Julio Iglesias - The 24 Greatest Songs (1978)

Spanje
Label: CBS

1. Quiereme Mucho (4:06)
  2. Quiero (2:50)
  3. Cuidado Amor (4:01)
  4. Abrazame (3:33)
  5. Me Olvide de Vivir (4:51)
  6. Por un Poco de Tu Amor (2:58)
  7. A Veces Tu, a Veces Yo (2:53)
  8. Por el Amor de Una Mujer (3:51)
  9. El Amor (La Tendresse) (2:50)
  10. Sono Io (4:21)
  11. Un Canto a Galicia (4:15)
  12. A Flor de Piel (3:44)
  13. Soy un Truhán, Soy un Señor (3:04)
  14. Candilejas (Limelight) (4:15)
  15. Cu-Cu-Rru-Cu-Cu Paloma (3:30)
  16. Quiereme (Basade en las Danzas Polovtsianas de el Principe) (2:45)
  17. Alma Llanera (2:42)
  18. Preguntale (4:55)
  19. Manuela (3:23)
  20. Pobre Diablo (2:54)
  21. Júrame (4:08)
  22. Un Dia Tu, un Dia Yo (3:01)
  23. Caminito (3:33)
  24. 33 Años (3:51)
avatar van Thunderball
Mijn vader was een enorme fan van hem, ik denk dat ook mee speelde dat het in het Spaans was, mijn vader had in de jaren 50 een Spaanse vriendin, die helaas in een auto ongeluk is omgekomen, wanneer ik het mij goed herinner en volgde ook Spaanse les en ook mijn moeder vond onze Julio wel een kanjer, dus ik heb 'm in mijn jeugd meer dan eens moeten aanhoren.
Deze plaat was één van de eerste cd's die ik in de jaren '80 aan had geschaft. Staan toch een groot aantal klassiekers op en het blijft leuk voor in de zomer.
Benieuwd of mijn nieuwe vriendin, die Frans/Italiaans/Spaanse roots heeft dit ook leuk vindt?

Toch zeker een ruime zeven waard, op zijn minst.