No Doubt - The Singles 1992-2003 (2003)

Alternatieve titel: Icon

4. Bathwater (4:00)
  5. Sunday Morning (4:31)
  6. Hella Good (4:02)
  7. New (4:24)
  8. Underneath It All (5:02)

met Lady Saw

9. Excuse Me Mr. (3:05)
  10. Running (4:01)
  11. Spiderwebs (4:27)
  12. Simple Kind of Life (4:16)
  13. Don't Speak (4:23)
  14. Ex-Girlfriend (3:31)
  15. Trapped in a Box (3:24)
  16. Girls Get the Bass in the Back * (6:13)

met Bounty Killer

17. Underneath It All [Live Acoustic] * (3:47)
avatar van NewYorkCityLight
Meestal vind ik het wel fijn als een Singles Collection de singles in chronologische volgorde heeft. Maar in dit geval stoort het mij niet, want de verschillende stijlen komen het beste naar voren als de tracklist een beetje gevarieerd in elkaar zit.

'Why do good girls always want the bad boys'

'Bathwater' is mijn favoriet op deze verzamelaar, afkomstig van het flopalbum 'Return of Saturn'. Eigenlijk vind ik de singles van 'Return of Saturn' over het geheel de sterkste, ook 'New' en 'Ex-Girlfriend' behoren tot mijn favorieten.

Van de andere albums vind ik het iets meer hit en miss. 'Just a Girl', 'Don't Speak' en 'Spiderwebs' vind ik erg sterk. 'Sunday Morning' en vooral 'Excuse Me Mr.' vind ik minder. 'Hella Good' en 'Underneath It All' vind ik leuk en goed uitgevoerd, 'Hey Baby' en 'Running' daarentegen niet zo interessant.

Al met al geen slechte compilatie. Wat ik mag aan No Doubt is dat zij experimenteren, en ja dat er dan nummers tussen zitten waar ik niet veel mee heb dat is dan maar zo. Er had misschien wat langer gewacht kunnen worden met het uitbrengen van een compilatie, maar Gwen's solo album was natuurlijk in the making.