Asylum Party - Borderline (1989)

Frankrijk
Label: Lively Art

1. Play Alone (6:26)
  2. The Sabbath (3:26)
  3. La Tourmente (6:37)
  4. First Days of Winter (3:26)
  5. La Nuit (4:50)
  6. Better Days Ahead (4:37)
  7. Winter (4:57)
  8. Pictures (6:56)
  9. Old Dreams Are Not Innocent * (4:47)
Mordor
La Nuit is een mooi cold wave nummer. Recente ontdekking voor mij en smaakt zeker naar meer.

avatar van Chameleon Day
Best een aardig album. Met op momenten naar Cocteau Twins neigend gitaarwerk, baswerk op de voorgrond (soms hoog op de hals à la Hooky, geeft het drive) en vaak zware beukende drums. Zang regelmatig ondergedompeld in het totaalgeluid (neigt naar shoegaze). Voor mij denk ik uiteindelijk wat te gotisch (door de zang vooral).

Album integraal.

jeanmaurice, Alicia, Premonition, Rainmachine, al bekend mee?

avatar van Premonition
Ik ken de groep, het album an sich niet. Spotify heeft mij namelijk wel eens aan een aantal nummers van hen gekoppeld nav mijn playlist.
Best heel aardig album, terwijl ik 'm nu live luister in de auto. Het gothische element vind ik best meevallen eigenlijk.

avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:
Best heel aardig album, terwijl ik 'm nu live luister in de auto.

Al aan de kant gezet door de politie? Je laten afleiden door snoeihard darkwave (hoewel geen loepzuivere) te draaien en ook nog eens je social media bij te werken tijdens het rijden...

Voor mij toch nog te veel gotische elementen (ben er te allergisch voor, vrees ik).

Album opent wel met behoorlijke poppy wave vind ik.

avatar van Premonition
Haha, was gelukkig net op de parkeerplaats van de Appie.

avatar van Alicia
Ik zet 'm op de luisterlijst. Ben er wel benieuwd naar. Bedankt, Chameleon Day!

avatar van jeanmaurice
@ Chameleon Day
Ja, ik ken deze Franse band. Ik heb de twee verzamel cd's, waar hun hele werk op staat.

Asylum Party - The Grey Years Vol. 1 (2006) - MusicMeter.nl

Asylum Party - The Grey Years Vol. 2 (2006) - MusicMeter.nl

Interessante band, hoewel soms wat monotoon, maar dat hoort ook wel een beetje bij het genre. Deze band was een van de eerste Franse bands die dit soort muziek maakten, duidelijk gebaseerd op de Britse new wave en post punk bands. Voor de liefhebber van het genre de moeite waard om in je collectie te hebben. De demo's zijn ook verrassend goed en die vind je op de tweede dubbel cd verzamelaar.

avatar van Man of Sorrows
Mooie band dit, behoorlijk goth maar voor een keertje niet op de foute manier. Franse coldwave met een scheut shoegaze en pop zoals Chameleon terecht opmerkt. Beluister ook 'Julia' eens van de opvolger met de grote spin, dat is een perfect dreampop liedje.

Het Franse antwoord op bands als The Chameleons, Cocteau Twins, Clan of Xymox en Lowlife. 'Touching Pop' doopte de pers het destijds, samen met Little Nemo, die andere Franse band die je in één adem met Asylum Party kan noemen. De term dekt de lading, dit is muziek voor de donkere Romantici onder ons.