Shikari - Robot Wars (2000)

Punk / Metal
Label: Deadlock

1. Post Student Syndrome (1:48)
  2. Copycat (1:13)
  3. Robot Wars (2:22)
  4. ...And Just When I Thought I Had It All Figured Out (1:46)
  5. Written in Some Depressing Mood (2:00)
  6. Encounters (1:55)
  7. You Know So Well (0:18)
  8. Fuel (1:57)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Week 19 in onze topic Het Metal Album van de Week en de worp van deze week komt van collega Norbert: acht nummers in dertien minuten. Op voorhand belooft dit al heftigheid en het is wel één en al heftigheid. De zang of wat daarvoor moet doorgaan is van een bedenkelijk niveau, maar gelukkig staat de zang achteraan in de mix. De muziek vind ik nog meevallen, hoe ouder ik word, hoe heaviër mijn smaak wordt blijkbaar, begrijpt iemand dit?
Acht nummers in dertien minuten oftewel een 10-inch. Meer zou ik eerlijk gezegd niet kunnen slikken. Muzikaal vind ik het wel redelijk prima behalve dan die supersnelle stukken waarvan ik me goed kan voorstellen dat dit live één grote brei kan worden. Individuele nummers kan ik ook al moeilijk aanduiden, want terwijl ik mijn finaal stukje schrijf is het alweer afgelopen. Pluspunten en bank vooruit voor originaliteit en heftigheid, nu nog een beetje beheersing ofwel sla ik er volledig naast en behoort dit tot het “genre”?

avatar van Lau1986
Hoewel ik best van hardcore hou kan ik dingen als screamo weer niet echt waarderen. Muzikaal is het best leuk, maar vooral de zang verpest het voor mij.