Peru - Forlian (1988)

1. Iceland (7:46)
  2. Whales (6:06)
  3. East and West (9:30)
  4. Forlian (5:15)
  5. Journey Through the Land (7:40)
  6. City (4:20)
  7. Wiosna (4:05)
  8. Troll (3:25)
  9. Africa * (10:35)
avatar van Gerards Dream
Van de Nederlandse band Peru wordt vaak gezegd dat het, het Hollandse antwoord is op het Duitse Tangerine Dream. Toch is het voorafgaande wat te hoog gegrepen of laat ik het anders zeggen; Peru maakt wel muziek die in straatje past van Tangerine Dream, edoch in een eigen stijl. Het is minder zwaar en de composities zijn overzichtelijker.

Wil dit zeggen dat hier sprake is ven slechte muziek? Nee, in mijn oren zijn de heren er prima in geslaagd een goed album te maken. De tracks op dit album klinken in vele gevallen zoals ze zijn getiteld. Daarmee hebben deze heren uit Nederland een heerlijk afwisselend album gemaakt, wat in mijn oren een prima reisverslag had kunnen zijn langs diverse zaken die op aarde aanwezig zijn. Zo met de reisgids op de bank en deze cd op, is het heerlijk om een besluit te nemen waar de vakantie dit jaar wordt gevierd. Kortom: een wereld-album zou je zeggen.

Dit laatste jammer genoeg net niet, want alhoewel de heren een heel eind in de goede richting zitten, staat er nog steeds een optreden van ze op mijn netvlies, waar nogal lange stiltes vielen tussen de tracks door, wat de heren de kans gaf hun instrumenten te programmeren en aan wat knoppen te draaien. Dit beeld komt bij nog steeds na boven als ik dit album draai en daarom 4 sterren.