Hitzone 43 (2007)

9. Robyn - With Every Heartbeat

met Kleerup

10. Kanye West - Stronger
  11. Nelly Furtado - Do It
  12. Hellogoodbye - Here (In Your Arms)
  13. Bob Sinclar - What I Want

20. Wolter Kroes - Niet Normaal
  21. The Opposites - Dom, Lomp & Famous

met Dio en Willie Wartaal

tnf
Track 1: Leuk gemaakt maar wel typisch formulewerk. Dit is bovendien gewoon bijna 'Sexyback' en 'My love' van Justin Timberlake in the mix, met een vrouwenstem erdoor. Een track om met je verstand op nul best wel van te genieten.

Track 2: Hele 'lege' plaat. Weg ermee.

Track 3: Hier is een mooie Engelse uitdrukking voor: 'phoney'. Een zogenaamd emotionele Fergie, ik voel er niets bij.

Track 4: Afgezien van die nasale stem: zo overgeproduceerd dat het van mij de vuilnisbak in mag.

Track 9: Leuke plaat, leuke zangeres. Maar om de een of andere reden blijft het meisje niet hangen bij het grote publiek. Na elke hit cq. opleving verdwijnt ze weer in het niets...

Track 12: De massale adoratie hiervoor heb ik nooit begrepen. Ook dit vind ik nogal leeg. Ik zet de Discovery-cd van Daft Punk liever op als ik iets uit deze hoek wil horen.

Track 17: Desenchantee deel 2. Tot mijn schaamte (rasechte eurohouse, het herhalen van een oud succes met het coveren van een Frans nummer, en het feit dat het uberhaupt een cover is...) moet ik bekennen dat ik er best naar kan luisteren. Tja, productie-technisch gezien is het gewoon goed en het gecoverde nummer is sowieso al sterk.

Track 19: Leuk, maar wel bekruipt me het gevoel dat er net iets meer uit te halen was. Er zitten diverse goede elementen in maar om echt tot mijn favorieten te horen is het iets te vlak. Maar toch een prima plaat.

Imagine.
Hier mijn lijstje.

Track 2: Een erg slappe cover van Ben E. King's - Stand By Me. Hij heeft overigens ook een erg nare stem.

Track 8: Best een aardig nummer, niets speciaals maar dit zou ik zelf ook nog wel opzetten.

Track 10: Vind het wel een leuk nummer maar ik prefereer Daft Punk's - Harder Better Faster Stronger boven dit nummer.

Track 11: Erg tegenvallend en insipratieloos nummer van Nelly Furtado. Ze heeft dit jaar een aantal veel sterkere nummers uitgebracht (Maneater, Promiscuous).

Track 13: Vervelend ge-hahahaha haaaahahaaaa hahaaaaaaa...

Track 17: Kijk me eens rijk zijn met mijn Luxe ingerichte villa, designer zonnebril en Range Rover.

Track 18: Misschien nog wel het leukste nummer op deze Hitzone. Standaard, maar wel erg lekker. Dit nummer zou ik ook nog wel uit mijn eigen kunnen opzetten.

avatar van musicfriek
Leuk om op deze manier verzamelaars te 'recenseren' Zeker als je er niet bijzet welk nummer is het, maar tracknummer. Ben je toch nieuwsgierig naar welk nummer je/jullie bedoelen.

0,5
De laatste paar maanden waren weer eens verschrikkelijk in de Top 40 en dat is hier in alle glorie te horen.

#2 en #15 zijn toch zeker de twee allerslechste nummers die ik in jaren heb gehoord. Godallemachtig, wat een KUT-platen zijn dat toch...

avatar van musicfriek
Tot en met 2002 heb ik de top 40 wekelijks gevolgd (ja, zo lang ja haha) en ik moet zeggen dat ik van deze verzamelaar slechts 3 nummers ken. De rest zal ik ook niet kunnen waarderen denk ik. Oftewel, bye bye top 40

avatar van ricardo
Tja,als al deze nummers al op de radio zijn te horen,dan kan ik mij niet voorstellen dat iemand dit nog origineel op cd gaat kopen.Hier is downloaden de beste oplossing voor lijkt me.

avatar van musicfriek
Ja, dat is ook het grote verschil van toen en nu. Toen rende je keihard naar een platenzaak als je een leuk nieuw nummer hoorde. Nu is het een kwestie van een paar keer klikken en je hebt het nummer. Toch veel minder 'speciaal' vind ik.

Ben toch wel blij dat ik van de LP/singlesgeneratie ben

avatar van ricardo
Ben ik wel met je eens hoor, dat het dan minder speciaal is,als je iets echt ''goed'' vind is het cd hoesje en bijbehorend boekje bijna even belangrijk als de muziek zelf volgens mij.En dan ben je ook veel bewuster met de muziek bezig overigens.

Ben ik het mee eens.

Bij het downloaden van een favoriete cd krijg je eigenlijk maar de helft. In dat geval heb ik liever iets 'tastbaars'.

musicfriek schreef:

Niet eens over nagedacht, het tikte gewoon makkelijk.

Het zijn sowieso leuke cd's om te recenseren, juist omdat de liedjes overbekend zijn. Bijna iedereen heeft er wel een mening over (positief of negatief).

Maarten||
Mijn hemeltje, wat een playlist; dit is gewoon opgeklopte diarree .

EVANSHEWSON
Ik vind het prachtige liedje Hey There Deliah, van The Plain White T's hier totaal niets op staan doen, want dat is wereldklasse.

Maar van de rest van dit plaatje.... een leuke frisbee lijkt me dit, ergens op een wei gaan staan, hem uit het hoesje halen en dan zo ver je kunt gooien, dat kan nooit mis gaan...

avatar van citizen
Dat men zich druk maakt om dit soort albums. Of het zou moeten zijn dat het eigenlijk wel lekker is om zo maar eens even wat van je af te foeteren.

