The Rolling Stones - Hot Rocks 1964-1971 (1971)

Label: London

1. Time Is on My Side (2:59)
  2. Heart of Stone (2:44)
  3. Play with Fire (2:11)
  4. (I Can’t Get No) Satisfaction (3:46)
  5. As Tears Go By (2:44)
  6. Get Off of My Cloud (2:55)
  7. Mother’s Little Helper (2:47)
  8. 19th Nervous Breakdown (3:57)
  9. Paint It, Black (3:45)
  10. Under My Thumb (3:41)
  11. Ruby Tuesday (3:17)
  12. Let’s Spend the Night Together (3:37)
  13. Jumpin’ Jack Flash (3:41)
  14. Street Fighting Man (3:18)
  15. Sympathy for the Devil (6:25)
  16. Honky Tonk Women (3:03)
  17. Gimme Shelter (4:33)
  18. Midnight Rambler [Live] (9:13)
  19. You Can’t Always Get What You Want (7:31)
  20. Brown Sugar (3:49)
  21. Wild Horses (5:40)
avatar van avdj
Allemaal klassiekers....Maar wie een écht goede verzamelaar wil moet gewoon "The Singles Collection: The London Years" kopen.

avatar van HiLL
Openingsnummer: Heerlijke, briljante gitaarsolo.

avatar van avdj
Inderdaad. De oorspronkelijke versie van dat nummer is trouwens zonder zang, enkel met violen. Later is het nummer dus geremixed tot de versie die op deze plaat staat.

avatar van HiLL
Gelukkig maar, kan me niet voorstellen dat die oorspronkelijke beter is..het is een van de lekkerste nummers van de band...van de hits dan, want ik ken niet alles.

Lets Spend The Night Together is ook een van de betere, met name het drumwerk..dat rockt echt zeer vet!

Ofwel ik vind eigenlijk de betere nummers van de band...

cp: Under my Tumb

HiLL schreef:

Die oorspronkelijke is zeker niet beter, maar zeker niet slecht. Een beetjete vergelijken met het nummer "Bombay Calling" en "Child in Time" Het ritme is er wel, maar het is gewoon niet helemaal af.

avatar van HiLL
Dit is eigenlijk de beste cd van de band!
Top 10 waard zelfs!!

HiLL

Overigens het best verkochte album van ze.

En terecht!

avatar van avdj
Haha Misschien wel de beste verzamelaar van The Rolling Stones maar voor mij overbodig geworden.

avatar van HiLL
Omdat het 'Hits' zijn? (deze blijft lekker staan op deze plek, staat goed)

avatar van Music4ever
Geef mij 'Sticky Fingers' maar.
HET stones album bij uitstek!

HiLL schreef:
Omdat het 'Hits' zijn?

Nee, omdat ik alleen maar studioalbums draai.

Music4ever schreef:
Geef mij 'Sticky Fingers' maar.
HET stones album bij uitstek!

Vandaag nog gedraaid.

mazzelaar.

avatar van avdj
Wat zie ik in je albumlijsten staan?

avatar van Music4ever
Ik bedoel alleen dat ik vandaag geen tijd had om hem te draaien. Ben namelijk in de ban van Radiohead op het moment.

avatar van Thunderball
Nadat ik in 1989 fan was geworden kocht ik deze samen met Rewind zodat ik de meest bekende nr's meteen op cd had.

De eerste cd versie liet qua geluid veel te wensen over en bestond uit twee losse cd's ipv een dubbelaar, maar dat mocht de pret niet drukken want ik genoot toch wel.

De tweede cd vind ik de beste, want die bevat mijn favoriete klassiekers met de Stonessound zoals we die nu nog kennen.

avatar van gijs van e.
De liederen lijken me allemaal wel aardig. K heb ze namelijk allemaal al n keer gehoord. Lijkt me leuk.

