Mogwai - Happy Songs for Happy People (2003)

Label: [PIAS]

1. Hunted by a Freak (4:16)
  2. Moses? I Amn't (3:02)
  3. Kids Will Be Skeletons (5:27)
  4. Killing All the Flies (4:35)
  5. Boring Machines Disturbs Sleep (3:05)
  6. Ratts of the Capital (8:25)
  7. Golden Porsche (2:49)
  8. I Know You Are But What Am I? (5:17)
  9. Stop Coming to My House (4:55)
  10. Sad DC * (4:34)
ElMeroMero
De eerste vier/vijf songs zijn erg sterk, daarna vind ik de plaat terugvallen in plukkerig geneuzel.

Al bij al een mooi stukje zomeravondmuziek. Ook gave titel !

Grappig, track 6, Ratts of the Capital is juist mijn favoriet. Maar misschien komt dat omdat de song wel wat op de 'vroege' Mogwai lijkt.

avatar van Zachary Glass
Enorm moeilijk om iets zinnigs te schrijven over hoe goed de muziek van Mogwai wel voelt

Na Rock Action had ik het idee wel van het allemaal wel een beetje gehoord te hebben. Nu ben ik deze aan het beluisteren en - verdorie - die Schotse vlegels doen het hem weer. Ik ben alweer verkocht.

Moses? I amn't vind ik wel een uiterst hoog David Lynch-sfeertje hebben (ik kan er zelfs een titel op plakken: Mullholland Drive-achtig

En zo'n nummer als I Know You Are But What Am I? kan er altijd wel in bij mij

Maar zoals ik dus zei - héél erg moeilijk om hier zinnigs over te vertellen.

Dit is de enige cd die ik van ze heb. Een zeer goede wel te verstaan. mooie postrock met een af een toe een stevige hardrock uitspatting. ( dit klinkt wel heel erg cliche)

Electro_
Kids Will Be Skeletons en I Know You Are But What Am I? zijn toch de beste nummers van dit album. Heb dit leren kennen d.m.v. Luvstory met Sigur Rós, en ik vind het niet verkeerd.

Electro_
Heb nog niet gestemd, doe het nu: 4* mede vanwege Kids Will Be Skeletons. Wonderschoon.

Electro_ schreef:

there are a couple of mp3s going around named e.g. "sigur ros & mogwai - luvstory". these mp3s have nothing to do with sigur rós, nor with mogwai. they were made by the korean band 500won project whose name was put on the mp3 by someone outside the band, which resulted in sigur rós and mogwai fans spreading the mp3s around the internet.

Ow. *Schaamte*

Parabola
Fijn plaatje!

vooral t eerste nr is t vetste
als t laatste gedeelte zo goed was als t eerste waren t 5 sterre geworde

Davez
Persoonlijk vind ik dit prachtig. Niet zo goed als Agaetis Byrjun van Sigur Ros, dat klinkt nog net iets majestueuzer.

Toch een leuke ontdekking, ik ga zeker meer van deze band opzoeken.

Deze vind ik toch heel wat beter dan de nieuwe "Mr.Beast" Het niveau ligt gewoon continu hoger. Bovendien behoort "Hunted by a freak" tot mijn favoriete Mogwai-nummers. 4*

avatar van BlueVelvet

fastpulseboy
Genomineerd voor de saaiste hoes allertijden.

ook als saaie plaat denk ik....ik ben een grote mogwai fan van het begin, maar deze laatst een keer teruggeluisterd en klinkt zwaar achterhaald. De nieuwe kan ik al helemaal niet meer aanhoren.

avatar van Yak
Yak
Genomineerd voor de saaiste hoes allertijden.

In het echt is hij anders best cool. Wat in het plaatje op MuMe grijs is, is eigenlijk spiegelend zilverkleurig.

Parabola
sunzoo manley schreef:
Bovendien behoort "Hunted by a freak" tot mijn favoriete Mogwai-nummers. 4*

+ prachtig geanimeerde videoclip

avatar van Tha)Sven
Ik ben nu de eerste drie nummers aan het luisteren. En dit bevalt mij wel
Ik hou echt van post rock en ik had al heel lang van Mogwai gehoord,
maar sinds vandaag ben ik pas echt gaan luisteren.
Echt heel mooi, dus ik ben benieuwd naar de rest.
Enige aanraders ?

