Damien Rice - Live from the Union Chapel (2007)

Ierland
Folk
Label: Warner Bros.

1. Delicate (5:21)
  2. The Blower's Daughter (4:59)

3. Volcano (5:23)

4. Then Go (5:46)
  5. Baby Sister (4:24)
  6. Be My Husband (2:41)

7. Amie (4:25)
  8. Silent Night (3:04)

avatar van otherfool
Dit zweeft al zeker vanaf 2005 rond op m'n computer, en is blijkbaar nu ook in cd vorm uitgegeven. Of ik dat dan zou kopen weet ik niet, het blijven toch maar acht liedjes...

Maar wat een mooie liedjes! De songs van O behoren op die plaat misschien niet tot de favorieten (dat zijn nl. Older Chests, I Remember en Eskimo), maar Damien en Lisa (zij is op vrijwel elk nummer te horen, soms zelfs als enige) maken er wat moois van. Hoogtepunten zijn de uitvoeringen van Volcano en Then Go, tussendoortje Be My Husband is het enige missertje.

Altijd lastig om een liveplaat te beoordelen. Doe maar 3,5* dan...

avatar van ZERO
Beetje een lastig te beoordelen album. Live vind ik Damien Rice erg goed. De bezieling spat er van af. De 4 nummers die we reeds kennen van O vind ik dan ook echt geweldig.

Met de 4 andere nummers kan ik dan weer minder. Then Go, Baby Sister en Be My Husband vind ik goed, maar ook niet echt meer dan dat. Silent Night had niet per sé gehoeven voor mij.

Gemiddeld genomen zullen we dan wel uitkomen rond de 4*, denk ik dan. Dat had meer kunnen zijn op basis van de nummers van O, maar ook minder kunnen zijn op basis van de andere nummers... Al bij al sowieso wel een fijn album om in huis te hebben!

Favorieten: Amie, The Blower's Daughter