EVANSHEWSON
het is beslist dat laatste, jawel!

avatar van BoordAppel
Het lijkt voor veel users vooral een manier om even te laten zien hoe verheven hun eigen smaak wel niet is.

tnf
Dat is in mijn gevoel zeker niet de bedoeling geweest. En als ik de enorm diepgaande muzikale kennis zie van veel anderen hier, blijkt er geen enkele reden te zijn om mezelf verheven te voelen.

(Al moet ik zeggen dat ik ook niet de behoefte heb om alles te kennen en te weten.)

avatar van LucM
Ik vraag mij af of het überhaupt nog nodig is om hitcompilaties uit te brengen. De meesten downloaden hun favoriete nummers of kopen liever een full CD van hun "idool".
Het prachtige "Hey there Delilah" is het enige nummer met een eeuwigheidswaarde, de rest is na enkele jaren weer vergeten.

BoordAppel schreef:

Nee hoor.
Heeft meer te maken met de dagelijks terugkerende ergernis op de radio. Vind je bv. deathmetal niet leuk, dan is er niets aan de hand, dan hoor je het niet. Vind je dit niet leuk, dan wordt het op allerlei mogelijke manieren gepoogd het door je strot te trekken. Beeld je dat eens in.

De Top 40 gaat meer en meer lijken op een grote roulettetafel met als gasten de platenmaatschappijen die van alles en nog wat in zetten om maar wat omzet te krijgen in deze tijden van downloaden en worden ze steeds wanhopiger waardoor de geboden muziek steeds simpeler wordt (dwz. meer Kabouter Ploppen, Jantje Smitten etc) en ze gaan mikken op de jongere gezinnen. 'Echte' muziek (dwz. muziek die met hart en ziel is gemaakt) wordt, omdat het moeilijker te verhapstukken valt voor een groter publiek, daardoor weer meer naar de achtergrond verdrongen en daar gaan dan als eerste de klappen vallen. Triest maar waar.

avatar van LucM
Er zal hoe dan ook altijd plaats zijn voor echte muziek d.w.z. muziek die, zoals kaztor omschrijft, met hart en ziel is gemaakt door artiesten die ook live sterk staan (het genre speelt geen enkele rol). Het is ook deze muziek die zal bovendrijven en de tand des tijd doorstaat. Trouwens, in de huidige hitparade zijn er een aantal nummers te vinden dat als echte muziek omschreven kan worden zoals het eerder vermelde "Hey there Delilah" en het nummer van Beirut. Nummers die onmiddellijk mijn aandacht trokken omdat ze juist niet op maat gesneden zijn van de geijkte hitparadepop.
Sinds ong. 1990 koop ik geen hitcompilaties meer omdat ik sindsdien vele hitparademuziek van bedenkelijk allooi vind en daarmee bedoel ik vooral die electronische dance-nummers.
Vele van die huidige hitparadeacts bestaan slechts op papier : ze zijn bedacht door platenmaatschappijen of producers en verdwijnen even snel van het toneel als ze daar opgekomen zijn.

Hmm, ik hoor liever een paar foute dance-nummers dan zo'n Hey there, Delilah, wat ik echt een uitermate vervelend Sky Radio-nummer vind. Wat mij betreft is het de 2007-update (alhoewel het nummer al wat ouder is geloof ik) van Joshua Kadison's Jessie.

Ik vind in principe alle genres goed en luister net zo lief naar een geweldig popnummer (zoals in mijn optiek Rihanna's Shut Up and Drive) als naar 'echte' muziek. Het zal mij een zorg zijn dat Rihanna over 3 jaar compleet vergeten is, voor nu heeft ze een leuk liedje gezongen... En haar producer vindt wel weer een andere speelbal.

Kadafi
Ja. Dat dus. Maar Shut Up en drive is echt een triest nummer, doe dan maar Pon The Replay voor mij . Grappige vergelijking tussen 'Jessie" en 'Delilah'. Eerstgenoemde nummer is natuurlijk veel beter omdat Kadisons stem beter is, en hij op de piano een erg fijn melodietje speelt.

avatar van LucM
Ik zie absoluut geen gelijkenissen tussen het nummer "Jessie" van Joshua Kadison en "Hey there Delilah".
Joshua Kadison is meer een Elton John-kloon, zijn stem en pianospel lijken erg op dat van Elton John.

Father McKenzie
Hey There Deliah is voor mij een lichtpuntje op een rotslechte plaat vol wegwerppop die helaas vaak de laatste jaren de hitparades vervuilt...

avatar van NewYorkCityLight
Redelijke hitzone... met goede nummers als : Voyage Voyage, Rise Up, Big Girls Don't Cry, With Every Heartbeat... daarna nog een redelijk aantal normale nummers en flutnummers als alle Nederlandstalige en Green Light, Ayo Technology

avatar van LucM
"Ayo Technology" is nu gecoverd door Milow.

avatar van vin13
Maarten|| schreef:
Mijn hemeltje, wat een playlist; dit is gewoon opgeklopte diarree .

Daar zijn ook liefhebbers voor.

BoordAppel schreef:

Heb jij smaak dan? Zie je top 10. Allemaal muziek gepushed door 538 en radio 3. Pure indoctrinatie. Je hoeft zelf niets te ontdekken, want alles wat op radio gedraaid wordt "is mooi". bagger van de bovenste plank. Lopende band werk.

africalove schreef:

Ik hoor nauwelijks iets uit zijn top 10 op de radio...

verkeerde citaat...oeps

africalove
maja essentie is deze cd. Klote dus.