Tevin Campbell - I'm Ready (1993)

R&B / Hip-Hop
Label: QWest

1. Can We Talk? (4:45)
  2. Don't Say Goodbye Girl (4:29)
  3. Interlude (0:14)
  4. The Halls of Desire (4:33)
  5. I'm Ready (4:46)
  6. What Do I Say (4:57)
  7. Uncle Sam (3:52)
  8. Interlude (0:28)
  9. Paris 1798430 (3:36)
  10. Always in My Heart (5:38)
  11. Interlude (0:08)
  12. Shhh (4:54)
  13. Brown Eyed Girl (4:02)
  14. Infant Child (2:49)
avatar van rkdev
Campbell is een tijdje begeleid door Prince en een 4-tal nummers op dit album zijn ook door hem geschreven. Ook 'Shhh (break it down)' is geschreven door Prince, die het nummer later zelf opnam voor zijn album The Gold Experience.

Tevin Campbell is inmiddels 48 en heeft zijn coming out achter de rug. Wel even wat anders dan de jonge tiener die meedeed op het Prince album Graffiti Bridge (en ook in de film te zien was).

Dit album was zijn tweede en kent Prince bijdrages in de vorm van The Halls of Desire, Uncle Sam, Paris1798430 en Shhh dat Prince zelf op zijn Gold Experience album zette.
Verder zijn er bijdragen van o.a. Babyface en Narada Michael Walden en dat hoor je ook wel terug: mij allemaal wat te glad.

Tussen de muzikanten op dit album zitten ook wat bekende namen uit de Princestal: Michael Bland, Tommy Barbarella. Atlanta Bliss bijvoorbeeld.

Vanwege de Prince-nummers nog wel interessant voor mij, verder niet mijn afdeling zullen we maar zeggen.