Tha)Sven schreef:
Ik ben nu de eerste drie nummers aan het luisteren. En dit bevalt mij wel
Ik hou echt van post rock en ik had al heel lang van Mogwai gehoord,
maar sinds vandaag ben ik pas echt gaan luisteren.
Echt heel mooi, dus ik ben benieuwd naar de rest.
Enige aanraders ?

ik heb ook aanraders nodig inderdaad. Erg mooie muziek is dit.

Wat een prachtig nummer is Kids Will Be Skeletons! Net als Killing All The Flies rond 1:50. Hoei!
Waardering volgt nog.

miloz
Hunted by a freak! werkelijk prachtig!

wcs
Toch wel een zeer sterke plaat, de sfeer die ze oproepen is er echt 1 waarin je kunt verdwijnen en ideaal om bij weg te dromen.
Dit was ook de 1ste kennismaking voor mij met deze band en er is me later ook verteld dat dit lang niet hun beste is, komt goed uit want ik ben al betoverd door de gitaren op deze, als de andere nog beter zijn dan gaat deze groep 1 van mijn favorieten worden.
Op naar young team dus en ik geniet ondertussen nog lekker verder van deze.

wcs
Ik zit er nu naar te luisteren en het valt me op dat hij toch nog beter is dan ik dacht, een halfje omhoog dus.

avatar van Blue88
Kids will be skeletons... ik weet welk nummer ik op mijn begrafenis ga draaien bij deze, hehe.

Geweldig album, morgen de platenzaak maar eens bekijken voor een fysieke versie.

Kids will be skeletons... Dat nummer doet wat met me, meer dan elk ander nummer van elke andere band. Het geeft me een gevoel nadat ik een gevoel heb gehad. Heel vreemd nummer, maar wonderschoon. Zo prachtig. Ik kan het op eindeloze repeat zetten... Op begrafenissen moet dat nummer mensen gewoon opvrolijken... Of mensen die wat in een lichte dip zitten opvrolijken...

avatar van Nicolage Rico
Genomineerd voor de saaiste hoes allertijden.

Ik vind het wel een overzichtelijke hoes.

En wat een schitterende plaat. Vooral "I Know You Are But What Am I" is meeslepend.

4* voor nu. Voor later meer.

clutch
Kids Will Be Skeletons is samen met Christmas Steps (van come on die young) het mooiste nummer van Mogwai vind ik. Voor de rest ook een erg mooi plaatje. Zonder meer een top 10 notering.

avatar van BlueVelvet
Nicolage Rico schreef:
Ik vind het wel een overzichtelijke hoes.
Tja, overzichtelijkheid is niet direct hetgeen ik in een hoes zoek

avatar van Fred Zed
Killing all the flies is wat mij betreft; waar Mogwai voor staat en waar ze een patent op hebben...rustig beginnen,hard eindigen om vervolgens netjes uit te faden, love it.
Een dikke 4 en deze cd is ook een mooie start om mogwai verder te ontdekken, voor hen die nog niet addicted zijn.
Ondertussen de groep al drie keer live mogen bezig zien, drie totaal verschillende concerten overigens.Tussen haakjes :iemand zich ooit geamuseerd met de cubaseSX hunted version?
Van interactie gesproken, dichter tot de ziel van Mogwai kan je niet komen op dat moment.

avatar van devel-hunt
Deze plaat voor een paar euro gekocht, gelukkig niet meer, want de plaat kan mij niet boeien, behoorlijk saai zelfs. Muziek die slechts instrumentaal is kan mij vaak boeien, mits het goed is gedaan. Het lijkt met deze plaat wel of de partijen zijn ingespeeld maar de zang bij de eindmix is weggehaald. Mijn eerste en laatste kennismaking met deze band. Wie wil de plaat van mij overkopen??

avatar van otnemem
Voor mij is Stop Coming to My House toch absoluut de favoriet! Daar zit zoveel in, niet in woorden uit te drukken...

Dit is ook mijn favoriete album van de heren. Ik ben sowieso meer een liefhebber van het 'rustige' Mogwai, daarom ook dit album als favoriet. "it's the soft stuff, that really grows on you" (las ik ooit ergens op internet )