Michael Schenker - Portfolio (1987)

Alternatieve titel: The Definitive Collection

Verenigd Koninkrijk / West-Duitsland
Label: Chrysalis

1. UFO - I'm a Loser (3:52)
  2. UFO - Reasons Love (3:15)
  3. UFO - Doctor Doctor (3:41)
  4. UFO - Rock Bottom (6:27)
  5. UFO - Too Hot to Handle (3:37)
  6. MSG - Ready to Rock (3:31)
  7. UFO - Only You Can Rock Me (4:10)
  8. UFO - Lights Out [Live] (4:32)
  9. UFO - Arbory Hill (1:11)
  10. MSG - Armed and Ready [Live] (4:07)
  11. Scorpions - Love Drive (3:27)
  12. MSG - Attack of the Mad Axeman (4:21)
  13. MSG - Assault Attack (4:19)
  14. MSG - Ulcer (3:55)
  15. MSG - Searching for a Reason (3:49)
  16. MSG - Rock My Nights Away (4:07)
  17. MSG - Captain Nemo (3:22)
  18. MSG - Rock Will Never Die [Live] (5:34)
avatar van viking1
Goeie verzamelaar van deze top gitarist.
Veel ufo werk,veel van zijn bekende nummers hierop.
Moet alleen nog eens zijn live cd met ufo hebben.
Heb dan zijn beste werk wel.
Heb nog n cd van hem met mc auley(save youreself)ook leuk.
Deze cd is een leuke compilatie van zijn ufo tijd.

avatar van jailhouserocker1
Als je zijn beste werk wil hebben dan kan ik je Strangers in the night van UFO en One night at Budokan van MSG aanraden. Beide live uit de jaren 70/80.

jakkepoes
Heb deze originele CD vandaag weer eens gedraaid. Nog niets aan kracht ingeboet. Topper. Op YouTube staat een Pinkpop optreden (Armed and Ready)uit 1981 met Cozy Powell op drums.

avatar van B.Robertson
Dat zijn gewoon studioversies van Lights Out en Armed and Ready. Doctor Doctor staat er in een live-edit op. De bronvermelding in het CD-boekje klopt niet helemaal. Deze definitieve collectie eens tweedehands bij Plato meegenomen. Opent wel lekker relaxed met I'm a Loser. UFO is stabiel qua bezetting in tegenstelling tot MSG, wat komen en gaan van bandleden is bij heer Schenker. Niets mis met Ulcer en Captain Nemo maar Into the Arena vind ik zijn beste instrumentale song uit die tijd. Rommelige fade-out van Rock Will Never Die op het eind. Lights Out hadden ze wat mij betreft mogen schrappen voor iets van Force It. Bekender kan je haast niet bedenken maar ik zit niet in die flow. Attack of the Mad Axeman altijd wel favoriet gebleven.