Marcel²
Deze verzamelaar is steengoed natuurlijk, wil je nog meer dan zou ik gaan voor Singles Collection: The London Years.
Zeer hoog niveau dit. 5*

EVANSHEWSON
avdj schreef:

Groot gelijk, The London Years is het beste verzamelboxje (mooie doos met drie cd's en prachtig boekwerk) dat je kunt vinden.
Al is deze natuurlijk ook niet te versmaden.
4.5 sterren wat mij betreft !

avatar van rudiger
allemaal stones klassiekers uit hun beste tijd , 4,5 waard

Harald
avdj schreef:

Nooit gehoord dat er een oorspronkelijke versie zonder zang van dat nummer was. Op welke plaat of cd staat deze versie? Er bestaan wel twee officiele releses met different intros, met en zonder de orgel.

avatar van Reint
Heel goed album. Staan geen slechte nummrs op, zover ik heb gemerkt. Rolling Stones zijn toche en stuk beter dan ik in gedachte had.

Pieter Paal
Het is altijd kiele, kiele tussen 'Hot rocks' en 'The singles collection - The London years', want op de laatste titel zijn de album-tracks 'Under my thumb', 'Gimme shelter', 'Midnight rambler (live)' en de wat langere versie van 'You can't always get what you want' dus niet te vinden.
Dit sublieme dubbel-album verscheen in 1971 in Amerika bij London, nadat The Stones bij Decca vertrokken waren.
Ik moest wel even wennen aan stereo-versies van 'Time is on my side', 'Heart of stone', 'Play with fire', '(I can't get no) Satisfaction' en 'Paint it, black'.
Om het feest nog wat completer te maken, heb je ook nog de dubbelaar 'More hot rocks (Big hits & fazed cookies)' uit 1972 nodig.
Daarop staan nog een aantal singles, e.p. tracks, album tracks en nummers die op de Amerikaanse albums weggelaten zijn, zoals 'I can't be satisfied'.
Eigenlijk zou het album 'Hot rocks' opgevolgd worden door het dubbel-album 'Necrophilia', maar die is helaas weer teruggetrokken. 9 nummers daarvan zouden in 1975 op 'Metamorphosis' terechtkomen. Het nummer 'Andrews blues' heb ik alleen als bootleg-single kunnen bemachtigen.

Harald
Lonesome Schoolboy Blues [aka: Cocksucker Blues als ook Andrews Blues] was later released in een official 1984 limited edition duits album boxed set en is vandag een duure collector's item. 'Necrophilia' is als een goede bootleg cd in de handel gekomen.

Pieter Paal
Het nummer 'Cocksucker blues' zat alleen bij de eerste oplage van de Duitse box 'The rest of the best' en is daarna weer verwijderd.
Je had in de jaren 90 ook die bootleg-box die 'The black box' heette.

Ik heb in mijn collectie een bootleg-e.p. die 'Fuckin' Andrew' heet en is verschenen op het What-label:

Kant 1:
All down the line (acoustic version)
Fuckin' Andrew > Andrew Loog Oldham
De muziek van het tweede nummer lijkt op 'Now I've got a witness' van het eerste album.

Kant 2:
Parachute woman
You can't always get what you want
van 'The Rock 'n Roll Circus'.

Het geval moet op 33 1/3 r.p.m. afgespeeld worden.

avatar van kort0235
Een fijne verzamelaar. Maar eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar de eerste LP's van de Stones. Zijn echter 2e hands duur, omdat het collector' s items zijn.
Deze geef ik een 4.0*

En ook hier heb ik maar 12 nummers. Maar ja, ik heb het dan ook over CD's uit de jaren 80. Er zullen tegenwoordig wel bonus nummers bij zitten.

avatar van vin13
Pieter Paal, ik heb deze ook en was verbaasd over het toerental, zw/wit hoesje

MICKJES
Aleen goede nummers

*****

Voor de Greates rock n' roll band on earth

avatar van rudiger
was .