Bad Company - Straight Shooter (1975)

Label: Island

1. Good Lovin' Gone Bad (3:35)
  2. Feel Like Makin' Love (5:12)
  3. Weep No More (3:59)
  4. Shooting Star (6:14)
  5. Deal with the Preacher (5:01)
  6. Wild Fire Woman (4:32)
  7. Anna (3:41)
  20. Wild Fire Woman [Alternate Vocal & Guitar] *
  21. Feel Like Makin' Love [Harmonica Version] *
  22. Whiskey Bottle [B-Side of "Good Lovin' Gone Bad"] *
avatar van RuudC
lieve hardrock deel twee.

Dit klinkt wederom wel lekker, maar het beklijft niet echt. Feel Like Makin' Love is geen onaardig hitje, maar de rest van het songmateriaal zit daar behoorlijk bij in de buurt als het op kwaliteit aankomt. Het is dus niet slecht, maar het maakt ook erg weinig indruk. Rodgers is wederom de man die de aandacht trekt. De andere muzikanten doen hun ding, maar het is me wel duidelijk waarom hun namen me al niets zeiden. Hun bijdrages zijn gewoon wat simpeltjes. De muziek blijft lief.

Tussenstand:
1. Bad Company
2. Shooting Star

avatar van lennert
Lekker vervolg op het ook al behoorlijke debuut. De productie is wat vooruit gegaan, waardoor de songs ook meteen iets steviger en dynamischer over komen. Feel Like Makin' Love blijft een fijne klassieker, maar ook Shooting Star en Call On Me tonen een steeds volwassener wordende band. Het voelt allemaal net iets rauwer en beter aan. Ook de gitaarsolo's trekken meer aandacht dan voorheen, al moet ik toegeven dat een song als Anna me dan weer niet heel erg veel doet.

Voorlopige tussenstand:
1. Shooting Star