Acda en de Munnik - Op Voorraad Live (1999)

Label: S.M.A.R.T.

1. Naar Huis (3:45)
  2. Drie Keer Vallen (4:02)
  3. Het Geeft Niet (3:10)
  4. Als Je bij Me Weggaat (4:09)
  5. Niet of Nooit Geweest (4:09)
  6. Mis Ik Jou (4:23)
  7. Ik Weet het Beter (3:09)
  8. Vondelpark Vannacht (4:21)
  9. Bij Haar Zijn (4:24)
  10. Het Regent Zonnestralen (3:53)
  11. Lopen Tot de Zon Komt (4:15)
  12. Slaap Zacht, Elisabeth (3:19)
  13. De Kapitein (3:35)
  14. Niemand Sterft (3:06)
  15. Wennen aan Jou (3:35)
  16. Als het Vuur Gedoofd Is (3:06)
  17. Henk * (4:01)
  18. Lena * (4:16)
  19. Laat Me Slapen * (3:56)
  20. Schoolplein * (3:20)
  21. Tien Seconden * (3:49)
  22. OL'55 * (4:14)
  23. Wees Niet Bang * (3:29)
  24. Mooi Liedje * (2:53)
  25. Dit Lied Gaat over Niets * (3:53)
De laatste 9 nummers staan op de bonus-cd: 'live in de orangerie'

avatar van Tommeh
Heerlijke live CD van Acda en de Munnik. Veel nummers staan ook op Naar Huis, maar ik vind de live versies op deze cd veel leuker.
Mijn favorieten zijn Het Geeft niet, Het Regent Zonnestralen, De Kapitein en Lopen Tot De Zon Komt.

Geweldig meezing album. Tijdens de vakantie in Schotland constant gedraaid .

Hmmm, vervelende muziek...
Net alsof ze alleen maar in synoniemen en metaforen kunnen zingen, komt me echt ZO de keel uit na 2 nummers...sorry, maar 1.5*

Waarom luister je het hele album dan? Of botvier je je frustraties lukraak op een album van ze?

Hahahaha, ik moest een keer samenwerken op mijn vakantiebaantje met een gast die behoorlijk fan van A&M was....Alleen dat wist ik van tevoren niet.
"Mag ik een bandje in de radio doen?" "ja tuurlijk"

En van dat "ja tuurlijk" heb ik de rest van mijn leven spijt van gehouden.
Ik ken dus niet alle nummers van deze CD, maar wel een redelijk aantal...en voor de rest botvier ik inderdaad gewoon mijn frustraties min of meer lukraak, achja, ik zal mijn stem wel weghalen, beetje flauw misschien ook wel.
Maar ik VIND het dus wel 1.5*

Je hoeft je stem niet weg te halen voor mij hoor staat me niks in de weg.

Ik vroeg me alleen af of je niet alleen de paar nummers van de radio kent. Ik ben een gigantische A&dM fan, maar van 'niet of nooit geweest' moet ik onderhand ook niets meer hebben

Dit album krijgt van mij 5 sterren. Voor mij persoonlijk is dit het allermooiste Nederlandstalige album ooit gemaakt, met daarop een aantal fantastische nummers.

Het begint met 'Naar Huis' en gaat met het schitterende 'Als je bij me weggaat', via het succesvolle 'Niet of Nooit geweest' naar het briljante meezing nummer 'Vondelpark Vannacht'. Dit wordt gevolgd door het treffende 'Bij haar zijn'. Daarna komt voor mij een van de toppers, 'Het regent zonnestralen', ook al zo succesvol in de top 40 en in de ranglijsten allertijde. Via de ook zo schitterende 'Slaap zacht Elisabeth' en 'De Kapitein' (deel 1) gaat het naar een fantastische afsluiting 'Als het vuur gedoofd is'.

Ik weet ook wel dat hier vele nummers opstaan die al eerder op een ander album stonden. Dit verzamelalbum echter, samen met de korte 'scetches' tussendoor, maar deze een absolute must voor de Nederlandstalige pop liefhebber.

