Nilsson - Sings Newman (1970)

Label: RCA

1. Vine St. (2:55)
  2. Love Story (3:43)
  3. Yellow Man (2:21)
  4. Caroline (2:07)
  5. Cowboy (2:54)
  6. The Beehive State (2:08)
  7. I'll Be Home (2:39)
  8. Living Without You (2:37)
  9. Dayton, Ohio 1903 (1:54)
  10. So Long Dad (2:39)
  11. Snow * (2:29)
  12. Love Story * (3:24)
  13. Cowboy * (2:22)
  14. I'll Be Home * (2:41)
  15. Living Without You * (2:40)
avatar van citizen
Ach, dat is leuk. Verzuchtte ik eerder dat deze er nog niet tussen stond bij MuMe, en ziehier. Niet dat ik veel reactie verwacht. Misschien nog van notore Newman-liefhebbers. Want het moge duidelijk zijn: Nilsson Sings Newman, jawel! Het is soms bijna fluisteren dat hij doet. Zo verlegen nog, niet goed wetend of hij er wel goed aan doet deze songs van zijn grote voorbeeld te coveren. Dat kwetsbare heeft mij voor hem ingenomen, iets dat zijn vroege platen siert. De scherpe humor kwam later, de drank ook. Het gebeurt weinig dat ik kan genieten van een cover. laat staan een plaat lang. Het is me bij deze gelukt.
Nou nog iemand die de debuutplaat "Harry" toevoegt...

EVANSHEWSON
Ik ben een groot Newman fan, en eigenlijk heb ik ook aardig wat van Harry Nilsson in huis, dus mijn interesse is zeker gewekt, ik wist trouwens niet van het bestaan van deze hier af

Maar die combinatie Nilsson sings Newman, kàn eigenlijk toch niet mislukken ??

avatar van willemmusic
Ik ben een groot Nilsson-fan en dit is allemaal prachtig wat hierop staat, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Randy toch echt de beste vertolker van Newman-songs is...

citizen schreef:

Heb ook een broertje dood aan covers maar ik vind deze plaat na 'harry' zo ongelofelijk mooi. Dat ik dit nog beter vind dan een Newmanplaat die mij soms te country zijn. Plus 't zijn kompleet andere versies. Ik was met de verkeerde Nilsson platen begonnnen (schmilsson vind ik niet zo). Harry en deze krijgen een ereplekje tussen mijn grootmeesters plankie: Bill Fay, Drake, Townes, biff Rose, scott walker, david ackles. Newbury en Dan penn

en oja dit is toch 1 van de mooiste hoezen allertijden!!

muziekobsessie schreef:

en oja dit is toch 1 van de mooiste hoezen allertijden!!

Excuus voor het feit dat als eenieder wie het over Harry Nilsson heeft, ik mijn mond niet kan houden.
Die mooie hoes is van Dean Torrence, befaamd Hoezenmaker, niemand anders dan de Dean van Jan & Dean, na uitgesurft te zijn, glorieus doorgestart als grafisch ontwerper.
Dus als je nog ruimte op je plankje hebt...

avatar van muziekobsessie
[quote="willemmusic En ik kan het niet laten als "Harry" wordt geroemd, met inmiddels behoorlijk stijve vinger te wijzen naar de net zo briljante voorgangers: "Pandemonium Shadow Show" en "Aerial Ballet".
Dus als je nog ruimte op je plankje hebt... [/quote]

thanks voor de info en blijf wijzen(eerste platen bijna altijd de beste), wordt krap maar heb die 2 al wel op mijn computer en tja aerial ballet heeft zijn grootste hits natuurlijk en begint te groeien. Wat wel grappig is dat ik jaren terug was begonnen met een greatest hits van Nilsson en die nog steeds niet zo goed vind. Ben overigens gelijk Randy newman's debuut gaan luisteren en had die ook onderschat. Enig idee of de bonustracks van deze leuk zijn??

avatar van muziekobsessie
oja randy newman speelt zelf alle pianopartijen op dit album!!!

