SoKo - Not Sokute (2007)

Frankrijk
Pop / Folk
Label: Sokodisc

1. The Dandy Cowboys (3:55)
  2. Shitty Day (2:31)
  3. I'll Kill Her (3:51)
  4. Take My Heart (3:04)
  5. It's Rainning Outside (2:45)
avatar van Koenr
Leukste verrassing op Crossing Border afgelopen week was dit Franse duo. Aanstekelijke liedjes, superschattige teksten, cute zangeresje in een tof jurkje met een Frans accent, wat vrolijke dansjes erbij en ik ben gewonnen. Op plaat is het misschien iets minder aanstekelijk, maar nog steeds erg cute allemaal.

Erg lief. 3,5*

avatar van Zwammer
Bedankt voor de tip, dit klinkt erg leuk

avatar van Facedown
Oooh, dat accent, geweldig I'll Kielleurrr...

zaaalig
gisteren op stubru gehord
schattig is the word

Oh is echt zaalig... Ik wil die cd

Weet iemand of je die cd al kan kopen?
x

avatar van cinefiel
Gezien in het voorprogramma van I'm From Barcelona, geweldig concert. Ze kwam op met niets meer dan een keyboardje en haar iPod voor de achtergrondmuziek, maar het was een fenomenaal optreden, met blije liedjes en hilarische teksten.
Ben blij dat ze 'I'll Kill Her' nu op StuBru draaien, het werd stilaan tijd dat ze ontdekt wordt.
Ben deze cd by the way nu aan het beluisteren en het klinkt zeer leuk!

avatar van Coudie
Toch wel een beetje dé hype van het moment hier in Vlaanderen. Hopelijk spelen ze het nummer niet helemaal kapot. Ook 'Take My Heart' gehoord en dat is ook wel een lekkere hap. Benieuwd naar meer, naar een volledig album (die er ergens in het najaar zou moeten komen).

avatar van greendog
Och wat heerlijk dat deze wordt opgepakt! Heb deze ontdekt in de zomer van 2007. Op vakantie in Frankrijk, meeschreeuwend in een Volkswagen busje. Brings back memories. Beetje jammer dat het weer toen wel meewerkte, en nu niet!

avatar van Cliznitch
Een van de leukste albums die deze maand is uitgekomen. Vooral haar lievelijke accent doet mij smelten. Alizée wist mij te betoveren, deze wonderschone dame nog veel meer.. 4*

Het album zal niet op cd uitkomen. Dat heb ik althans gehoord. Je kan het wel kopen via iTunes, en voorlopig nergens anders. Spijtig! Want ik zou er onmiddellijk voor naar de platenboer lopen. Grappige teksten en mooi accent.

avatar van Nicolage Rico
Lekker nummer dat "I kill her". Ze mag wel aan d'r uitspraak werken.

Juist niet! Houden zo dat accent, dat maakt 't nou juist zo schattig.

avatar van Nicolage Rico
Daar ben ik het mee eens.

Maar ze mag wel werken aan d'r uitspraak.

Nou vooruit dan, als 't maar wel schattig blijft.

gewoon lekker houden dat accent, het is zo schattig. Als dat accent weg is word het waarschijnlijk minder schattig en gewoner.

tuktak
leuk dit, de teksten slaan de spijker op de kop. origineel, direct en ergens heel herkenbaar.

chrismusic
Haar voledige cd komt waarschijnlijk in het najaar van 2008 uit.

"Website French-Music.org reported that a full album would be released come autumn 2008 though".

avatar van Jonasds
I'll Kill Her is best wel tof nummer. De rest van het album is toch een beetje melig..

avatar van Lennonlover
I'll Kill Her is geweldig. De andere nummers zijn een pak zwakker. 3*

Joy
wat slecht zeg, vooral dat kill her, niet om aan te horen

snel terug de repetitieruimte in proppen en fatsoenlijke muziek gaan maken

kom op mensen, dit is toch regelrechte bagger dat het beluistern niet eens waard is

gitarist die amper kan spelen, teksten die echt nergens over gaan, you know, i mean ... yeah??

??

dit doet het aardig op een of ander examenfeest, meer niet, niet beoordelen als serieuze muziek, is het niet

Lost Highway
Onwaarschijnlijk hé wat we tegenwoordig geacht worden goed te vinden.
Hetzelfde met Kate Nash en toestanden.
Een kinderhand is vlug gevuld, dat van de muziekliefhebber tegenwoordig ook.
Ik ga niet zeggen dat dat allemaal hipperslecht is, maar maak er toch niet meer van dan dat het is, nl doordeweekse radio/top 40 pop.
Uitzondering vormt Regina Spektor, dat is wel degelijk pure klasse; maar Soko, Kate Nash, Lilly Allen, Adéle,...
Welkom in de wereld van de Mcdonaldspop.

avatar van Peter88
Ik ken op dit moment alleen nog maar I' ll Kill Her van haar, wat ik een erg leuk nummer vind. Ik zal die andere nummers ook eens gaan luisteren

Joy schreef:
niet beoordelen als serieuze muziek, is het niet

Poh, het is wat. Ben blij dat niet alle muziek even serieus is, zou een saaie boel worden.

Joy schreef:
you know, i mean ... yeah??

eh.. geen idee, Nirvana? AC/DC?

you know, i mean, yeah

dat is letterlijk de tekst die gezongen word in kill her

ik irriteer me idd aan het feit dat tegenwoordig iedere kneus met een gitaar een cd kan uitbrengen en het wordt nog gedraaid ook nog

serieus, dit is toch het niveau van een schoolbandje dat nog flink moet repeteren, of zit ik er helemaal naast en is dit de nieuwste takentvolle ontdekking die rustig in het rijtje bowie/gabriel/prince geplaats kan worden?

nee toch

Joy schreef:

Nee hoor, helemaal niet. Dit zijn 2 mensen die zichzelf niet al te serieus nemen, graag muziek maken en verder ook helemaal niks pretenderen. En er is nog publiek voor ook. Geen idee wat daar mis mee is.

Verder vind ik dit 100x aangenamer dan de gem. radiopop of algemeen gewaardeerde popbands, vooral vanwege de hoge schattigheidsfactor en de compleet pretentieloze nummers.

Mojo Pin
ik irriteer me

erger

nog erger?

avatar van sq
sq
Eens met Koenr. Ik vind I ´lI Kill her, en Shitty Day leuk. Muziek die met wat minder middelen of pretenties wordt gemaakt is voor mij niet minderwaardig.

Iets anders: klopt het of is dit nergens te koop anders dan digitaal?

Koenr schreef:
Verder vind ik dit 100x aangenamer dan de gem. radiopop of algemeen gewaardeerde popband, vooral vanwege de hoge schattigheidsfactor en de compleet pretentieloze nummers.

Inderdaad. Ik hoor dit ook liever dan die zogenaamd verantwoorde alternatieve bands die ondertussen ook gewoon opgepikt zijn door de mainstream en hun geluid daaraan conformeren.