SoKo - Not Sokute (2007)

Frankrijk
Pop / Folk
Label: Sokodisc

1. The Dandy Cowboys (3:55)
  2. Shitty Day (2:31)
  3. I'll Kill Her (3:51)
  4. Take My Heart (3:04)
  5. It's Rainning Outside (2:45)
Ik sluit me ook volledig aan bij Koenr. Ik snap je probleem niet hoor Joy. Muzikaal gezien stelt dit inderdaad niet veel voor, maar daarom hoeft het toch geen 'regelrechte bagger' te zijn?

Dit is op dit moment een van de weinige nummers waar ik de radio harder voor zet (eenvoudigweg omdat het een glimlach op m'n gezicht tovert), terwijl ik de nieuwe R.E.M. en Kravitz etc. lekker langs me heen laat gaan. Die zijn muzikaal gezien natuurlijk beter en professioneler, maar die nummers doen mij dus echt niks.

De kracht van dit bandje is juíst die eenvoud, naïviteit en stunteligheid. Dat vind je leuk of niet. Jij niet blijkbaar, omdat je er alleen maar op let of het muzikaal allemaal serieus en van hoog niveau is (betekent dat dat een Dream Theater automatisch 'goede' muziek is...? ).

Joy
kijk, het hoeft van mij niet allemaal hoogstaand intellectuele muziek te zijn, een droge ragplaat a la melvins of deftones, allemaal prima

maar ik verwacht toch minstens een beetje niveau en dat is dit simpelweg niet

het klinkt alsof men net van de muziekschool komt, net een uur heeft geoefend en de orgininaliteit is ook nog eens heel ver te zoeken

maakt de consument geen ene moer uit, die koopt klakkeloos wat men hen laat horen, je mag best wat kritischer zijn wat luistergedrag betreft en zolang dit soort bagger verkocht komt er nog meer bagger

ik doel op commerciele muziek, dat gaat echt nergens meer over

jij vind het ok, ik vind het niets met muziek te maken

een dream theatre doet mij overigens helemaal niks

en vergelijkingen met alternatieve bands maak je zelf herman, niet ik, en je zal mij niet horen zeggen dat dat wel ok is

amen

Joy schreef:

Klopte, ik doelde ook niet op jou hoor. Ik bedoel meer dat sommige users continu hun vizier op 'makkelijke' muziek richten, terwijl ze zelf ook 'makkelijke' muziek luisteren. Ik vind het gewoon vervelend om steeds maar weer die berichten van 'popstar a, wat een troep toch weer' te lezen om vervolgens een of andere mega-gehypt bandje dat net zo hard gepromoot wordt in een top 10 aan te treffen.

Joy
ik zie dit toch in een ander kader a la popstargedoe

ik richt mijn visier op alles wat mij wel en niet bevalt, kan jantje koopmans zijn, tool, of metallica, en dit

misschien moet je er eens een paar weken tussenuit als mod

Lost Highway
Ik ben bang dat de term pretentieloos tegenwoordig iets teveel gebruikt wordt om te verhullen dat het muzikaal niet veel soeps is.

avatar van Koenr
Hoezo? Niemand probert hier te verhullen dat het muzikaal niet al te veel voorsteld.

Lost Highway
Ga je me nu echt zeggen dat je dit zoveel beter vindt dan pakweg de laatste Absynthe Minded of zelfs de klassieker New Gold Dream.

Vrije meningsuiting hoor, alleen

Jawel, 100x beter zelfs.

Leuk dat die platen beter in elkaar zitten hoor, maar dat maakt het nog geen betere muziek. Ze doen me allebei helemaal niks. Dit plaatje mag dan veel minder knap in elkaar zitten, het is wel onwijs lief en schattig.

Joy
oops, 2 termen die ik never nooit zou geruiken om muziek te beoordelen, maar wie ben ik (behalve de Bangles;)

avatar van Koenr
Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Ik val er in ieder geval wel voor, maar jij mag best liever naar 'stoere' schreeuwerige mannen luisteren hoor.

Aurum schreef:
De kracht van dit bandje is juíst die eenvoud, naïviteit en stunteligheid.

Exactly. Het ondertussen beruchte nummer i'll kill her heeft iets. Iets wat de singles van REM en Kravitz niet hebben, die zijn dodelijk saai.