FcknWckd schreef:

Hmmm, vervelende muziek...

ff voor de duidelijkheid

Niet alles is als synoniem of metafoor bedoeld,
maar goed als jij het zo opvat prima

k' had eigenlijk niets anders verw8 van een gabber....

Greetz Shiv

Nog vergeten te melden dat deze cd live zo mooi is opgenomen waardoor je haast vergeet dat het live is...

Hier kunnen vele Nederlandstalige artiesten een voorbeeld aan nemen.

Mooi, mooi, mooi

avatar van Hans Brouwer
Robbie H. schreef:
Ik ben het wel eens met Robbie H . Inderdaad een geweldig Nederlandstalig live album. Of het de allermooiste is "Op Voorraad Live (1999)" behoort in ieder geval tot de allerbeste in z'n soort!! Ik zie dat ik nog niet had gestemd "Op Voorraad Live (1999)" . Nou hier komen ze dan: 5***** .

avatar van Reijersen
De heren Acda en de Munnik zijn live zeker goed te versmaden. Maar toch mis ik iets vuur. Het is wat te veel voortkabbelend.

avatar van Fets
'Ik weet het beter' kende ik nog niet. Irritant refreintje.
Rest van de cd zijn de bekende sterke nummers.

Ook de bonus cd met de strijkkwartetjes op de achtergrond is prima!

avatar van Tijmennn309
Aedm zijn de beste Nederlandse artiesten. Live klinken ze echt heel goed. Persoonlijke hoogte punten: Als je bij me weggaat en Dit lied gaat over niets. Vooral de laatste is mijn all-time favoriet.

Beste nederlandstalige album ooit!

avatar van vin13
Het probleem met Acda en de Munnik is dat het matige zangers zijn die een aantal leuke nummers geschreven hebben.
De teksten zijn soms wel erg gekunsteld en dat spreekt mij niet aan.
Ze steken niet boven de middelmaat uit. Hun sympathieke voorkomen is een groot pluspunt. Conclusie: veel mensen beleven er wel plezier aan en dat is hun goed recht.
Het regent zonnestralen is een mooi vrolijk nummer.

avatar van Rodolfo
Het Acda en de Munnik Dans en Show orkest in Topvorm!

avatar van bikkel2
Sympatieke liveregistratie van Acda en de Munnik. Het luistert live ook lekker weg en de gortdroge humor van Acda is tussen de nummers door vermakelijk.
De stemmen samen is een sterk punt , want die kleuren prima met elkaar. Tekstueel is het bij vlagen sterk, zeker in nummers als , Als je bij me weggaat (mag ik dan met je mee) en Vondelpark Vannacht.
Dat de heren Beatlesfans zijn is er goed van af te horen , want bepaalde melodielijntjes zijn heel herkenbaar.
Acoustische gitaar en piano als basis en een relax sfeertje.
Nadeel van het duo is dan weer wel dat de nodige variatie een beetje ontbreekt , maar dat zal misschien ook nooit de bedoeling geweest zijn. De 2 studioalbums voor deze ''live'' plaat zijn heel aardig en daar komt hier alles op terug , zonder al te veel veranderingen. Wat dat aangaat is dit album wat overbodig.

avatar van Booyo
Uitstekend live album van de beste mannen. Vindt het zeker een toevoeging op de twee voorgaande albums, gezien hier hun uitstekende samenzang mooi naar boven komt en ook de humor van toegevoegde waarde is. Wat mij betreft wel 2 missers in Drie Keer vallen en Ik Weet het Beter, wat een k.u.t. nummers.

avatar van annemiek1912
Aardig album, ik heb alleen hele andere tracklengtes?

avatar van drezic
Deze staat al een eeuwigheid in mijn top 10 maar al jaren niet meer geluisterd. Dat kan niet. Daar gaan we maar eens wat aan doen.