muziekobsessie schreef:
Enig idee of de bonustracks van deze leuk zijn??
Flauw antwoord: (bijna)alles wat Nilsson heeft gedaan is (bijna) leuk en (bijna) altijd
de moeite waard, ook de demo's...
muziekobsessie schreef:
Eerste platen bijna altijd de beste
In het geval Nilsson (bijna) waar, alhoewel er op elke plaat wel een nummer staat dat de aanschaf waard is, maar onze Harry heeft zich op zijn Eind nog een keer geheel herpakt met het prachtige 'Nilsson-Knnillssonn'.
muzielobsessie schreef:
Newman speelt alle pianoparijen
'Vinestreet' heeft een 'Rock&Roll'nummer als intro, eveneens als 'Vinestreet' van
Van Dyke Parks (op 'Song Cycle') dat met een ander nummer begint en 'Vinestreet' van Harpers Bizarre (op 'The Secret Life Of') heeft ook weer een R&Rnummer als intro...
Waarom? Omdat Randy Newman dat heeft voorgeschreven, denk ik!
ps.
Harpers Bizarre waren ook enthousiaste Newman-interpreten, check them all out!

johan69
muziekobsessie schreef:
Enig idee of de bonustracks van deze leuk zijn??

"Snow" is van grootse schoonheid: alleen Harry en piano. Ik weet niet of hij het nr ook geschreven heeft, maar zijn vertolking is hoe dan ook huiveringwekkend mooi.

avatar van willemmusic
'Snow' is geschreven door Newman en ook prachtig opgenomen door Harpers Bizarre op hun mooie Anything Goes.

avatar van willemmusic
En ook erg leuk om precies omgekeerd Newman een Nilsson-nummer te horen zingen: 'Remember' op tributeplaat For The Love Of Harry (ook een leuke fansite)!

Stijn_Slayer
Zeer geslaagde cover cd, dat maken we niet vaak mee helaas.

Newman's nummers passen Nilsson als gegoten. Mooie intieme plaat!

avatar van muziekobsessie
dankzij dit album Randy Newman's debut beter gaan luisteren en vind uiteindelijk de originelen toch net een tikkeltje beter. favoriet "the beehive state" wat een gaaf nummer is dat zeg

muziekobsessie schreef:
"the beehive state" wat een gaaf nummer is dat zeg

Dat moet je eens van the Doobie Bros proberen, dan hoor je hoe een mooi nummer op vele wijzen geinterpreteerd kan worden (eufemisme).
Dylan doet dat ook bij liveuitvoeringen met zijn songs. Telkens anders, bij het begin is het soms lang raden wat voor nummer het ook alweer is.
Newman doet dit juist niet, live klinken zijn songs precies zoals de originelen, bleek laatst in Carré.
De nummers van Randy Newman zijn af, er is genoeg aan geschaafd, ze zijn volmaakt.
Daar kon zelfs Harry Nilsson niets aan veranderen. En ook niets aan toevoegen.

avatar van muziekobsessie
ja las toevallig over Newman dat hij wel heel lang schaaft voordat hij vindt dat een nummer af is. dat hoor je niet terug aan de nummers. Shit Randy in carre daar had ik ook graag bij willen zijn. heeft ie nog iets van zijn debut gespeeld?

ha die van de doobie bros ga ik gelijk opzoeken. ben benieuwd

ThereThere
n.a.v. docu over Harry gisteravond bij uur vd wolf deze plaat weer eens beluisterd; blijft een allemachtig mooi werkje. De prachtige songs van Newman zijn Nillson op het lijf geschreven die er een unieke vocale draai aan geeft. Verhoogd met een half puntje.

avatar van Madjack71
Ondanks dat dit een kort album is, begint het mij halverwege toch een beetje te vervelen. Het pakt mij niet echt. Goed gezongen dat zekers, maar de nummers weten mij niet echt aan te spreken.

avatar van vantagepoint
Prachtige plaat waarop Harry Nilsson op een zeer mooie en intieme manier omgaat met het oeuvre van Randy Newman.