Joy
mee eens, maar dat is dan ook een vergelijking van niks

Jornaquin
Het is wel grappig dat bepaalde mensen(eigenlijk 1 iemand) dit afzeikt terwijl hij zelf de grootste crap hoge cijfers geeft. Dat is wat herman hierboven zegt,en daar ben ik het volledig mee eens.

soko kan me gewoon krijgen,hehe.
hoe zalig is 'the dandy cowboys' trouwens? de andere 3 nummertjes buiten 'i'll kill her' lijken wel zwak..

avatar van melis333
wat een gezeik hier,
ik vind SoKo best wel grappig

avatar van aslan
aslan (crew)
SoKo is oké, laat ze hier maar...

Joy
en meer is het dan ook niet

voor 1 minuut

avatar van aslan
aslan (crew)
ja, Joy, jouw mening kennen we ondertussen wel

its a free country

Laurora
Aurum schreef:
De kracht van dit bandje is juíst die eenvoud, naïviteit en stunteligheid.

Precies, zal mij wat boeien hoe makkelijk het te maken was, al schreef ze het met een vinger in dr neus.

avatar van Norbert
Erg schattig

avatar van Woody
Ik kan hier best van genieten. Een aantal bijzonder lekkere nummertjes die het met haar franse accent alleen maar leuker maakt. De muziek spreekt me aan. De teksten verhullen alleen niet helemaal dat je naar een jong nog puberend meisje aan het luisteren bent. Wel grappig hoe haar ex vriendjes het moeten ontgelden..

avatar van dazzler
0819 / SOKO - I'll Kill Her

Bjork woont tegenwoordig in Frankrijk.
En ze scoorde onverwacht hoog in Vlaanderen met I'll Kill Her.

Soko praat als Jane Birkin met een Ijslands stemtimbre.
Ook de sobere begeleiding doet aan Serge Gainsbourg denken.
Dit is een sterk nummer ... maar zoals altijd blijft de vraag of
deze jongedame boven deze toevalstreffer kan uitgroeien.

komt er een full cd?..

avatar van Facedown
gerre schreef:
komt er een full cd?..

Eind februari dacht ik gelezen te hebben

avatar van Norbert
Ze schijnt gestopt te zijn vanwege depressie oid. Haar myspace heet tegenwoordig ook Soko is dead. Vrees dat er voorlopig dus geen album aankomt.

avatar van musicfriek
Not Sonice...

avatar van rolandobabel
Soko is een van de meest geweldige zangeressen van dit decennium.
Nee, dit komt niet door dit plaatje, maar door haar optredens. Luister op youtube maar eens naar:

- My wet dreams (vooral deze)
- I'll kill her, in meest basale versie
- Peanut butter
- Baby Cat
- I think I''m pregnant
- I hate your dog

Ze gaat zoveel verder dan bijvoorbeeld Kate Nash, ze is stoerder, onzekerder, heftiger, en vele malen grappiger.

En laat mij weten, is er een zangeres die -met stijl en charme- verder durft te gaan in tekst dan in my wet dreams? Nee, Soko is/was echt grensverleggend, en erg rock n roll......

Gelukkig was ik ooit bij een optreden van haar........

avatar van rolandobabel
Soko leeft weer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

keek net op myspace en ze geeft zelfs weer concerten!!!

Ze treedt op in california, ik ben echt zo blij...

Ze is namelijk zoveel meer dan al die zangeressen, zie mijn vorige bericht, YES!!!!

chrismusic
"Despite having recorded a double album in Seattle, she is not willing to release it"

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Vorig jaar was ze nog te horen op deze remix van Das Pops "Never Get Enough", maar sindsdien blijft het inderdaad weer zeer stil.

avatar van Manuel
Ik snap echt de kritieken niet. Ik snap ze wel, maar ook niet. Ik heb haar net opgezocht via een remix van ''I'll Kill Her'', en het bevalt mij wel.

Ik kan me best voorstellen dat een EP of heel album van haar gaat vervelen, en dat haar debuutalbum gecommercialiseerd zou zijn (geen idee of dat zo is) maar de liedjes die ik nu van haar heb gehoord en de video'tjes op YouTube stralen imo enkel uit dat ze iets doet uit vanuit haar gevoel, en doet wat ze wilt/leuk vindt.

En inderdaad:
Aurum schreef:

En dit is een heel gevaarlijke vergelijking, maar alsof Bob Dylan altijd zuiver zong en briljante gitaarpartijen speelde?