The Arcane Order - In the Wake of Collisions (2008)

Denemarken
Label: Metal Blade

1. Death Is Imminent (6:25)
  2. Between Reason and Hubris (5:27)
  3. The Serpent Tower (5:10)
  4. Eruptions of Red (7:13)
  5. When Oceans Become Deserts (2:26)
  6. Unleash the Tyrant (5:06)
  7. The Reaping Reverence (4:09)
  8. Sanctity of Allegiance (6:44)
  9. Horizons Buried (5:58)
mad butcher
Brute Death Thrash met krijs en grunt zang en opvallende 'n paar zeer goede melodieuze gitaar solo's.

avatar van james_cameron
Nog wat extremer dan het geweldige debuut, maar persoonlijk vind ik dit album wat minder omdat de sound meer is opgeschoven richting death metal en de songs wat minder memorabel zijn. Niettemin een overweldigende dosis metal, volledig dichtgesmeerd qua geluid maar toch helder geproduceerd. Intens en meeslepend, waarbij vooral de geweldige drummer, de heerlijke gitaarsolo's en de extreme zang opvallen.

avatar van andnino
De vocalen klinken naar mijn mening juist meer black dan death metal... Wat het lawine-gevoel alleen maar ondersteunt.
Dit dondert wel behoorlijk over je heen, met name 'Death is Imminent' en 'Eruptions of Red', die laatste deed me overigens wel even terugdenken aan Dimmu Borgir, ten tijde van het superalbum Death Cult Armageddon, alleen is hier de snelheid flink opgevoerd... niks mis mee!
Naar mijn mening tot nu toe het beste wat ik in 2008 gezien heb (al is dat slechts een maand), maar dit haalt het jaarlijstje misschien wel

avatar van andnino
Het klinkt inmiddels nog steeds even overdonderend, intens een aarsschoppend! Wát een geweldige nummers zijn Death is Imminent en Serpent Tower bijvoorbeeld. ijzersterke, moordende, übersnelle thrash met black invloeden. Tot nu toe # 2 in het jaarlijstje maarja... wat wil je ook met Meshuggah he