Polydor

1. Woman of the World (3:52)
  2. I Know a Place (3:40)
  3. The Captain of Her Heart (4:35)
  4. Your Prayer Takes Me Off (6:20)
  5. Rangoon Moon (4:01)
  6. Urban Nomads (4:55)
  7. Love Is a Plane (3:40)
  8. Tomorrow (4:35)
  9. I Know a Place [A.M. Version] * (3:50)
  10. Your Prayer Takes Me Off [London Mix] * (6:29)
avatar van musicfriek
The Captain of her Heart was mid-jaren 80 een hit, maar na herbeluistering eigenlijk toch wel een erg simpel liedje. Grappig hoe sommige nummers nog in je gedachten zitten en vele jaren later toch nog enorm tegenvallen.

avatar van fluidvirgo
Geweldig! Ik kwam er gisteren ook pas achter dat dat nummer van hun was! Dat pianomelodietje zat al jaren in mijn hoofd (vanaf het moment dat ik het voor het eerst hoorde als 6 jarig manneke) maar ik kon het niet traceren. Ik had geen titel of artiest. Toen kwam ie gisteren tijdens een pokeravondje ineens voorbij op Arrow Jazz FM. De titel was makkelijk uit de song te halen, en ziedaar...
De rest van het album zal wel niet veel soeps zijn, ik durf het niet eens aan...

avatar van heicro
The Captain of her Heart prachtig door z'n eenvoud.

avatar van The Voice
Ruim 20 jaar geleden gekocht op LP in de uitverkoop. Eigenlijk kende ik alleen "Captain of her heart". Moet zeggen dat het album lekker wegluistert. Dat komt waarschijnlijk ook door de eenvoud van de liedjes en het gemakkelijk in het gehoor liggende stemgeluid van Kurt Maloo.

Zo af en toe wel lekker om weer eens te beluisteren. De opvolger "Dou3le" is eveneens de moeite van het beluisteren waard.

Parlotones
Ik vind The Captain of her heart een prachtige song, heb er nog de vinyl single van. Of is dit een guilty pleasure?